Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 mar 2015 - Anul XX, nr. 59 (5871)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Calificare

Elevi suceveni, în finala naţională a unei competiţii de robotică, organizată de Agenţia Spaţială Europeană

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Adi Măgurean, Liviu Globa, Florin Galan și Maria Nenu, elevi ai Colegiului Naţional „Dragoş Vodă” Câmpulung Moldovenesc, s-au calificat în finala naţională a unei competiţii de robotică, organizată de Agenția Spațială Europeană (ESA).

Tinerii pasionaţi de ştiinţă formează echipa IT Robot Team ELITE, fiind coordonaţi de prof. ing. Gabriel Anastasiu. Elevii sunt din clasele a X-a, a XI-a şi a XII-a, la specializarea matematică-informatică.

În cadrul competiţiei, elevii sunt provocaţi să proiecteze un robot capabil să mute o încărcătură de la un capăt al unui model al Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS) la celalalt, evitând coliziunile pe drum.

Potrivit lui Gabriel Anastasiu, „în decembrie 2014, am depus un proiect iniţial şi o scrisoare de intenţie la Agenţia Spaţială Europeană, în urma cărora am fost selectaţi pentru următoarea etapă a concursului. Apoi am trimis un film de prezentare cu strategia de construire a robotului, cu progresele pe care le-am făcut în cadrul proiectului, am prezentat echipa, precum şi rolul fiecărui membru al echipei.”

 

Pe 22 mai se va stabili echipa care va reprezenta România în Olanda

Elevii suceveni trebuie să trimită, până la data de 22 mai, documentaţia care cuprinde descrierea proiectului în detaliu, inclusiv partea de design a robotului.

„În data de 22 mai, va avea loc o videoconferinţă în cadrul căreia ESA va alege reprezentantul fiecărei ţări, respectiv echipele care se califică în ultima fază a concursului”, a specificat Gabriel Anastasiu.

În urma evaluării proiectelor, în luna decembrie, echipele rămase în competiţie se vor reuni la ESTEC, Centrul European de Tehnologie şi Cercetare Spaţială, în Olanda, pentru marea finală. Potrivit Agenţiei Spaţiale Române, „astronautul ESA Andreas Mogensen, care urmează să zboare la Staţia Spaţiala Internaţională pentru 10 zile, în luna septembrie a acestui an, în cadrul misiunii numite Iriss, va fi implicat în competiţie. El se va afla acolo pe întreaga perioadă de timp, răspunzându-le tinerilor la întrebările cu privire la perioada pe care a petrecut-o în spaţiu. La finalul competiţiei acesta va acorda premiile câştigătorilor”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevi suceveni, în finala naţională a unei competiţii de robotică, organizată de Agenţia Spaţială Europeană.
 Vizualizări articol: 2962 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 3 voturi
Elevi suceveni, în finala naţională a unei competiţii de robotică, organizată de Agenţia Spaţială Europeană4.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Limba soacrei Spunea Esop că mâncarea cea mai gustoasă este limba... cu măsline. Și că tot limba este și cea mai rea... când nu o stăpânești bine și ai de pătimit din pricina ei. Dar nu despre acest joc de cuvinte esopian voiam să vă vorbesc.... Citeşte