Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 mar 2015 - Anul XX, nr. 59 (5871)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Efort lăudabil

Entuziasm și solidaritate la startul ultramaratonului de 181 km, Rădăuți – Iași

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ultramaratonul de 181 de kilometri cu scop umanitar a adunat ieri, la orele prânzului, mai mult de o sută de localnici care au asistat la momentul startului, în zona pietonală din centrul municipiului Rădăuți. Fix la orele 12.00, alături de inițiatorul acțiunii, Ioan-Alexandru Strugariu, au plecat aproape douăzeci de alergători, o parte dintre aceștia însoțindu-l până la ieșirea din localitate, iar câțiva pe distanțe cuprinse între 20 și aproape 90 de kilometri. „Voi lua startul cu gânduri foarte bune, chiar dacă vremea este foarte urâtă. Vremea nu a contat în această provocare, sunt 181 de kilometri pe care sper să-i duc până la capăt.  Mi-am propus să alerg continuu, chiar și la noapte, și voi face periodic pauze de câteva minute pentru hidratare ori alimentare. Scopul meu este ca mâine (n.r. astăzi) la orele prânzului să ajung la Iași, în parcul din Copou. Sunt fericit că evenimentul a luat o amploare mare, cel puțin în mediul online, și vreau să vă spun că nu mă așteptam la acest lucru. Aș mai spune că acțiunea poate fi categorisită ca un eveniment sportiv și o modalitate de a-mi depăși propriile limitele, dar cauza a fost tot timpul mai importantă decât evenimentul sportiv în sine”, a declarat Strugariu, cu câteva minute înaintea startului.

Unul dintre sufletiștii care au sprijinit și popularizat acțiunea, profesorul de sport Radu Munteanu, a alergat alături de câțiva dintre elevii săi până la ieșirea din municipiu: „O tânără scria pe Facebook că din suferința unora și din bucuria altora s-a născut o altă lume la Valea Plopului. Când am auzit că e vorba de alergare, eu fiind profesor de sport și antrenor de atletism, am aderat total la această inițiativă și am sprijinit-o cu tot ce am putut. Chiar și astăzi voi fi la start și voi alerga până la ieșirea din municipiul Rădăuți împreună cu ceilalți”, a afirmat antrenorul rădăuțean. Reamintim cititorilor că fondurile colectate în cadrul campaniei ultramaratonului Rădăuți-Iași vor fi direcționate către copiii de la centrul social din Valea Plopului – Prahova.

 

Profesorul Ioan Bodnar a donat un tablou pentru a ajuta copiii

Ultramaratonul de la Rădăuţi la Iaşi are ca scop adunarea de fonduri pentru copiii dintr-un centru social din judeţul Prahova. Donaţiile au început încă de acum câteva săptămâni, iar printre cei care s-au implicat activ în această acţiune de ajutorare se numără şi mai mulţi suceveni.

Profesorul Ioan Bodnar a oferit un tablou intitulat „Crâmpei din Bucovina” care a fost vândut pentru suma de 400 de lei. În total, până miercuri seară erau adunaţi aproape 5.000 de lei din mai multe donaţii online.

Printre cei care au contribuit cu bani s-a numărat chiar Ioan Alexandru Strugariu, sportivul care şi-a propus să sensibilizeze cât mai multe persoane pentru un scop nobil. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Entuziasm și solidaritate la startul ultramaratonului de 181 km, Rădăuți – Iași.
 Vizualizări articol: 3785 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Entuziasm și solidaritate la startul ultramaratonului de 181 km, Rădăuți – Iași5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Limba soacrei Spunea Esop că mâncarea cea mai gustoasă este limba... cu măsline. Și că tot limba este și cea mai rea... când nu o stăpânești bine și ai de pătimit din pricina ei. Dar nu despre acest joc de cuvinte esopian voiam să vă vorbesc.... Citeşte