Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 mar 2015 - Anul XX, nr. 59 (5871)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rezultate

Mai puţin de jumătate dintre elevii claselor a XII-a au promovat examenul de simulare a bacalaureatului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai puţin de jumătate dintre elevii suceveni din clasele a XII-a au reuşit să promoveze examenul de simulare a bacalaureatului. Astfel, potrivit centralizării realizate de Inspectoratul Şcolar Suceava, din cei 6.388 de elevi care au susţinut testarea, 3.068 (48,03%) au medii peste pragul de 6 (limita de promovabilitate).

La proba de limba și literatura română s-au obținut 4.349 de note peste 5 (68,08%), iar sub această limită – 2.039 de note. La proba de matematica sau istorie s-au obținut 3.430 de note peste 5 (53,6%), iar la proba la alegere, 59,14% dintre elevii de clasa a XII-a au reuşit să ia calificative peste 5.

Tot la clasa a XII-a s-au înregistrat 64 de note de 10 la diferite discipline, după cum urmează: matematică – 15, istorie – 12 , biologie – 11, informatică – 7, logică și argumentare – 6, limba și literatura română – 4, psihologie – 4, chimie organică – 2, geografie – 2, fizică – 1.

 

Rezultate mai slabe la clasa a XI-a

Cât priveşte situaţia din rândul elevilor de clasa a XI-a care au susţinut simularea examenului maturităţii, din numărul total de elevi prezenţi (5.129), 36,45% au promovat testarea.

La proba de limba și literatura română s-au obținut 3.167 de note peste 5 (61,75%), iar la proba de matematica sau istorie, numărul promovaţilor este de 2.493 (48,7%). La clasa a XI-a s-au înregistrat 22 de note de 10, dintre care 16 la matematică și 6 la istorie.

 

Cum s-au descurcat elevii suceveni la simularea din 2014

În acest an, simularea examenului de bacalaureat a fost susţinută în perioada 2-6 martie, de către elevii claselor a XI-a şi a XII-a, cu scopul de a-i familiariza pe aceştia cu rigorile unei evaluări naţionale, da şi pentru a îmbunătăţi rezultatele obţinute la finalul studiilor liceale.

În 2014, analizele efectuate arătau că elevii claselor a XII-a din judeţul Suceava au obţinut note peste 5, astfel: 64,78% la limba română, 48,05% la proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie) şi 62,15% la proba la alegere a profilului

Cât priveşte situaţia pentru clasa a XI-a, aceasta s-a prezentat astfel: la proba de limba română - 59,76% dintre elevi au luat note peste 5, iar la proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie) – 44,74% au luat note de trecere. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mai puţin de jumătate dintre elevii claselor a XII-a au promovat examenul de simulare a bacalaureatului.
 Vizualizări articol: 1612 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mai puţin de jumătate dintre elevii claselor a XII-a au promovat examenul de simulare a bacalaureatului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Limba soacrei Spunea Esop că mâncarea cea mai gustoasă este limba... cu măsline. Și că tot limba este și cea mai rea... când nu o stăpânești bine și ai de pătimit din pricina ei. Dar nu despre acest joc de cuvinte esopian voiam să vă vorbesc.... Citeşte