Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 mar 2015 - Anul XX, nr. 59 (5871)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Extindere de activitate

Două noi unități SMURD, în Burdujeni și Poiana Stampei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două primării din județ, cea a municipiului Suceava și cea din comuna Poiana Stampei, au început demersurile pentru amenajarea a câte unui punct de lucru al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) ”Bucovina” Suceava.

Șeful ISU Suceava, general de brigadă Ion Burlui, ne-a declarat, ieri, că în Poiana Stampei, Consiliul Local a adoptat deja o hotărâre pentru amenajarea unui punct de lucru pentru intervenții în situații de urgență și până acum a și fost turnată fundația pentru sediu. La sfârșitul lunii august, mini-stația ar trebui să fie finalizată și dată în folosință. Generalul Burlui a precizat că la Poiana Stampei vor fi transferate două mașini, una cu apă și cu spumă și de descarcerare și o ambulanță SMURD. Personalul va fi detașat de la stația din Vatra Dornei, câte 10 oameni pe tură.

În municipiul Suceava, discuțiile dintre șeful ISU și primarul Ion Lungu au fost pe tema înființării unui punct de lucru în cartierul Burdujeni, pentru reducerea timpului de răspuns la intervenție. Pentru Burdujeni este pregătită o mașină cu apă și cu spumă și de descarcerare.

În ceea ce privește orașul Dolhasca, o altă localitate vizată pentru extinderea serviciului SMURD, Burlui a spus că locațiile prezentate până acum de Primăria Dolhasca nu corespund cerințelor de funcționare.

 

Poiana Stampei, cea mai promptă în organizarea pentru înființarea stației SMURD

Programul de înființare a mai multor puncte SMURD în județ a fost inițiat de prefectul de Suceava, Florin Sinescu, încă de anul trecut. Motivația acestuia a fost că zonele limitrofe și zona montană sunt insuficient acoperite de serviciul de intervenție în caz de urgență.

În județ există opt staţii SMURD, la Suceava, Fălticeni, Rădăuţi, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Vicovu de Sus, Siret şi Vatra Dornei. La solicitarea adresată de prefect primăriilor  Broșteni, Crucea, Dolhasca și Poiana Stampei, de a identifica spații corespunzătoare pentru stații, administrația locală din Poiana Stampei s-a organizat cel mai bine. O posibilă explicație ar fi că localitatea este traversată de drumul european E 576, arteră rutieră aflată în top în ceea ce privește frecvența cazurilor de urgență, ce necesită prim-ajutor. Din acest punct de vedere, clasamentul este  Suceava, Vatra Dornei și Siret, pe traseul drumului european E85 și al drumului european E 576.

Conform statisticilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) ”Bucovina” Suceava, în ultimii 5 ani, numărul total al intervențiilor ISU a crescut cu 361%, de la 1.517 în anul 2009, la 6.989 în anul 2014 și asta datorită completării activității pompierilor cu cea de asistență medicală.

SMURD Suceava s-a înființat în anul 2008, în cadrul ISU și sub coordonarea medicală a Unității de Primiri Urgențe (UPU) Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două noi unități SMURD, în Burdujeni și Poiana Stampei.
 Vizualizări articol: 1945 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Două noi unități SMURD, în Burdujeni și Poiana Stampei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Limba soacrei Spunea Esop că mâncarea cea mai gustoasă este limba... cu măsline. Și că tot limba este și cea mai rea... când nu o stăpânești bine și ai de pătimit din pricina ei. Dar nu despre acest joc de cuvinte esopian voiam să vă vorbesc.... Citeşte