Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 mar 2015 - Anul XX, nr. 59 (5871)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Drept la replică

Referitor la articolul intitulat „Ridicarea tuturor restricţiilor judiciare faţă de prefectul Sinescu şi primarul Melen nu <periclitează> comunitatea” publicat în ziarul dumneavoastră din data de 10.03.2015, Biroul de Informare şi Relaţii Publice al Tribunalului Suceava este abilitat să vă remită următorul drept la replică pe care vă rugăm să-l aduceţi la cunoştinţa cititorilor, pentru o cât mai exactă informare a opiniei publice şi în conformitate cu prevederile Codului Deontologic al Ziariştilor.

Menţionarea repetată şi tendenţioasă a numelui judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Suceava este de natură să afecteze reputaţia profesională şi imaginea acestuia, putând totodată induce în rândul opiniei publice ideea unei funcţionări anormale şi incorecte a sistemului judiciar.

Considerăm că faptele au fost prezentate într-o manieră părtinitoare, ce creează magistratului o imagine şi o percepţie publică negativă, demersul dumneavoastră mediatic încălcând grav Codul deontologic al jurnalistului cu privire la respectarea demnităţii persoanei.

Aprecieri de genul „în mai multe pasaje ale motivării, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Curtea de Apel Suceava a măturat pur şi simplu pe jos cu colega de la instanţa inferioră” nu fac decât să creeze o imagine şi percepţie publică negativă asupra judecătorului în cauză, afectând nu doar imaginea şi demnitatea sa, ci şi a celor două instanţe ce au dat soluţii în acea cauză.

Pe de altă parte, apreciem că prin comentarea şi accentuarea unor aspecte ce ţin de fondul cauzei din cadrul hotărârile judecătoreşti ce privesc măsurile preventive, aspecte care de altfel în asemenea dosare nu sunt esenţiale, în condiţiile în care dosarul în cauză nu a fost soluţionat printr-o hotărâre definitivă, se poate aduce atingere independenţei magistraţilor care vor fi sesizaţi cu soluţionarea pe fond a cauzei, prin aceea că se sugerează că o anumită soluţie ar fi întemeiată. 

O asemenea sugestie nu este de admis nici din perspectiva Codului deontologic al jurnalistului şi nici a principiul independenţei judecătorului, acesta presupunând abţinerea oricărei persoane, inclusiv a mass – mediei, ca mai înainte de soluţionarea definitivă pe fond a unei cauze să facă aprecieri publice asupra unor fapte sau vinovăţiei ori nevinovăţiei unei persoane.

Având în vedere toate aceste aspecte, sperăm că veţi ţine cont de observaţiile noastre, iar în virtutea respectării criteriilor de profesionalism şi deontologiei profesionale veţi face cunoscut opiniei publice şi conţinutul prezentului drept la replică.

Biroul de informare şi relaţii publice al Tribunalului Suceava.

 

Notă: În articolul la care se face referire au fost publicate numele ambilor judecători care au analizat dosarul. În ceea ce-l priveşte pe magistratul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Suceava „menţionarea repetată” a numelui s-a realizat de două ori într-un material de o pagină de ziar.

Referitor la publicarea numelor celor doi magistraţi trebuie menţionat că în documentele transmise de către Biroul de informaţii şi relaţii publice, atât de la Tribunalul Suceava, cât şi de la Curtea de Apel Suceava sunt secretizate numele părţilor implicate în dosar, nu şi cele ale completului de judecată, respectiv magistrat şi grefier. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Drept la replică.
 Vizualizări articol: 2230 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Drept la replică3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Jude trimis de
(13 mar 2015, 15:40:04
Botnița, ochelari de cal și dopuri în urechi, trebuie românilor Când e vorba de persoane publice. Când e unul oricare nu contează ce se scrie...
2.   Mi-e frică mi-e frică să dorm singurică... trimis de
(13 mar 2015, 19:44:18
Nu ma mai bag la comentarii!no talking
Mi-e frică!i dont want to see
Vine plutonierică milițianul- kaghebist și-mi mai manufacturează vrun dosar în cea mai autentică manieră Al. Voitin Voitinovici mixat peste arhetipul lui Torquemada!dont tell anyone
2.1  RE: Mi-e frică mi-e frică să dorm singurică... trimis de
(13 mar 2015, 19:52:46
Fericirea mea, la naiba! (Tks, Antonia, siktiryou Cornel Ilie!)
Apăi cât am stat vro trii zâle pe bordurile de la Palatul de Giustiție, am prins discuția dintre vro doi șoareci ce se delectau c-un ospăț gourmet, alcătuit din file de dosare anticorupție zvârlite în beci.
Apăi zâceau șaricii ciia așa:
că la Tribunal * sunt o echipă de giudecători tineri, buni cunoscători ai meșteșugului mânuirii balanței Temidei.
În schimb la Curtea de Apel cică-i plin de Babe Cloanțe Cotoroanțe și Boșorogi matusalemici și andropauzați, ticăind în ritm de Alzheimer, care judecă după Codul penal din 19toamna, care au anii de pensie împliniți de pe timpul Revoluției franceze, dară care nu se dau desprinși din jilțuri și pace, motiv pentru care s-o legat de scaunele pupitrelor cu lanțurile de ancora petrolierului Biruința și și-o bătut papucii în dușumele cu chiroane de 220, realizate din titan.
Nu-i părerea mea, deci n-am pentru ce să fiu tras la răspundere pentru ultraj judiciar.it wasnt me
Așa o grăit chițăit șoaricii ciia de ronțăiau, în pimniță, dosarele de Mare Corupție.
2.2  RE: Mi-e frică mi-e frică să dorm singurică... trimis de
(13 mar 2015, 20:04:04
* adicătelea amu le iau apărarea la giuzii ceia de la Tribunal care mi-o respins ca tardiv recursul declarat peste termen.
Norocul meu cu actuala făcătură melițienească, uite așa am reușit să-mi văd și Io*, azi - 13 ian. 2015, ÎN PREMIERĂ, sentința penală pronunțată în 4 oct. 2013.
Amu nu-i bai, mai bine mai târziu decât niciodată!oh go on
Chit că n-am fost la pronunțare, nu s-o ostenit niminea să-fi facă comunicarea sentinței ce mă privea în mod direct.
Dară când o fost vorba de ÎNTUNERICIRE, în data de 4 martie, nuș care hooligan iute o trimes la Monitorul sentința mea.
Acuma eu am citit în Legea 677/2001 - pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, că instanțele de judecată NU SUNT PRELUCRĂTORI DE DATE CU CARACTER PERSONAL.
Apoi am mai cătat în Noul Cod de feliușag penal ș-am găsât pe la patrusuteșăpte că sentința se comunică „procurorului, părţilor, persoanei vătămate şi, în cazul în care inculpatul este arestat, administraţiei locului de deţinere, în vederea exercitării căii de atac.”
Apoi mai zâcea acolo că sentința se comunică jurnaliștilor ori de câte ori este necesară ÎNTUNERICIREA vreunui guraliv vorbăreț și incomod.

În fine, als uel dat ends uel, cum ar zâne Șecspir, amicu meu din Inglitera.oh go on

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Limba soacrei Spunea Esop că mâncarea cea mai gustoasă este limba... cu măsline. Și că tot limba este și cea mai rea... când nu o stăpânești bine și ai de pătimit din pricina ei. Dar nu despre acest joc de cuvinte esopian voiam să vă vorbesc.... Citeşte