Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 mar 2015 - Anul XX, nr. 58 (5870)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Poveşti infirmate

Mitul averilor fabuloase deţinute de Mihai Frunză, fostul primar din Rădăuţi, spulberat de datoriile din bănci

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cele trei mandate petrecute de Mihai Frunză în fruntea Primăriei Rădăuţi au creat în jurul acestuia o aură care nu are nimic comun cu realitatea. Legendele care s-au ţesut de-a lungul timpului şi au fost alimentate ulterior şi de contracandidaţii săi în plan politic l-au transformat pe fostul edil într-un mare mahăr. Potrivit zvonurilor aruncate pe piaţă, Mihai Frunză era  proprietar al unor imobile de lux în destinaţii dintre cele mai interesante.

Printre „vilele de lux” deţinute de primarul social-democrat din perioada 1996-2008 se numără şi cea de la Viena, obţinută chipurile cu ajutorul austriecilor care au construit cele două fabrici de prelucrare a materialului lemnos de la Dorneşti, dar şi un imobil în localitatea Ghirne, din Ciprul de Nord, oraş înfrăţit cu Rădăuţiul.

„Toate zvonurile care au fost aruncate pe piaţă s-au dovedit nefondate. De-a lungul anilor în care am condus Primăria Rădăuţi am pus în faţă doar interesul public. Aşa am înţeles eu votul oamenilor care m-au trimis să conduc administraţia locală. Din punctul meu de vedere, calitatea unui om se formează în timp, iar odată ajuns într-o funcţie trebuie să înţelegi că reprezinţi interesele comunităţii şi nu propriile interese”, a arătat Mihai Frunză.

 

A fost primar în Rădăuţi timp de 22 de ani

Ajuns la vârsta de 73 de ani, Mihai Frunză trăieşte acum dintr-o pensie de 2.700 de lei. Mai mult de jumătate din aceşti bani se duc pentru plata unui credit de 35.000 de euro contractat în 2007 şi care are scadenţa în 2047. După ce achită rata de 350 de euro şi plăteşte celelalte cheltuieli, fostul primar din Rădăuţi nu mai rămâne cu foarte mulţi bani. Chiar şi aşa spune că nu se plânge şi nu regretă nimic din tot ceea ce a făcut în calitate de primar al municipiului Rădăuţi.

Cât priveşte activitatea din ultimii ani de mandat, când i s-a reproşat mai mult sau mai puţin voalat că a lăsat frâiele primăriei în mâinile unor colaboratori, Mihai Frunză a dorit să aducă o serie de lămuriri.

„Este foarte probabil ca unii dintre angajaţii Primăriei Rădăuţi să fi acţionat independent de interesele administraţiei locale, iar acest lucru a generat un şir întreg de comentarii şi speculaţii. Totuşi, controalele de până în 2008 ale Curţii de Conturi nu au relevat nici o problemă la Primăria Rădăuţi din punct de vedere financiar. În plus, nu a existat nici o sesizare concretă la adresa vreunuia dintre angajaţii de la acea vreme ai Primăriei Rădăuţi”, a menţionat Mihai Frunză, care nu a dorit să ofere nume vizavi de cei care ar fi „acţionat independent”.

Mihai Frunză a fost primar al municipiului Rădăuţi pentru o perioadă de 22 de ani. Primul mandat şi l-a petrecut în regimul comunist, când a fost şeful administraţiei rădăuţene între 1979 şi august 1989.

A revenit pe funcţie după alegerile din 1996, reuşind să obţină ulterior încă două mandate, fiind învins de Aurel Olărean la alegerile din 2008 la numai câteva zeci de voturi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mitul averilor fabuloase deţinute de Mihai Frunză, fostul primar din Rădăuţi, spulberat de datoriile din bănci.
 Vizualizări articol: 5163 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 8 voturi
Mitul averilor fabuloase deţinute de Mihai Frunză, fostul primar din Rădăuţi, spulberat de datoriile din bănci3.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   " Sarmanul...Frunza..!" trimis de
(12 mar 2015, 12:23:36
Mai oameni buni...chiar sunteti ...tembeli...??? Voi ati urmarit fizionomia fetei...acestui...Hiliescu II , ulta, super pregatit..... Nu vedeti ca vrea sa scoata in relief ptr manipulare...doua argumente...covarsitoare...:1. Ori...chiar este deja prostut 2.ori minte de ingheata apele... Cum prima varianta...nu sta in picioare...chiar de la enuntul ei, oare care varianta a ramas......!!!!!!!!???? propun actualului primar nelegitim de radauti sa-i acorde un ajutor de urgenta de cateva sute de lei, iar ptr perioada de vara, un abonament la cantina saracilor... Ca sa vezi, ce stire...senzationala, manipulatilor...!!!!!!!
2.   Candriniul trimis de
(13 mar 2015, 09:34:30
wei daca erai informat scriai ca tocmai ce a fost demis maerean, sau ii faci culuar lui frunza sa revie??? sau scriai ca a intrat andronache in psd. da daca esti informator de mana a 3-a....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Covrigei cu mere de Voinești Se spune că dacă mnânci mere de Voinești... întinerești. C-o fi, că n-o fi așa, n-aveți decât să-ncercați. E și aceasta un fel de ispitire, ca aceea ce-a dus la alungarea strămoșilor noștri din Rai. Dar mărul ne-a deschis și... Citeşte