Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 mar 2015 - Anul XX, nr. 58 (5870)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Atac

Ioan Balan critică Guvernul Ponta că i-a uitat pe românii din diaspora

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vicepreşedintele regional al PNL, deputatul de Suceava Ioan Balan, a criticat guvernul condus de Victor Ponta că i-a uitat pe românii din diaspora, arătând că „sucevenii, băcăuanii, botoşănenii, oltenii sau teleormănenii plecaţi din cauza traiului dificil din România sunt astăzi singuri printre străini, fără ca Guvernul să mişte un deget pentru a-i ajuta”. Balan a făcut referire la reportajul denigrator despre români difuzat de un post de televiziune din Marea Britanie, subliniind că în afara preşedintelui Klaus Iohannis, nici unul dintre membrii Guvernului nu a luat apărarea românilor din diaspora. „<The romanians are coming> este numai unul dintre exemplele neputinţei actualului Guvern, care se face că nu vede modul în care sunt umiliţi şi denigraţi românii noştri la unul dintre posturile de televiziune din Marea Britanie. În afara preşedintelui Iohannis, nici prim-ministrul, nici miniştrii, nici extensiile diplomaţiei din străinătate nu au luat apărarea românilor din diaspora şi nu le-au reproşat denigratorilor că poartă campanii incorecte la adresa românilor. Nu am văzut nici o reacţie oficială a autorităţilor britanice, determinată de vreo mustrare a autorităţilor române. Acest lucru dă măsura respectului pe care Guvernul Ponta îl are pentru milioanele de români care muncesc onest în străinătate şi care au grijă de familiile lor din ţară, grijă pe care Guvernul nu vrea să o aibă”, a  spus Balan.

 

„Singurul lucru pe care Victor Ponta l-a putut face în mandatul său de prim-ministru a fost să pună taxe şi pe românii din diaspora”

El a arătat că dacă la nivelul canalelor de televiziune străine se cheltuiesc bani mulţi pentru denigrarea românilor, televiziunea publică din  România nu a depus nici un efort să facă măcar un documentar despre cum contribuie românii la prosperitatea britanicilor, a francezilor, a italienilor, a spaniolilor sau a germanilor. „Mi-aş fi dorit ca reporterii români să le arate cetăţenilor europeni că spitalele din România nu mai au medici, în vreme ce medicii români salvează zi de zi mii de vieţi în spitalele din străinătate. Că şcolile şi universităţile româneşti duc lipsă de profesori, iar dascălii noştri instruiesc cu mare grijă studenţii din universităţile străine şi au grijă de viitorul copiilor chiar din ţările care-i denigrează pe români. Că ingineri, arhitecţi, specialişti IT sau cercetători de excepţie muncesc mult şi onest şi pe salarii mai mici decât ar fi normal tocmai pentru ca economiile
Angliei, Italiei, Franţei sau Germaniei să se bucure de creştere şi prosperitate. Că sute de mii de copii cresc singuri acasă, în vreme ce părinţii lor muncesc şi 12 ore pe zi, făcând afacerile din Europa mai competitive şi mai profitabile”, a spus vicepreşedintele regional al PNL. Ioan Balan opinează că Guvernul Ponta nu poate avea grijă nici de cetăţenii români din ţară şi cu atât mai puţin de cei din afara frontierelor ţării.

„Singurul lucru pe care Victor Ponta l-a putut face în mandatul său de trei ani ca prim-ministru a fost să pună taxe şi pe românii din diaspora, având neruşinarea să le ceară acestora câte zece euro pe lună la bugetul de stat. Parlamentul României are datoria morală de a crea cadrul legislativ prin care, la următoarele alegeri, românii să poată alege nestingherit pentru ei şi familiile lor din ţară”, a conchis parlamentarul liberal.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Balan critică Guvernul Ponta că i-a uitat pe românii din diaspora.
 Vizualizări articol: 3562 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Ioan Balan critică Guvernul Ponta că i-a uitat pe românii din diaspora5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Corect trimis de
(12 mar 2015, 11:10:52
Diaspora ca diaspora, dar şoseaua noastră de centură şi de aeroportul Suceava ce mama dracului se mai aude? Putori ordinare comuniste
2.   Alegeri prezidentiale trimis de
(12 mar 2015, 11:15:33
Fratele meu cu nevasta lui sunt stabiliti in Paris de 5 ani. La alegeri au vrut sa mearga ca orice om normal sa-si exercite dreptul la vot. Au stat la coada in ambele tururi peste 6 ore prin ploaie si prin vant. RUSINEEEEEE! ne transformam in tara bananiera.
2.1  RE: Alegeri prezidentiale trimis de
(12 mar 2015, 14:27:24
Daca frate'tu si nevasta sa sunt de 5 ani in Franta de ce sa imi aleaga omul care va lua decizii pentru mine.Ei traiesc dupa regulile Frantei nu dupa cele ale Romaniei.Nici un presedinte care va fi nu va aduce tara asta la traiul occidentului, deci niciodata cei plecati nu vor veni inapoi, decat din alte motive, care nu tin de bunastarea din tara.Asa ca sa nu mai voteze cei de afara, care, poate in 5 ani de presidentie nu vin niciodata acasa!
2.2  RE: Alegeri prezidentiale trimis de
(12 mar 2015, 14:39:46
Cei din strainatate sunt apolitici si nu sunt indobitociti de mass-media din tara, sunt umblati si altfel vad treaba din tarahappy si-a terminat doctoratul acolo, eu cred ca stie mai bine cum stau lucrurile decat tine care stai aici
3.   VOCEA DIASPOREI trimis de
(12 mar 2015, 11:46:33
PONTA , daca asculta vocea diasporei in noiembrie acuma era PRESEDINTE, dar a crezut ca poate sa fenteze, ia uite ca diaspora s-a trezit si a prins gustul votului si probabil asa se va intampla si in 2020 fiindca vad ca Ponta nu isi respecta promisiunile facute!
4.   Specific ponta trimis de
(12 mar 2015, 11:49:56
Asta cu nebagharea in seama a Diasporei e un lucru specific socialistilor ... si in 2009 si in 2014 diaspora a votat "dreapta" ..... de ce i-ar baga Ponta in seama ca doar a pierdut presedentia pe mana diasporei ..... E O RAZBUNARE CRUNTA A LUI PONTA ..... tot ce ramane de facut acum e sa cada guvernul, sa vina unul competent care sa ia in calcul si problemele celor plecati inafara !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Covrigei cu mere de Voinești Se spune că dacă mnânci mere de Voinești... întinerești. C-o fi, că n-o fi așa, n-aveți decât să-ncercați. E și aceasta un fel de ispitire, ca aceea ce-a dus la alungarea strămoșilor noștri din Rai. Dar mărul ne-a deschis și... Citeşte