Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 mar 2015 - Anul XX, nr. 58 (5870)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acuzaţii

Un bebeluş a murit la naştere, după ce medicii ar fi refuzat să-i facă mamei cezariană

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Acuzaţii de malpraxis la Maternitatea Rădăuţi, după moartea unui bebeluș la naștere. Familia acuză medicii ginecologi că au provocat decesul unui copil pentru că au refuzat să-i facă mamei operaţie cezariană, deşi avea o stare de sănătate precară. Motivul refuzului, susţin rudele, a fost faptul că nu au dat şpagă la doctori. Medicii legişti spun că bebeluşul, un băieţel, avea cordonul ombilical înnodat în timpul naşterii, împiedicând oxigenul să ajungă la făt, iar părinţii copilului cer acum explicaţii. Ei consideră că dacă medicii ar fi intervenit prompt, prin cezariană, băieţelul ar fi trăit.

Ileana Munteanu, de 35 de ani, din Horodnic de Sus, a ajuns la maternitatea Spitalului Rădăuţi pe data de 4 martie, la ora 05.45, în travaliu. I-a spus medicului de gardă Ina Radu că este bolnavă şi a solicitat cezariană. „Era obeză, cu hipertensiune, edeme şi protenurie, deci întrunea condiţii pentru o asemenea operaţie. Totuşi, a fost refuzată. A cerut şi o ecografie, dar nu i s-a făcut”, declară vărul femeii, Niculai Munteanu.

 

Avea o sarcină la termen, iar analizele anterioare arătau un făt sănătos

După zece ore, Ileana Munteanu a născut pe cale naturală în garda altei doctoriţe, Florina Reuţ. Femeia în vârstă de 35 de ani afirmă că avea o sarcină la termen, iar analizele anterioare arătau un făt sănătos. Însă, în timpul travaliului, mama a fost anunţată că bebeluşul este mort.

Ginecologul Ina Radu respinge acuzaţiile, arătând că la momentul la care gravida s-a internat în garda ei nu existau indicii din care să rezulte că viaţa bebeluşului ar fi fost pusă în pericol în lipsa unei cezariene. Medicul se apără arătând că astfel de cazuri se mai întâmplă şi vorbeşte despre fatalitate şi nicidecum despre neglijenţă profesională. „Pacienta a fost preluată cu debut de travaliu, fără dureri mari. Avea tensiunea arterială mai mare, dar ţinută sub control cu medicaţie specifică. Analizele mamei şi ale fătului erau bune şi nu exista nici o suspiciune că lucrurile nu ar putea decurge normal în cazul unei naşteri naturale. Obezitatea de care suferea mama nu este indicată pentru cezariană, deoarece pot apărea complicaţii, cum ar fi infecţiile”, explică Ina Radu.

 

Urmează să fie sesizat Colegiul Medicilor

Doctoriţa Florina Reuţ, cea care a asistat la naştere, nu a dorit să comenteze acuzaţiile formulate de familia gravidei. Ea a refuzat ieri orice dialog cu presa, susţinând că este foarte ocupată.

Ileana Munteanu este mama a două fetiţe, iar acum aştepta un băiat. Este recăsătorită şi ar fi fost primul copil pe care l-ar fi avut împreună cu noul soţ. „Doctoriţa Ina Radu i-a spus în faţă că este prea grasă şi că ar fi trebuit să mai slăbească. Apoi (n.r. - femeia) a auzit-o spunând cuiva din rândul personalului că <proasta aia vrea operată>. S-a purtat aşa pentru că nu i s-a dat şpagă. Unei alte paciente, care cântărea 140 de kilograme, a acceptat să-i facă cezariană. A fost de acord pentru că i s-au dat bani”, afirmă Niculai Munteanu.

Rudele ameninţă cu o plângere la Colegiul Judeţean al Medicilor Suceava, care să cerceteze modul în care cei doi ginecologi au intervenit. Pe de altă parte, directorul Spitalului Rădăuţi, Dorin Robu, spune că va declanşa o anchetă administrativă dacă familia va face o sesizare scrisă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un bebeluş a murit la naştere, după ce medicii ar fi refuzat să-i facă mamei cezariană.
 Vizualizări articol: 11521 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.14/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.1 din 7 voturi
Un bebeluş a murit la naştere, după ce medicii ar fi refuzat să-i facă mamei cezariană4.157

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nu este primul caz la aceasta maternitate trimis de
(12 mar 2015, 11:36:51
Ar trebui sa se ia masuri drastice asupra acestor medici .Este inacceptabil ce se petrece in acest spital.Nu va lasati doamna din Hordonic.Curaj.
2.   Clanul tomceanu trimis de
(12 mar 2015, 11:41:11
precum tata asa si fiica
mancavar satana de jeguri.......numai spaga spaga spaga.........pacat "doamna doctor:""mergeti fratilor la suceava la privat si gata mai putini bani maxima calitate...
3.   Opinie trimis de
(12 mar 2015, 14:01:06
O sa va dezamagesc.... Eu am nascut acum 20 de ani la Radauti, cu domnul doctor Tonceanu, o sarcina destul de problematica, "fat pretios" (sanse sub 1% de o noua sarcina + mama cu risc). Asistenta a fost de nota 10, personal corect si amabil, cezariana fara probleme (desi era de unde). Nu intotdeauna e vina cadrelor desi acum tuturor romanilor le cam place sa dea cu piatra. Intr-un act medical pot interveni multiple probleme imprevizibile in ceea ce priveste pacientul. Deseori medicii sunt fortati sa iei in considerare riscurile cele mai mici. Condoleante familiei pacientei pentru pierdera copilului.
4.   Crudul adevar TREZITIVA !!! trimis de
(12 mar 2015, 14:38:49
Banii din Ginecologie ies din avorturi probabil vreo 300 de ron interventia si cezariene 1000 de ron . Sunt multi doctorasi care se c..ca pe ei cand vad o nastere normala . Tu crezi ca atunci cand ucizi atatia copii iti mai pasa de unu care a murit din cauza ta ? Pana la urma la asta se rezuma mai nou a fi Ginecolog asta e adevarul na . Nu va face-ti iluzii ca Colegiul medicilor va face ceva , din nou mortul e de vina ca a murit . Imi pare nespus de rau pentru pierderea copilului e crancen sa iti duci copilul la groapa dupa ce te-ai chinuit noua luni de zile sa-l porti nici nu vreau sa imi inchipui ce e in sufletul oamenilor alora . Cat despre medicina pai daca nu dai nu se uita nimenia la tine ce e ceva nou ? nu se stie ? . Problema e ca nu exista medici competenti 80 % si 15 % nu is conditii , 5 % e ce ti-e harazit .Problema e ca mori da MORI de nepasare si de imbecili prin spitale asta vo spune unu care e student si viitor medic . Nai bani puti a prost ai hm ... ...
5.   Totul e de vanzare trimis de
(12 mar 2015, 14:45:15
Pestele de la cap pute , iar cand 99,9999999 e la fel si 0,00000000000000001 e altfel din pacate e prea putin , totul pleaca chiar din admitere la UMF la Medicina si pana ajungi sa nenorocesti si tu la randu tau una e sa executi o procedura standard si so dai dracu si pe aia si alta e sa incerci sa faci inposibilul si na se intampla sa mai si mori e normal . Daca-ti stii voi ce se intampla prin spitale valeu nati mai da pe acolo . Uneori voi sunte-ti mai atot stiutori decat acele personaje care poarta titluri de profesori doctori conferentiali si alte abjectii  ☭ ite pe pe usa de la WC a a cabinetului . Nai bani mori uite si cazu concret nu va asteptati de la ceva bun de la unii care si-au uitat menirea plecand de la politie , biserica , medici .. ca ori aiti mancat rahat turcesc saveti sansa sa dati peste aia 0,0000000000001 medici normali genii dar sansele is mici . Deci face-ti bine si muriti de batranete nu prin spitale .
6.   Pt Hasiuc Marian trimis de
(12 mar 2015, 15:07:33
Draga Hasiuc Marian,cu gramatica ta, ma mir ca ai ajuns pana la nivel de facultate....... NAI = instrument muzical........
Sper sa n-ajung niciodata pe mana ta, la cum scrii, esti praf, m-as mira sa termine unul ca tine facultatea, esti absolut incoerent....eu as zice sa te reorientezi, pana nu e prea tarziu.... Victor Construct inca angajeaza!
7.   Manuela Roanta trimis de
(12 mar 2015, 15:15:22
Nu stiu ce calitate aveti ce pregatire aveti da sincer mi se rupe mi se falfaie banana . Ganditi inainte sa scrieti public adica aveti discernamantul necesar stiti ce inseamna sa iti omoare un imbecil copilul pentru ca mama dracului nu ai ce amaneta pe aproape nimica din casa sa dai parnosu la doctoras sa iti face ceva ce e OBLIGAT mai intai moral dupeaia profesional ? Chiar asa de ce dracu sau mai facut unii medici ? sa merleasca pe altii sa stea cu mana intinsa ? vorba aia - manan tinsa care nu zice o poveste nu primeste pomana - bre masoara-ti cuvintele si incearca sa gandesti la rece civilizat si logic moral nu cu c..u ! nu-ti doresc sa ajungi pe mana unui dobitoc cu o problema serioasa ! STITI UNII CHIAR SUNT ATAT DE SARACI INCAT NU AU DE UNDE !!! DA!
8.   DIROT30 trimis de
(12 mar 2015, 15:21:11
Cumetre daca ai o problema medicala in aria ortopediei dute la altii cas cata frunza si iarba adica cacalau , eu asa sunt mai incorect gramatical mai pe fata nu calc pe bec si nici nu ma fout cu lumina stansa o fac asa pe fata in public sa nu crezi ca imi face placare sa scriu public unele lucruri care din cate vad te depasesc adica hanar nai ce e in spitale ! iti zice unu care stie care sta la curu astora si vede eu scriu pentru cine vrea sa inteleaga prefer sa inteleaga doi si is multumit decat sa ma citeasca multi si degeba , eu scriu pentru cine are capacitatea logica si etica morala de a vedea rahatu asa cum e , nu ma rup in cour cu scrisu corect nu asta e important parerea mea na e o tara libera indca .
9.   Si da din pacat unii termina facultatea DIROT30 trimis de
(12 mar 2015, 15:28:28
e sunt destui care termina si nu fac diverenta dintre o vena si o o artera sau sunt medici care stiu anatomia cum stii tu sa faci rachete spatiale si la dracu sa le si lansezi adica na ma intelegi nu ma crezi vino in Iasi te cazez GRATIS stai doua saptamani si dupeaia ori imi dai dreptate ori ma faci cum ma faci acuma . Trezirea nene viata e dura mori din orice ! daca nai experienta in abjectele spitale dute oleaca sa vezi cum cu ce esti comparat in opinia marilor profesori doctori dotore si ... restu ca mie mia dat cu reflux esofagian de la al doilea titlu ... bafta ! lumea stie mai bine aia care is trecuti prin spital din pacate ...
10.   SCUZE PUBLICE trimis de
(12 mar 2015, 15:32:34
Daca cu parerea mea realista am jicnit pe careva va rog sa ma iertati nu pune-ti la suflet , asa sunt eu mai direct si realist poate oi avea schizofrenie e posibil de ce nu doar eu vad asta din cate imi dau seama la dracu si mai sunt cred ca suntem toti paranoici si schizofrenici deci navem nici discernamant de ... asa e . Scuze daca parerile mele jicnesc direct sau indirect pe careva dar eu asa vad lucrurile e o tara libera sa MURIT pe bune la revolutie pentru a putea eu voi sa vorbim .
11.   Ce si cum ? trimis de
(12 mar 2015, 15:38:55
Daca mar intreba careva ce cred despre caz as pune ca e ca in bancu cu bula ba sotia ta a fost virgina ? la care Bula , uni spun ca da altii spun ca nu , de la dracu sa lasam autoritatile COMPETENTE sa decida nu ?
11.1  RE: Ce si cum ? trimis de
(12 mar 2015, 16:21:49
EX-CE-LENT, Mariane!thumbs up
12.   Fabrizio Moro - „Pensa” trimis de
(12 mar 2015, 16:26:35
„Ci sono stati uomini che hanno scritto pagine
Appunti di una vita dal valore inestimabile
Insostituibili perché hanno denunciato
il più corrotto dei sistemi troppo spesso ignorato
Uomini o angeli mandati sulla terra per combattere una guerra
di faide e di famiglie sparse come tante biglie
su un isola di sangue che fra tante meraviglie
fra limoni e fra conchiglie... massacra figli e figlie
di una generazione costretta a non guardare
a parlare a bassa voce a spegnere la luce
a commentare in pace ogni pallottola nell'aria
ogni cadavere in un fosso
Ci sono stati uomini che passo dopo passo
hanno lasciato un segno con coraggio e con impegno
con dedizione contro un'istituzione organizzata
cosa nostra... cosa vostra... cos'è vostro?
è nostra... la libertà di dire
che gli occhi sono fatti per guardare
La bocca per parlare le orecchie ascoltano...
Non solo musica non solo musica
La testa si gira e aggiusta la mira ragiona
A volte condanna a volte perdona
Semplicemente
Pensa prima di sparare
Pensa prima di dire e di giudicare prova a pensare
Pensa che puoi decidere tu
Resta un attimo soltanto un attimo di più
Con la testa fra le mani
Ci sono stati uomini che sono morti giovani
Ma consapevoli che le loro idee
Sarebbero rimaste nei secoli come parole iperbole
Intatte e reali come piccoli miracoli
Idee di uguaglianza idee di educazione
Contro ogni uomo che eserciti oppressione
Contro ogni suo simile contro chi è più debole
Contro chi sotterra la coscienza nel cemento
Pensa prima di sparare
Pensa prima di dire e di giudicare prova a pensare
Pensa che puoi decidere tu
Resta un attimo soltanto un attimo di più
Con la testa fra le mani
12.1  RE: Fabrizio Moro - „Pensa” trimis de
(12 mar 2015, 16:27:21
Ci sono stati uomini che sono morti giovani
Ma consapevoli che le loro idee
Sarebbero rimaste nei secoli come parole iperbole
Intatte e reali come piccoli miracoli
Idee di uguaglianza idee di educazione
Contro ogni uomo che eserciti oppressione
Contro ogni suo simile contro chi è più debole
Contro chi sotterra la coscienza nel cemento
Pensa prima di sparare
Pensa prima di dire e di giudicare prova a pensare
Pensa che puoi decidere tu
Resta un attimo soltanto un attimo di più
Con la testa fra le mani
Ci sono stati uomini che hanno continuato
Nonostante intorno fosse [tutto bruciato
Perché in fondo questa vita non ha significato
Se hai paura di una bomba o di un fucile puntato
Gli uomini passano e passa una canzone
Ma nessuno potrà fermare mai la convinzione
Che la giustizia no... non è solo un'illusione
Pensa prima di sparare
Pensa prima dì dire e di giudicare prova a pensare
Pensa che puoi decidere tu
Resta un attimo soltanto un attimo di più
Con la testa fra le mani
Pensa.”
13.   Catre Florentina Danilet trimis de
(12 mar 2015, 17:03:00
Sa-ti traiasca copii si sa te bucuri de ei , probabil e un sentiment si o bucurie aparte sa fii parinte de toate la timpul lor . Florentina nu ca nu se uita la tine nimenia dar daca e ai nevoie de o perfuzie pana nu bagi 10 ron in halatu asistentei nu-ti gaseste vena la dracu , te sparge pana dai daca vede ca nu dai na dupa ceva intepaturi ti-o si gasetse . Medicina nu e pentru oricine e pentru cei cu chemare trebuie sa o simti si sa ai oleaca de minte sa faci legaturi si sa ai si de la cine invata . Ginecologia e ai mai a dracu ramura e greu tata nu car fi dracu asa negru in gura no ci pentru ca sunt cazuri speciale unde chiar trebuie intrerupta o sarcina gern exteauterina , cancer de col , fracturi ca nu se poate interveni altfel si e naspa adica mai sunt si ginecologi care chiar daca e musai sa o faca se simt ca dracu e o meserie grea din punctu asta de vedere . Dar sa ai o nastere cu probleme sa astepti sa ii moara lu aia copilu sau sa nasca si tu sa pleci ca ti sa terminat tura ? pai si ailalta care a venit ce dracu a facut ? nu pe bune e asa greu sa faci o cezariana adica la dracu fao de mila dureaza cel mult cinste minute cu tot cu cusut suturat . E nustiu sincer e de groaza sa nai bani si sa ajungi pe mana unora ca astea care din pacate fac parte din majoritate .
14.   Si minunile exista ! da .. ne vindecam de cancer trimis de
(12 mar 2015, 17:13:16
Cu vreo 7 ani in urma eram prin liceu la Stefan si i sa parut unei Endocrinoloage desteapta rau ca am nodul mamelonar ca na asa a vazut ea nostradama din medicina Ieseana care venea si pe la noi in Suceava si ce sa vezi dupa vreo luna de tratament la dracu era sa mor extrasistole si tulburari de ritm cardiac ameteli da dale tata ca sa te tavalesti pe jos sa juri ca urmeaza un infart , ajung la camera de garda UPU Suceava si era o dudue o babaciune cardeoloaga ma ascultat la inima dracu stie daca a auzit ceva mie imi sarea inima din piept si mia zis da vino a doua zi la colega mea dormi pe o parte , genial . De am nevit am mers in PARTICULAT NORMAL ca de spitalu e locu de pescuit la privat na tot la ei , si sa facut un EKG si sa pic jos acuma vreo luna cand am vazut EKG era cam asa a unuia pe ultima suta . Da asta e nivelul din pacate eu inteleg e un oras de obor dar sunt cazuri de ultima speta cum e panarama numita CEZARIANA ! car si un stundent in anu 3 ar TREBUI sa fie capabil teoretic si la nevoie practic sa o faca nu e mare branza ! E ABECEDARUL CHIRURGIEI !!!! asa ca nu va mirati ca se moare pe holurile spitalului daca ei nu se vad vedetii voi ! , ca e mai usor asa ! adica na la dracu daca un mecanic lucraza de mantuiala ii da propietaru peste cap la propriu sau metaforic nu ? asa e si cu medicina practicata la nicelul de abecedar !!!!!
15.   Pericol public!!!! trimis de
(12 mar 2015, 20:24:14
Daca tu devii medic e de jale frate!!!!
Pe langa ca iti bati joc de limba romana in ultimul hal esti si incoerent si tot o dai cu"la dracu"din doua in doua cuvinte.
Daca chiar esti la medicina eu te sfatuiesc sa te lasi.Vorba lui DIROT30 VictorConstruct face angajari:)))))
15.1  RE: Pericol public!!!! trimis de
(12 mar 2015, 21:22:30
Imi pare rau ca deschis public o discutie care nu isi are rostu , din pacate e democratie si majoritatea hotaraste daia va si aveti medicii pe care vii meritati ce e rau e ca si minoritatea aia mica cat o fi sufera dupa marii medici sustinuti . Daca ai uitat pe la Radauti nu se naste doar copii eu nu le spun fetusi fetusi is aia care iau numit asa adica niste neterminati , se naste si prin WC , se mai plimba si cu ambulanta cu AVC pana isi da duhu pacientu , se sta cu orele pe la UPU , se pleaca cu glicemia 147 fara ati spune ba prostule ai diabet , si hehe cate si mai cate , oare omu ala de sa urcat pe spital si protesta pe la Suceava de prost a facuto ? tu stii cum se da tratamentul la diabetici ? iti zic eu ca maimea e dependenta de pastile dupa ureche tata nu merge aia dai aia . Nu ma provoca sa scriu toate mizeriile care se intampla prin spitale ca scriu un roman . Cum poti sa sustii o panarama care te lasa sa mori , pai ba desteptule daca nu putea sa nasca si ii murea copilul intrauterin cum plm il scotea ii sareau pe burta desi nu mas mira la noi medicina e la nivelu epocii de piatra .
15.2  RE: Pericol public!!!! trimis de
(12 mar 2015, 21:43:58
Unii mai mor si ca cainii sa faca din rahat bici sa pocneasca , mai opereaza la lanterna cand se ia curentu sau cade becu se arde , mai priponesc masa sa nu pice *(masa chirurgicala ) dale noastre balcanice . Gheorghe Burnei a refuzat 75 000 Euro pe luna in Anglia pentru a da o sansa romanilor saraci , si e un om modest sta intr-un apartament cu doua camere . Vezi daia medicina o faci pentru tine si nu pentru altii ca daca e so faci pentru altii ii numeri pe degete . E usor sa critici cand habar nai cu ce se mananca meseria asta si cat sacrificiu se face tocmai sa najungi ca tanti doctorita de la radauti , ehe ...
15.3  RE: Pericol public!!!! trimis de
(13 mar 2015, 10:24:45
DOAMNE, AJUTA-NE SA NU NE IMBOLNAVIM, CA VITORUL, PRIN GURA DL-UI HASIUC, SUNA TARE SUMBRU........ APROPOS, N-AI SI TU O CARTE DE CITIT, STAI PE-AICI SI DEBITEZI INEPTII????
16.   Așa se vrea trimis de
(13 mar 2015, 11:12:11
Doamnă dragă,dacă țineai atât de mult la copil,vedeai că se merge numai cu șpagă,te împrumutau ”tovarășii”cu acea sumă.
Numai așa îi vom învăța minte...
Condiționarea oricărui serviciu medical pentru sume de bani este pedepsit de lege.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Covrigei cu mere de Voinești Se spune că dacă mnânci mere de Voinești... întinerești. C-o fi, că n-o fi așa, n-aveți decât să-ncercați. E și aceasta un fel de ispitire, ca aceea ce-a dus la alungarea strămoșilor noștri din Rai. Dar mărul ne-a deschis și... Citeşte