Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 mar 2015 - Anul XX, nr. 58 (5870)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cu duhul blândeţii

Condamnări finale în dosarul fetelor de la Centrul de Plasament "Speranţa" obligate să se prostitueze în Italia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cei patru indivizi trimişi în judecată pentru că au dus la Milano, în Italia, în vederea practicării prostituţiei, mai multe tinere, printre care şi două minore de la Centrul de Plasament "Speranţa" din Suceava, şi-au aflat ieri pedepsele pe care le au de executat.

Procesul care s-a terminat la Curtea de Apel Suceava i-a vizat pe Cristian Irimiciuc, zis „Bambulea”, din Ipoteşti, soţii Ştefan şi Alexandra Maria Policiuc, din municipiul Suceava, precum şi pe sora lui Ştefan Policiuc, Alina Daniela Policiuc, din Ipoteşti.

Faţă de Cristian Irimiciuc instanţa a decis achitarea pentru infracţiunea de constituirea unui grup infracţional. În schimb, el a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane. Un al doilea individ trimis în judecată în acest dosar, Ştefan Policiuc, a fost achitat pentru infracţiunea de constituirea unui grup infracţional organizat şi s-a încetat procesul penal cu privire la infracţiunile de trafic de persoane şi cu privire la două infracţiuni de trafic de minori. Ştefan Policiuc a fost condamnat la 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane, pedeapsă contopită cu o alta pronunţată de Tribunalul Milano în ianuarie 2011. Bărbatul a mai primit un spor de 4 luni, astfel încât va avea de executat 3 ani şi 4 luni de închisoare.

Soţia lui Ştefan Policiuc, Alexandra Policiuc, a fost achitată şi ea pentru infracţiunea de iniţiere şi constituire a unui grup, în vederea săvârşirii de infracţiuni privind traficul de persoane în scopul exploatării sexuale. Ea a fost condamnată pentru trafic de minori şi va avea de executat 2 ani şi 10 luni închisoare.

Cea de-a patra persoană din acest dosar, Alina Daniela Policiuc, a primit 2 ani şi 6 luni cu suspendare. 

 

O parte dintre victime au fost salvate de carabinierii italieni

Faptele comise de cei patru inculpaţi s-au petrecut în aprilie 2009 şi perioada decembrie 2011 - mai 2012. În perioadele amintite, familia Policiuc şi Cristian Irimiciuc au racolat patru tinere, dintre care două minore de la Centrul de Plasament "Speranţa" din municipiul Suceava, pe care le-au obligat să se prostitueze pe străzile în Milano (Italia). Iniţial, fetele au fost racolate sub promisiunea unor locuri de muncă decente şi bine plătite în Peninsulă.

Una din victime a scăpat după ce în noaptea când se afla pe stradă s-a petrecut un raid al carabinierilor italieni. Fiind minoră, a fost internată într-un centru special de la periferia oraşului, însă a fugit de acolo, după ce traficanţii au contactat-o şi au ameninţat-o cu moartea.

A ajuns iar pe mâna Alexandrei Maria Policiuc, care a ţinut-o trei zile fără mâncare, drept pedeapsă că nu a plecat la timp de pe bulevard în momentul în care în zonă şi-au făcut apariţia poliţiştii italieni.

A scăpat de acest calvar după ce a fost prinsă din nou de poliţie şi dusă într-un centru, unde a rămas mai multă vreme, reuşind astfel să scape de cei care o traficau.

 „Preţurile pe care trebuia să le ceară clienţilor pentru serviciile sexuale oferite trebuiau să fie de minim 20 de euro pentru sex normal şi 30 de euro pentru sex normal şi oral”, scrie în rechizitoriu. Programul „de lucru” începea la ora 22:00 şi se încheia la orele 04:00 - 05:00.

Una dintre victime a adunat, în zece nopţi, nu mai puţin de 6.000 de euro, bani care i-au fost luaţi de traficanţi.

A reuşit să scape şi ea abia după ce a fost ridicată de poliţie de pe stradă şi l-a ameninţat pe Ştefan Policiuc că le spune tot carabinierilor dacă nu îi dă bani să plece acasă.

Iar acestea sunt doar câteva din detaliile înfiorătoare vizavi de ceea ce le aşteaptă pe tinerele din Suceava care pleacă în străinătate în speranţa unor câştiguri rapide, dar fără a verifica unde ajung şi pe mâna cui  îşi dau toate speranţele. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Condamnări finale în dosarul fetelor de la Centrul de Plasament "Speranţa" obligate să se prostitueze în Italia.
 Vizualizări articol: 2729 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Condamnări finale în dosarul fetelor de la Centrul de Plasament "Speranţa" obligate să se prostitueze în Italia5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Covrigei cu mere de Voinești Se spune că dacă mnânci mere de Voinești... întinerești. C-o fi, că n-o fi așa, n-aveți decât să-ncercați. E și aceasta un fel de ispitire, ca aceea ce-a dus la alungarea strămoșilor noștri din Rai. Dar mărul ne-a deschis și... Citeşte