Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 mar 2015 - Anul XX, nr. 58 (5870)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Propunere

Amenzi de până la 1.600 de lei pentru proprietarii de câini care nu respectă noul regulament al Primăriei Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Proprietarii de câini din municipiul Suceava riscă să fie puşi la plata unor amenzi care ajung chiar şi la 1.600 de lei, dacă nu respectă o serie de reguli privind întreţinerea şi circulaţia câinilor cu stăpân.

Conform noului regulament întocmit de municipalitatea suceveană, care se află deocamdată în faza de dezbatere publică, este obligatorie declararea câinilor deţinuţi în proprietate, microciparea acestora – pentru a putea fi identificat uşor proprietarul în caz de abandon, dar şi sterilizarea câinilor care nu sunt de rasă.

Măsuri drastice se impun şi în privinţa accesului câinilor pe domeniul public, dar şi în cazurile în care proprietarii de animale nu curăţă dejecţiile acestora, amenzile prevăzute fiind usturătoare.

 

Sterilizarea câinilor care nu sunt de rasă devine obligatorie

Conform regulamentului iniţiat de primarul Sucevei, Ion Lungu, şi de viceprimarul Lucian Harşovschi, în municipiul Suceava este interzisă deţinerea câinilor de rasă comună sau a metişilor câinilor de rasă care nu sunt sterilizaţi. Sunt şi câteva cazuri în care se acceptă excepţii, dar în baza unor documente emise de o instituţie abilitată sau o asociaţie reprezentativă.

În locurile publice nu este permis accesul câinilor de rasă comună sau a metişilor câinilor de rasă care nu sunt sterilizaţi. Prin excepţie, câinii de rasă comună care pot rămâne nesterilizaţi pot avea acces numai dacă sunt ţinuţi în lesă ori într-un dispozitiv similar.

Pentru cei care nu respectă aceste prevederi, sancţiunile aplicate sunt cuprinse între 300 şi 800 de lei.

 

Câinii de peste 15 kg, interzişi în parcuri

O altă prevedere din regulament spune că în parcurile în care se află copii sau în spaţiile de joacă pentru copii ori în vecinătatea acestora este interzisă prezenţa câinilor mai mari de 15 kg, precum şi a oricărui alt animal care ar putea să creeze disconfort sau vătămări corporale copiilor.

„Oameni mari suntem şi tot avem o tresărire când vine cineva cu un câine mare spre noi”, a spus primarul Ion Lungu.

Singura excepţie – câinii speciali dresaţi care însoţesc nevăzătorii sau alte persoane cu nevoi speciale.

Şi în acest caz, amenzile sunt cuprinse între 300 şi 800 de lei.

 

Amendă de până la 1.600 de lei pentru cei care nu curăţă rahatul câinilor scoşi la plimbare

Proprietarii de câini care au ieşit cu ei la plimbare şi nu sunt pregătiţi să cureţe dejecţiile acestora de pe spaţiul public vor fi puternic „arşi” la buzunare.

„Proprietarii de animale au obligaţia să ridice dejecţiile, să cureţe în urma câinilor lor, aşa cum se face în toate ţările civilizate”, a exemplificat Lungu o altă prevedere din regulament.

Mai exact, conform proiectului de hotărâre, „deţinătorii câinilor plimbaţi în locurile publice au obligaţia să ridice dejecţiile solide provenite de la câinii lor. Pentru menţinerea curăţeniei domeniului public, însoţitorii animalelor de companie scoase la plimbare vor purta cu ei o pungă de hârtie sau de material plastic, pentru a colecta dejecţiile solide ale animalului”.

De asemenea, „este interzisă abandonarea deşeurilor de origine animală pe domeniul public. În cazul în care este identificată, persoana care a abandonat deşeurile va suporta, pe lângă sancţiunea specifică, costurile de ecarisare (de curăţare a acestora)”.

În acest caz, pentru cei care nu se conformează prevederilor din regulament, sancţiunile sunt cuprinse între 800 şi 1.600 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amenzi de până la 1.600 de lei pentru proprietarii de câini care nu respectă noul regulament al Primăriei Suceava.
 Vizualizări articol: 3775 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 8 voturi
Amenzi de până la 1.600 de lei pentru proprietarii de câini care nu respectă noul regulament al Primăriei Suceava4.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Un mare iubitor de animale trimis de
(12 mar 2015, 12:33:26
Ca sa interzici ceva, trebuie sa creezi o alternativa. In toate orasele civilizate, asa cum spune domnu primar care se teme de un caine de 15 kg, exista tarcuri speciale pentru caini. Construiti macar un astfel de tarc, apoi interziceti plimbarea cainilor prin parcuri.
2.   O solutie pt Lungu trimis de
(12 mar 2015, 12:36:19
Imi pare rau, dar matale domn' primar, traiesti in alte vremuri, alea comuniste de care probabil chiar ti-e dor.
Ia fa matale pe site-ul primariei o sectiune unde sucevenii sa se identifice si sa urce poze cu javrele si atunci ai sa te convingi cat c___t mananci.
Pune-l pe ing Harso?? (are un nme prea ciudat) sa faca chestia asta dar ma indoiesc ca stie sau are timp. Oricum chestia cu cainii e treaba lui. Poate fiindca se duce la Ritzi in vizita cu apa si de-ale gurii, doar doar o mai prinde o pupatura? Bineinteles ca oficiala, nici gand de altceva, ca in multe imagini usor de gasit pe net.
3.   Oferta trimis de
(12 mar 2015, 17:38:51
Cea mai cautata oferta de lucru! Veti gasi din ce in ce mai des aceasta oferta de lucru, pentru ca noi suntem cei mai seriosi! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: mirela2929@yahoo.it

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Covrigei cu mere de Voinești Se spune că dacă mnânci mere de Voinești... întinerești. C-o fi, că n-o fi așa, n-aveți decât să-ncercați. E și aceasta un fel de ispitire, ca aceea ce-a dus la alungarea strămoșilor noștri din Rai. Dar mărul ne-a deschis și... Citeşte