Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 mar 2015 - Anul XX, nr. 58 (5870)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Susţinere

Vicepreşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor: „IGPR are o problemă personală cu domnul Todiruţ”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vicepreşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, Dumitru Coarnă, consideră că mai marii Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) au o „problemă personală” cu fostul comandant al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, comisarul-şef Ioan Nicuşor Todiruţ.

Contactat telefonic în cursul zilei de ieri, Coarnă a declarat pentru Monitorul că sancţiunile disciplinare aplicate comisarului-şef Todiruţ pe vremea când acesta era inspector-şef, sancţiuni care - aşa cum vă explicam în ediţia de ieri - au fost anulate de judecători, dar şi scoaterea la concurs a funcţiei de inspector-şef al IPJ Suceava, deşi funcţia a fost câştigată de ofiţerul sucevean prin concurs, „mi-au creat impresia că împotriva acestui om este o acţiune personală, nicidecum profesională”.

Dumitru Coarnă şi-a exprimat convingerea că Ioan Nicuşor Todiruţ va fi achitat în dosarele DNA în care este acuzat că a achiziţionat ilegal sediile poliţiilor municipale din Suceava şi Câmpulung Moldovenesc, situaţie în care „IPJ Suceava va avea doi inspectori-şefi”.

Vicepreşedintele SNPPC a explicat că efectul achitării lui Todiruţ va fi repunerea acestuia pe funcţia anterioară, obţinută prin concurs, şi anume aceea de inspector-şef al IPJ Suceava.   

Ori dacă în urma concursului pus la cale în această perioadă de IGPR va fi desemnat un nou inspector-şef, e greu de crezut că vor sta unul în braţele celuilalt pe fotoliul de comandant al poliţiei judeţene.

 

„Cine nu e în graţiile chestorului Petre Tobă (n.r. - şeful Poliţiei Române)... aşa se procedează!”

Coarnă mărturisea ieri că deşi este o situaţie excepţională, nu ar fi unică, existând o poveste similară şi la Alba, la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate, acolo unde fostul şef, comisarul-şef Traian Berbeceanu, a fost trimis în judecată în vara lui 2014 de procurorii DIICOT, fiind acuzat că ar fi sprijinit o grupare suspectată de evaziune fiscală cu produse petroliere.

Lucrurile au luat o întorsătură neaşteptată, anchetatorii care l-au deferit justiţiei pe Berbeceanu, după ce l-au ţinut şi în arest preventiv, fiind trimişi în judecată de DNA pentru represiune nedreaptă, considerând că i-au fabricat toate acele acuzaţii ofiţerului Berbeceanu.

De unde şi până unde asemănarea dintre cele două cazuri, al lui Traian Berbeceanu şi al lui Ioan Nicuşor Todiruţ, ne explică tot vicepreşedintele SNPPC.

„În cazul domnului Berbeceanu, la fel s-a procedat. El este pus la dispoziţie, dar IGPR a organizat concurs de şef de brigadă (BCCO Alba). Sunt convins că Berbeceanu va fi achitat şi, ca şi în cazul de la Suceava, vom avea şi la Alba doi şefi de brigadă”, a explicat Dumitru Coarnă, arătând şi motivul pentru care se întâmplă toate astea: „Cine nu e în graţiile chestorului Petre Tobă (n.r. - şeful Poliţiei Române)... aşa se procedează!” 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vicepreşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor: „IGPR are o problemă personală cu domnul Todiruţ”.
 Vizualizări articol: 2756 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Vicepreşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor: „IGPR are o problemă personală cu domnul Todiruţ”5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Covrigei cu mere de Voinești Se spune că dacă mnânci mere de Voinești... întinerești. C-o fi, că n-o fi așa, n-aveți decât să-ncercați. E și aceasta un fel de ispitire, ca aceea ce-a dus la alungarea strămoșilor noștri din Rai. Dar mărul ne-a deschis și... Citeşte