Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 mar 2015 - Anul XX, nr. 58 (5870)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Alina MIHAESCU

Alina MIHĂESCU


USV, din nou la mâna nu ştim cui

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Universitatea "Ştefan cel Mare" este de departe instituţia suceveană cea mai performantă în ceea ce priveşte utilizarea fondurilor europene. Este punctul forte al rectorului, Valentin Popa, despre care se ştie că e bun finanţist. Are domnia sa alte chestiuni de îmbunătăţit, dar la capitolul proiecte pe fonduri europene stă bine. Pentru că nu se poate baza prea mult pe sprijinul Ministerului Educaţiei, rectorul Popa a încurajat întregul colectiv didactic de la USV să facă muncă de cercetare ca să-şi crească veniturile. Lăudabil - muncă cinstită, cu bani la vedere, cu beneficii atât pentru profesori, cât şi pentru instituţia de învăţământ superior, date fiind achiziţiile care se fac prin proiecte. Bugetul limitat al Ministerului Educaţiei, precum şi vestita clasificare a domnului fost ministru Daniel Funeriu au văduvit tânăra şi firava Universitate suceveană care a fost declarată de categoria a III-a, adică ultima, centrată doar pe educaţie. În consecinţă, universitatea a primit an de an un număr diminuat de locuri la master şi doctorat. Criteriile de clasificare au fost contestate de la bun început, dar ce folos? A dat Universitatea "Ştefan cel Mare" în judecată Ministerul Educaţiei şi a şi câştigat, dar ce folos? Finanţarea universităţilor în România se face şi acum pe baza rezultatelor ştiinţifice raportate de acestea în anul 2011, care au cuprins perioada 2006-2010. Colac peste pupăză, a apărut draft-ul pentru Ghidul Solicitantului din Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020. În loc de o gură de oxigen, aşa cum ar fi văzut universitarii suceveni accesarea acestor fonduri, li s-a servit gaze de eşapament. Potrivit draft-ului cu pricina, criteriile de eligibilitate a solicitanţilor pentru Axa Mari Infrastructuri de Cercetare şi Dezvoltare împiedică universităţile centrate doar pe educaţie să acceseze aceste fonduri. Un fel de „dacă te-am catalogat o dată că eşti mic şi prost, rămâi mic şi prost”, n-ai nici măcar dreptul să visezi la laboratoare de cercetare. Asemenea prevedere n-a mai existat, iar clasificarea n-a fost până acum un impediment pentru accesarea fondurilor europene. Cineva are probabil interesul de a elimina din start din competiţie eventuali contracandidaţi pentru fondurile europene. Ministerul Educaţiei este acum al PSD-ului, partidul care a contestat decizia democrat-liberalului Funeriu. Era de aşteptat ca social-democraţii să vină să repare, dar n-ar fi prima dată când dezamăgesc. Acum Universitatea "Ştefan cel Mare" nu poate decât să-şi joace ultima şansă. Rectorul Valentin Popa a spus deja că va solicita Ministerului Educaţiei să înlăture prevederea abuzivă şi discriminatorie, înainte de publicarea Ghidului Solicitantului. N-am auzit să pună umărul nici un parlamentar sucevean, deşi avem vreo doi în comisiile de specialitate. Şi ne mirăm că suntem corigenţi la accesarea fondurilor europene. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului USV, din nou la mâna nu ştim cui.
 Vizualizări articol: 1927 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
USV, din nou la mâna nu ştim cui5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Covrigei cu mere de Voinești Se spune că dacă mnânci mere de Voinești... întinerești. C-o fi, că n-o fi așa, n-aveți decât să-ncercați. E și aceasta un fel de ispitire, ca aceea ce-a dus la alungarea strămoșilor noștri din Rai. Dar mărul ne-a deschis și... Citeşte