Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 mar 2015 - Anul XX, nr. 58 (5870)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Educaţie

Scriitoarea Luminiţa Aldea a promovat lectura la Şcoala Gimnazială Salcea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Şcoala Gimnazială Salcea a debutat joi, 5 martie, proiectul naţional „Promovarea lecturii - O prioritate care ne priveşte pe toţi”, proiect iniţiat de Şcoala Gimnazială “Aurel Vlaicu” Arad, la care şcoala din Salcea este partener alături de unităţi de învăţământ din Bistriţa-Năsăud, Braşov, Constanţa şi Sibiu.

Cele şapte activităţi circumscrise proiectului urmăresc dezvoltarea interesului elevilor pentru lectură, în scopul găsirii unor repere pentru formarea personalităţii şi a unui sistem de valori şi atitudini, pentru înţelegerea de sine şi a vremurilor în care trăim.

Prima activitate, “Întâlnire cu un scriitor”, a avut-o ca invitat pe scriitoarea Luminiţa Aldea, elevi şi cadre didactice fiind bucuroşi să o aibă în mijlocul lor.

Marinela Mocanu, consilierul educativ al şcolii, a povestit: „Har, talent, omenie, toate aduse în faţa elevilor, au reprezentat un model pentru copii şi adulţi, un model atât de necesar în vremuri tulburi. Luminiţa Aldea a prezentat cu multă măiestrie şi profunzime crâmpeie din romanele sale, a răspuns cu mult drag întrebărilor adresate de elevi, a povestit într-un stil propriu şi de neconfundat cum iau naştere ideile sale, personajele, cum se aştern pe hârtie <cuvintele care pică din cer>. Lacrimi de emoţie şi aplauze au întregit tabloul din sală, la auzul cuvintelor meşteşugite, citite de câţiva elevi, din creaţiile proprii. Pentru fiecare, doamna a avut un cuvânt de apreciere şi de încurajare. Daniela Murariu şi Sabina Luculescu au impresionat prin sensibilitatea şi profunzimea textelor prezentate, iar Denisa Luca ne-a îndemnat în versuri să respectăm glia străbună”.

Impresionată de talentul şi frumuseţea sufletească a copiilor, de interesul dascălilor pentru valorificarea lecturilor, Luminiţa Aldea a promis să fie alături de elevi şi profesori şi la activităţile viitoare, dăruind bibliotecii şcolare un set din cărţile personale.

 

Temele proiectului

Marinela Mocanu a mai precizat că următoarea temă de proiect este o provocare pentru dascăli, părinţi şi copii, bibliotecar, care se vor întâlni la bibliotecă la o „Seară literară”, unde părinţii le vor citi copiilor fragmente care le-au marcat copilăria.

„Târgul de carte”, „5 minute de lectură”, „Seara literară”, „De la carte la film”, „Festivalul poveştilor”, „Întâlnire cu un scriitor” şi „Cărţile care ne-au adus împreună” sunt temele care vor fi parcurse de toate şcolile partenere în proiect. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Scriitoarea Luminiţa Aldea a promovat lectura la Şcoala Gimnazială Salcea.
 Vizualizări articol: 2651 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 6 voturi
Scriitoarea Luminiţa Aldea a promovat lectura la Şcoala Gimnazială Salcea4.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Covrigei cu mere de Voinești Se spune că dacă mnânci mere de Voinești... întinerești. C-o fi, că n-o fi așa, n-aveți decât să-ncercați. E și aceasta un fel de ispitire, ca aceea ce-a dus la alungarea strămoșilor noștri din Rai. Dar mărul ne-a deschis și... Citeşte