Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 mar 2015 - Anul XX, nr. 53 (5865)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Ultimul zbor

Parapantistul sucevean decedat în Brazilia va fi condus sâmbătă pe ultimul drum

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Leopold Aga, parapantistul care acum mai bine de o lună de zile şi-a pierdut viaţa într-un accident petrecut în Brazilia, va fi înmormântat sâmbătă în cimitirul Pacea. Formalităţile de repatriere au fost pe cât de lungi pe atât de costisitoare, dar familia, prietenii şi cei care l-au cunoscut pe Leopold s-au implicat cu toţii pentru ca sicriul să ajungă acasă, la Suceava. Pentru Leopold, care împlinise 37 de ani cu doar patru zile înainte de a muri în accidentul de parapantă din Brazilia, a fost un ultim zbor. Din păcate, nu şi-a manevrat singur suspantele, ci a fost nevoie de ajutorul prietenilor care i-au purtat sicriul de la Bucureşti spre Suceava.

Împietriţi de durere, colegii săi parapantişti i-au fost alături şi ieri şi vor continua să vegheze la căpătâiul său până când sicriul va fi coborât în groapă. Cei mai mulţi dintre ei nu au reuşit să-şi găsească cuvintele, dar pe reţelele de socializare au apărut câteva mesaje.

Unul dintre acestea a fost postat de Ciprian Paşcan, cel care l-a iniţiat pe Leopold Aga în tainele sportului cu parapanta.

„Prietenul şi colegul nostru Leopold Aga a ajuns în Suceava astăzi dimineaţă (n.a. - ieri dimineaţă) şi este depus la capela cimitirului Pacea din Suceava. Familia mulţumeste tuturor celor care i-au sprijinit în aceste momente grele. O să revenim cu mai multe detalii privind înmormântarea în cel mai scurt timp posibil...”, este mesajul postat de Ciprian Paşcan.

Ieri s-a aflat că înmormântarea va avea loc sâmbătă, 7 martie, începând cu ora 12.00, la cimitirul Pacea.

 

Conturile la care poate fi ajutată familia lui Leopold Aga

Pentru a readuce acasă corpul lui Leonard a fost nevoie şi de un efort financiar considerabil. Din câte se pare, cheltuielile s-au ridicat la 19.000 de euro, iar o parte din bani s-a strâns cu ajutorul prietenilor.

Cine mai doreşte să ajute familia lui Leonard Aga poate depune bani în conturile: EUR – RO15BTRLEURCRT00M7851301, RON – RO25BTRL03401201M78513XX, USD – RO55BTRLUSDCRT00M7851301.  

Accidentul în urma căruia Leopold Aga şi-a pierdut viaţa s-a produs luni, 2 februarie, în jurul orei 14.00, iar un raport despre ceea ce s-a întâmplat acolo a fost trimis şi în România, la autorităţile aeronautice.

Un grup de opt piloţi români, dintre care şi trei suceveni, se afla la decolarea numită Uba. Condiţia de zbor era termică cu declanşări periodice. Leopold Aga a decolat după ce alţi trei piloţi s-au ridicat în aer fără nici un fel de problemă. Imediat după decolare, suceveanul a întâlnit un curent ascendent puternic. A frânat aripa şi aceasta a venit în spate intrând în full stall. A recuperat asimetric şi aripa a intrat în evoluţie tip helico (rotaţie în jurul axei verticale), moment în care Leopold Aga nu a mai reuşit să redreseze parapanta şi s-a izbit violent de locul de decolare.

În urma impactului a rămas inconştient, cu fracturi multiple, probabil şi leziuni interne. Pentru că accidentul s-a petrecut într-o zonă foarte greu accesibilă, suceveanul a fost imobilizat şi transportat cu o targă până la locul de unde a putut fi preluat de ambulanţă. Din păcate, nu a mai putut fi salvat şi a decedat la spitalul din localitatea Castelo.

Leopold Aga se afla în Brazilia doar de câteva zile, iar moartea sa i-a îndurerat şi marcat serios pe toţi colegii cu care acesta plecase la zbor. În urma lui Leopold Aga au rămas o soţie şi un copil minor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Parapantistul sucevean decedat în Brazilia va fi condus sâmbătă pe ultimul drum.
 Vizualizări articol: 5624 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Parapantistul sucevean decedat în Brazilia va fi condus sâmbătă pe ultimul drum5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sa va fie rusine! trimis de
( 6 mar 2015, 15:12:56
Daca au dat banii, s-au gandit si la ei! Nu e de vina nimeni ca e prea lung coparseul, s-a masurat si cu laserul, o sa ajunga la o intelegere cu Domnul. Sa-i fie tarana usoara!
1.1  RE: Sa va fie rusine! trimis de
( 6 mar 2015, 15:53:47
Pe pantele muntilor sunt curenti turbionali care au axa la orizontala, paralel cu panta, iti face parasuta pachet si ti-o baga inapoi in traista. S-au intamplat atatea accidente aviatice, iar la noi e cazul cu elicopterul militar, cel evreiesc, prabusit amu cativa ani.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei