Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 mar 2015 - Anul XX, nr. 53 (5865)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Confort după gratii

Aer condiţionat în celule şi în dubele de la Arest şi echipament de gimnastică pentru deţinuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Toate cele 52 de centre de arest preventiv din ţară vor fi modernizate, au anunţat reprezentanţii Poliţiei Române, urmând să fie dotate cu „echipament de gimnastică, sisteme de aer condiţionat, sisteme de securitate şi supraveghere video, întrerupătoare electrice cu potenţiometru, sistem audio pentru camere de vizitare, instalaţii de aer condiţionat pentru 50 de autospeciale de transport".

Fondurile sunt asigurate printr-un proiect european, iar potrivit Mediafax, din cele  peste 426 de milioane de lei, pentru creşterea gradului de siguranţă a spaţiilor în care funcţionează centrele de reţinere şi arest preventiv de la nivelul inspectoratelor judeţene de poliţie şi al Poliţiei Capitalei, peste 271 de milioane de lei sunt necesari pentru lucrări de investiţii şi dotarea corespunzătoare a acestora, fondurile fiind eşalonate pe o perioadă de cinci ani.

 

Termopane la arest

La arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, potrivit reprezentanţilor instituţiei, sunt prevăzute să fie schimbate geamurile, cu tâmplărie termopan, de la Bucureşti fiind solicitate informaţii şi privind numărul dubelor cu care sunt transportaţi deţinuţii, pentru a fi montate instalaţii de aer condiţionat.

Cât despre echipament de gimnastică, sisteme audio şi alte modernizări, deocamdată nu se ştie nimic.

Ultima oară, arestul IPJ Suceava a fost modernizat în 2007, fiind dotat cu două cluburi, unul pentru minori, celălalt pentru adulţi, unde pot citi un ziar sau se pot uita  la televizor (de obicei o oră de fiecare celulă), o bibliotecă, cu multe cărţi aduse de acasă chiar de poliţişti, un cabinet medical, 14 celule cu două, trei sau patru paturi (capacitate 52 de persoane), cu boxe pentru radio în fiecare cameră, telefon (nu în camere, cel puţin nu oficial), frizerie şi camera pentru „vorbitor”, cu un geam securizat despărţitor.

De asemenea, arestul dispune, aşa cum cere legislaţia, şi de un perimetru îngrădit de aproximativ 20 de metri pătraţi, ca o cuşcă acoperită cu sârmă (în curtea interioară a IPJ Suceava), unde deţinuţii au dreptul să iasă, o oră pe zi fiecare, la lumina zilei.

 

„Marele jaf” sau „Cum să ne ferim de infractori”, cele mai citite cărţi în arestul poliţiei

În arhiva cotidianului nostru am găsit un articol scris în urmă cu mai mulţi ani despre cât de căutate sunt cărţile din biblioteca arestului, iar atunci poliţiştii spuneau că nu duc lipsă de clienţi.

Pe atunci, majoritatea cărţilor erau donate chiar de poliţişti, iar oferta beletristică era una destul de modestă. Printre titlurile existente atunci erau şi multe care nu aveau mai deloc căutare printre clienţii bibliotecii improvizate în subsolul cu gratii la geamuri şi e lesne de înţeles de ce: „Enciclopedia istoriografiei româneşti”, „Marii prozatori – G. Călinescu”, „Războiul neatârnării României”, „Chipul lui Socrate, în dialogurile lui Platon”, „Titanul Nicolae Iorga”.

Cea mai citită carte, explicau la vremea respectivă poliţiştii de la Arest, era „Marele Jaf”. „Titlul îi atrage pe mulţi, dar cartea are un caracter educativ, fiind prezentată povestea unui infractor, care, în cele din urmă, este reabilitat...”, sublinia unul dintre agenţii de poliţie. Iar pe lista celor mai răsfoite mai erau: „Alertă la Poliţie”, „Crimă în labirint” sau „Cum să ne ferim de infractori”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aer condiţionat în celule şi în dubele de la Arest şi echipament de gimnastică pentru deţinuţi.
 Vizualizări articol: 3781 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 4 voturi
Aer condiţionat în celule şi în dubele de la Arest şi echipament de gimnastică pentru deţinuţi2.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ce fain! trimis de
( 6 mar 2015, 17:11:14
Așa da! Nu știu de ce nu sunt dotate aceste centre și cu piscină, cu saună, cu salon de masaj(cât de cât erotic), cinematograf, restaurant, etc.
Gata cu dotările spartane din arestul clasic!
Infractorului nu trebuie să-i fie silă de arest, el trebuie să se simtă cât mai confortabil, să mai scape de stres, nu de alta, dar nu se poate concentra la următoarea potlogărie.
Nu mă înjurați, știu că unii dintre cei ce ajung în arest sunt nevinovați, dar ăștia sunt puțini. Marea majoritate știm noi ce hram poartă...
Și ce, nu sunt bani pentru asta?
Ba daaa, mai dă-le-ncolo de școli, spitale, autostrăzi sau mai știu eu ce bazaconii din astea cu pretenții europene. Nu ne trebuiesc dom'le! Dă-le naibii!
Lasă, măcar delincvenții să aibă parte de o oază de liniște și relax. Ba cred că ar trebui să li se facă și carte de muncă, fiecăruia după înclinațiile native, gen criminal, violator, găinar, țacangiu, etc.
Și uite-așa, bieții certați cu legea n-ar mai căuta ''de lucru'' pe cine știe ce coclauri prin lumea asta. Ar sta în țărișoara lor.
Păi dacă-i bine aici, de ce să împarți arestul cu ''colegi'' italieni, nemți, greci, sau alte nații?
2.   Cum adică... trimis de
( 6 mar 2015, 18:56:40
Dube? De ce dube?
Nuuu, nu se cade. Aici se pretează limuzine. Cu tot cu șampanie, cu sistem audio video, cu animatoare, bașca aerul condiționat.
Nu poți ști de unde ești nevoit să ridici un infractor, drumul poate fi destul de lung și plictisitor. Așadar, limuzine. Ce, numa' guvernanții să se plimbe cu mașini beton?
Da' dreptul infractorului unde e?
Și ce-i cu cărțile alea din bibliotecă? Ce să înveți din ele?
N-aveți și voi niște volume de poezii de genul:

Afară-i frig și înnorat
În sobă arde mama,
De lustră tata-i spânzurat
Iar eu mă tai cu lama...

De așa ceva e nevoie, să-i mai stimuleze imaginația și creativitatea oaspetelui.
Sau măcar niște filme, Machete Kills, Saw(toată seria), sau ceva filme cu violuri și cu crime nerezolvate.
Captându-i astfel atenția, omul nici nu-și va da seama când trece timpul, imediat se poate întoarce la îndeletnicirile lui cotidiene.
Nici baza sportivă a arestului nu trebuie neglijată. Omul trebuie să aibă oportunitatea de a-și menține îndemânarea la halbere, coniac-canoe, sticlism-viteză, astea fiind discipline adiacente celei în care infractorul este consacrat.
Să vedeți voi de n-or veni nemții la noi ca să dea spargeri(de geamuri măcar).
3.   Ca să vezi... trimis de
( 6 mar 2015, 19:03:46
Mulți(îi știe-o țară-ntreagă), beneficiază deja de tot ce-am zis mai sus, numai că la ei nu se cheamă arest, se cheamă acasă.
Și nu sunt numiți infractori ci parlamentari, miniștri, șefi de instituții de forță, etc.
Dar și unora și altora tot noi, prostimea, le asigurăm traiul.
Fain, nu?!
3.1  RE: Ca să vezi... trimis de
( 6 mar 2015, 19:07:25
Sau poate se cheamă arest la domiciliu... laughing
4.   Uihaaa, ce-am uitat... trimis de
( 6 mar 2015, 19:35:31
Văleeeu, și dacă judecătorii îl cadorisesc pe individ cu vreo 29 de zile
în stațiune la IJP?
Ce te faci atunci, omului sigur îi va fi foame!
Că doar n-o să-i zvârli acolo o troacă de inox, cu trii barabule și o ceapă...
La așa condiții de cazare și divertisment trebuiesc și bucate pe măsură.
De la somon fumée în sus fraților! Bine, la o adică cred c-ar merge și o tochitură moldovinească cu mămăliguță și murături...
Dacă-i vegetarian, e clar: trufe de pădure, varză de Bruxelles, sau vedeți voi ce buruieni nobile mai dibuiți de prin import.
Iar la masă, în mod clar se cere și un vin. Da nu orice fel de borș la pet, trebuiesc vinuri alese, de prin podgoriile franțujilor, așa încât omulețul să aibă garantată o digestie tihnită.
În cazul în care ''clientul'' mai dorește ceva, sau poate e nemulțumit de ceva, va fi suficient să strige ''garçon'' și instant se va prezenta un angajat al IJP pentru a prelua doleanța omului.
Serviciu complet, nu?
5.   Uăi băieti, cucuieti, trimis de
( 6 mar 2015, 20:24:54
Ce-i pățât?i dont know
M-am lăsat Io* de postăceală ți te-ai apucat tu?confused
Apăi hai să-ț' zâcpeace sign doo Geschäfts vorschlagen:
- prima la mânuță, kaufst du vro doo TIR-uri de foehnuri, din Doici Heimatlandul lu' Frau Anhela. Acelea le aduce în tzară Fanthomas cu TIR-ul luia, ș-apoi Io* o să le distribui la penitențiarele de mullieris, ca să aibe Miss Woodrele viețașe cu ce-și coafa podoaba inghinală;
- apoi tot din Doicia dai cu kaufenul la rafturi de bibliotecuță, pe care să le vindem pe parale bunicele la penitențiarele de becali, voiculești, năstași, hrebenciuci, cocoși, ștefani, etacaetera.
Cică ăștia pârnăiași or să aibe un așa spor la scris cărți, de or să le fackă invidioase pe Lorena Lupu, Ana Barton, Alina Nedelea și Petronela Rotar, exponentele noului curent literar feminist.

Uite așa o să împlem și noi de parale neimpozabile și o să comparăm fiștecare câte un Lamborghini, o Casă a Poporului ș-un iaht ca a lu Abramovici, fără să ne șie frică_că o se cate p-acasă Michaela a lu Michail, în fruntea unui alai alcătuit din corurile reunite ale mascaților de la SPIR+ Jandarmerie.
Parol, Mein Herr!thumbs up
5.1  RE: Uăi băieti, cucuieti, trimis de
( 6 mar 2015, 20:51:56
Postăceala-i ca fumatul: niciunul nu se lasă cu adevărat.
Ș-apoi am văzut inițiativă așa constructivă întru mai binele jăfuitorilor, cremenalilor și celorlalți, încât nu m-o lasat inima să nu sar și eu cu vro idee, poate ajut și eu cu ceva la bunăstarea și liniștea sufletească a celor menționați.
Nush dacă o să iasă ceva parali cu foehnurile, mai bine înființăm o trupă de stripări
gigoloi, recrutați din rândurile separatiștilor ucraineni și-i băgăm la program artistic pentru mujerile arestate.
Lor o să le zâcem c-aiștea-s de la trupa Funky Boys, și nu le lăsăm să ''deguste'' până nu semnează cecul.
La ucraineni le zâcem că acolo-i un fel de Moulin Rouge și le luăm și la ăia banii.
Pe urmă împărțim juma-juma.
Pe Ghost nu-l băgăm în schemă că p'ormă vra și el parali, iar împărțirea la așa ceva se poate face maximum la doi.
5.2  RE: Uăi băieti, cucuieti, trimis de
( 6 mar 2015, 21:09:43
E bizar rau de tot cand organele dau frau liber coardelor fara nici un Dumnezeu.
5.3  RE: Uăi băieti, cucuieti, trimis de
( 6 mar 2015, 21:15:09
Lasă uăi jijea turbată, fii cumincior acolo, poate o să bage și la voi la psihocucu aer condiționat rolling on the floor
5.4  RE: Uăi băieti, cucuieti, trimis de
( 6 mar 2015, 21:18:22
Râdem și glumim, postăm și perchezitorim!

Amu știi undi-i mânia mare?
Că pooleții iștea de zic ei că-s (b)elita politică a Țearei, au respins amu câteva s'tămâni, în Senat, proiectul liberalilor de creșterea alocației unui copchil la doo sute de leuți noi.
Adicătelea mai puțân de cincizăci di euro, cum îi datul în țările cilivizate.
Deci, pentru copchii (inclusiv puii de rățușcă a lu Lola Cicci di Tormenta) - nu-s parali IOC!shame on you
Dar ca să-i țină pe bulangiii ăștia pe caviar, kurve thailandeze, jointuri cu marihuană, tembelizoare cu OLED, DVD, Acces Internet și telefonie, AU PARALE!
Păi să nu-i bagi în piszda mamei lor de golănași și să te mai riști de-un dosar penal pentru amenințare, zicând că potlogarii neosocialismului de caviar, mimetizat în capitalism de cumătrie, ar trebui căpătuiți c-un bullet în hipotalamus, după metoda brevetată de IS?
Bineînțeles, factura glonțului utilizat să fie remisă familiei aparținătorilor, așea de-al năibii, ca să nu se producă pagubă bugetului de stat (degeaba)?
5.5  RE: Uăi băieti, cucuieti, trimis de
( 6 mar 2015, 21:35:18
Da mancare la copii ba prostalaule infantil ce esti.
6.   Pentru neociocoiași... trimis de
( 7 mar 2015, 08:04:31
Je suis TAZ !
7.   Zio Geppetto dice cosi: trimis de
( 7 mar 2015, 10:53:30
„Eu spun adevărul. Şi ştiu despre ce vorbesc. De asta sunt o ameninţare.”(un fel de manelist ca la noi dar mai yankeu, a dzis asta)
Iar eu adaug:
Aceste persoane vor căuta să te elimine. Nu contează cum.
Important este ca ele să poată dormi liniștit noaptea(mă refer la faptul că nimeni nu le va tulbura liniștea la ora 6 cu „cine bate noaptea la fereastra mea”).
Dar cel mai prost moment e că ...
un ex ofidzer(azi am boala lui dz) poate fi un ofidzer sub acoperire.
Cazul Bica spune tot.
Nu ne faci o confesiune ca Turcescu ?(da' nu sub poala popii).
Ce zic toți :
ăăăă,dă-l încolo:
condamnare,s-a pus în cârcă cu justiția,bau bau,hau hau.
Măi„fleclei”,un personaj sub acoperire se construiește f.greu.Cu riscuri și sacrificii.
Dragi magistrați rădaudzeni,ciurpridza sta arrivando !

P.S. -a se observa că lipsește numele subiectului.
Această relatare este pur întâmplătoare și constitue un pamflet.
Orice asemănare cu personaje reale este o coincidență sau rodul fanteziei voastre.
7.1  RE: Zio Geppetto dice cosi: trimis de
( 7 mar 2015, 11:05:21
La naiba:
În loc să postez ultima strofă din „Luceafărul„ am postat ultima pagină din „Zece negri mititei”.
Am dat copy paste greșit,cam în stilul lui Pinocchio.
Ce ți-e și cu italiana asta !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei