Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 mar 2015 - Anul XX, nr. 53 (5865)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mesaj al Asociaţiei „Părinţi pentru Ora de Religie” – Filiala Suceava

Şi noi, ca şi dumneavoastră, ne dorim ce este mai bun pentru educaţia copiilor noştri.

Şi noi, ca şi dumneavoastră, ştim că educaţia fără componenta spirituală nu poate forma caractere şi identităţi puternice.

Şi noi, ca şi dumneavoastră, suntem convinşi că unele aspecte, care ţin de predarea religiei în şcoală sunt perfectibile şi merită să luptăm împreună pentru aceasta.

Semnând acum, în al doisprezecelea ceas, pentru ora de religie ne asigurăm că nu aruncăm ”apa din albie cu tot cu copil”.

Ora de religie nu este doar a noastră sau doar a copiilor noştri, ci şi a generaţiilor viitoare. Prin urmare, decizia de a o păstra în şcoală înseamnă a spune “DA” unei educaţii complete, la standarde comparabile cu cele din Germania, Austria, Finlanda şi alte ţări europene.

Pe 6 martie 2015 se împlinesc 70 de ani de la instaurarea brutală a comunismului în România, cu sprijinul tancurilor sovietice. A fost începutul unei perioade de mari suferinţe şi de prigonire a religiei, inclusiv alungarea ei din şcoală şi din spaţiul public. Punerea din nou sub semnul întrebării a orei de religie, indiferent sub ce formă, ne îngrijorează şi nu ne poate lăsa indiferenţi.

Ne amintim că studierea religiei a fost reintrodusă în programa şcolară prin Jertfa tinerilor din 1989.

Acum depinde doar de SEMNĂTURA NOASTRĂ!

 

Valeriu Gavrilovici, medic, preşedinte;
Corina Georgeta Istrătoaie, inginer, vicepreşedinte;
Mihaela Mihordea, medic, vicepreşedinte;
Elena Simona Spătaru, avocat, vicepreşedinte;
Bogdan-Haralambie Curalariu, asistent social, secretar;
Adriana Kurtoglu, economist, cenzor.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mesaj al Asociaţiei „Părinţi pentru Ora de Religie” – Filiala Suceava.
 Vizualizări articol: 2284 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.5 din 10 voturi
Mesaj al Asociaţiei „Părinţi pentru Ora de Religie” – Filiala Suceava2.5510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   @Andrei Mihai Croitoriu trimis de
( 6 mar 2015, 11:27:36
Au tras pe nas in biserica fumul de tamaie:)) Eu nu.i inteleg deloc..
Au dreptul la ora de religie si pt asta fac o cerere. §Unde e problema lor? ce vor mai mult de atat?
2.   Viata spirituala trimis de
( 6 mar 2015, 12:56:40
se traieste nu doar mergand la biserica; citeste orice carte, asculta muzica clasica, mergi la teatru, plimba-te prin padure si vai avea o viata spirituala in care popa nu-si are locul.
3.   Responsabilitate asumata trimis de
( 6 mar 2015, 14:03:44
Aceasta fundatie in frunte cu Valeriu Gavrilovici, medic, preşedinte,isi asuma o responsabilitate uriasa.Una e sa decizi pentru copilul tau si alta este faptul de a indemna un numar mare de parinti sa decida asa cum le zici tu.Asta inseamna ca ai studiat profund toate aspectele problemei.Adica ai studiat toate manualele de religie,ai discutat cu profesori,pedagogi ,psihologi,teologi,preoti.Ai vorbit cu somitati ale culturii,filozofiei si pedagogiei,stiintei.Sa analizam putin mesajul.Intr-adevar,educatia trebuie sa cuprinda componenta spirituala,cu mentiunea ca religia face parte din componenta spirituala a poporului roman,dar nu doar ea,religia.
Toata lumea condamna comunismul si faptul ca a prigonit biserica.Dar a face o paralela intre situatia din timpul dictaturii comuniste si cea de acum este o mare exagerare .Se creeaza o imagine distorsionata,neconforma cu realitatea.
4.   Responsabilitate asumata trimis de
( 6 mar 2015, 14:15:16
Curtea Constitutionala nu a interzis religia in scoli.Copilul are garantat dreptul de a face religie daca parintele sau face o simpla cerere.Se face vorbire de standardele educationale din Germania,Austria si Finlanda.Ei ,daca tot a pomenit aceste tari occidentale,sper ca domnul doctor prin asociatia sa sa trimita mesaj in sensul alocarii a 6% din PIB pentru invatamant si pentru sanatate.Asa s-ar crea premizele unor standarde inalte.Vorbeam de faptul ca domnul doctor a studiat manualele de religie.Apar si anomalii pe care sper ca domnul doctor va trimite mesaj ca nu sunt in regula.Când Dumnezeu îi trage scara lui Vasilică şi îl bagă în spital, ca pedeapsă pentru o faptă rea, ori imaginea cu un copil lovit de maşină tot ca pedeapsă.ameninţarea cu focurile iadului ori cu diavolul desenat pe tablă

5.   !!! trimis de
( 6 mar 2015, 14:28:59
100% RADUMAMII=BAISANU
6.   Responsabilitate asumata trimis de
( 6 mar 2015, 14:32:21
Copilasul nu trebuie indoctrinat de mic.Lui trebuie sa i se ofere tot bagajul de cunostinte la care a ajuns omenirea .Sa i se ofere si cunostintele despre creationism,sa i se ofere si cunostintele despre evolutionism.Practic cele doua nu se anuleaza,ci convietuiesc si se completeaza in mod armonios.Copilul la maturitate poate filtra aceste cunostinte,le poate trece prin mintea si sufletul sau si isi poate gasi propria identitate spirituala.De aceea profesorul de religie are o sarcina foarte grea.Religia nu trebuie rupta complet de celelalte materii.Nu este o chestiune abstracta,ea este in deplina armonie cu universul care ne inconjoara.
7.   Mesaj pentru XOXOXO trimis de
( 6 mar 2015, 14:35:44
Stimate coleg de forum.Vad ca de cateva zile esti setat pe o singura fraza.00% RADUMAMII=BAISANU.Acuma vorbind serios,crezi ca daca eram Baisanu stateam cu o cafea in fata pe forumul ziarului ?Eu cred ca daca eram Baisanu m-as fi ocupat de rezolvarea problemelor importante ale tarii:)).
8.   Responsabilitate asumata trimis de
( 6 mar 2015, 14:46:33
Domnule doctor Gavrilovici,eu am avut senzatia ca aceasta campanie de strangere a semnaturilor a fost ca o cruciada.Ca un ultimatum.Am asistat la critici asupra Curtii Constitutionale.Critici facute de doi inalti slujitori ai bisericii,IPS Laurentiu Streza si IPS Pimen.Domnule doctor,trebuie sa stiti ca asa cum Biserica este o catedrala a sufletului romanesc la fel si Curtea Constitutionala este o catedrala a democratiei si a respectului Constitutiei.Speram ca fundatia d-voastra sa se ocupe si de alte problematici importante,cum ar fi orfanii,batranii,asistenta sociala.
9.   Istoria religiilor.............!! trimis de
( 6 mar 2015, 14:51:48
Ma gandeam ca onorata fundatie vrea sustinere ptr ca mafia bisericeasca sa fie supusa impozitarii, platii de impozite si taxe, adica...sa fie in rand cu tot crestinul de rand...si nu deasupra toturor... Preot= salariu...doldora., ce-l putin 700 lei numai inmormantarea(...fara dascal, fara sapat groapa, clopote, curent electric, etc) , contributie 50 lei enorias, sesie bisericeasca, pomene electiorale...doldora, bani de la primarii ( sute de milioane anual), nevestele...toate profesoare de religie ori preotii. Asta nu aduce a blasfemie, vorba unui distins duhovnic " cu cat sunt mai multe biserici , cu atat scade credinta"... Propun parlamantului aprobarea unei legi prin care fiecare enorias sa lucreze cu titlu gratuit si obligatoriu, ce-l putin 12 zile( cate una pe luna)..pe sesia bisericeasca ori la casa parohiala... Satane in sutana ce suntati... Ati distrus prin lacomie, minciuna si manipulare...tot ce-i sfant in tara asta.. Rusine sa va fie...!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei