Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 mar 2015 - Anul XX, nr. 50 (5862)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Semnal de alarmă

Steliana Miron: „Populaţia Rădăuţiului şi a comunelor limitrofe poate fi expusă unei poluări extrem de periculoase”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatoarea liberală Steliana Vasilica Miron atrage atenţia că locuitorii din municipiul Rădăuţi şi din comunele învecinate trăiesc zilnic sub sabia poluării. Parlamentarul sucevean susţine că o mare parte din responsabilitate revine şi reprezentanţilor Gărzii de Mediu Suceava, care au ignorat avertismentele venite din partea oamenilor şi nu au făcut nimic pentru a stopa o posibilă poluare extrem de gravă.

"Prezenţa fabricilor Holzindustrie Schweighofer şi Egger România a avut drept consecinţă imediată dispariţia în mare parte a afacerilor mici cu masă lemnoasă, în special a afacerilor ce aveau în exploatare unul sau două gatere. S-au întâmplat totuşi şi lucruri pozitive. În primul rând au dispărut munţii de rumeguş aflaţi mai ales lângă cursurile de apă, rumeguşul fiind valorificat la fabricarea produsului finit numit pal. Egger România, având nevoie în procesul tehnologic şi de adezivi cu formaldehidă, a construit în aceeaşi zonă industrială şi o fabrică de adezivi. În condiţiile în care aceşti adezivi sunt extrem de toxici, extrem de cancerigeni, populaţia Rădăuţiului cât şi a comunelor limitrofe poate fi expusă unei poluări extrem de periculoase”, consideră Steliana Miron.

 

Cere monitorizare 24 de ore din 24 de ore a fabricii de adezivi

Pe de altă parte, senatoarea liberală cere mai multă responsabilitate din partea instituţiilor statului, cărora le solicită să se implice activ în sprijinirea populaţiei din zona Rădăuţi.

Principala instituţie vizată de Steliana Miron este Garda de Mediu Suceava, care a fost sesizată de mai multe ori de locuitorii din Rădăuţi şi din comunele limitrofe în vederea monitorizării activităţii de la fabrica de adezivi.

„Cei de la Garda de Mediu s-au plâns în media locală că nu au aparatura necesară să facă acest lucru. Să nu te dotezi cu aparatură, ca apoi să invoci motivul că nu poţi monitoriza o fabrică de adezivi cu formaldehidă înseamnă crimă, înseamnă iresponsabilitate. Eu, personal, nu ştiu dacă zona industrială poluează astăzi sau nu, dar dacă nici o autoritate a statului nu vrea să monitorizeze gradul de poluare, înseamnă că noi, rădăuţenii,  suntem consideraţi doar o cantitate numerică”, a menţionat Steliana Miron.

În interpelarea adresată ministrului Mediului şi Pădurilor, senatoarea liberală consideră că oamenii din Rădăuţi nu sunt o cantitate numerică, ci „oameni vii, cu drepturi şi cu obligaţii, şi de aceea vă solicit să dispuneţi de îndată intrarea în <normalitate>, pentru că şi rădăuţenii trebuie să creadă în statul român”.

„Pentru siguranţa cetăţenilor din Rădăuţi şi din zonele limitrofe solicit monitorizarea 24 din 24 de ore a gradului de poluarea a fabricii de adezivi de către Garda de Mediu Suceava. Acest fapt ar conferi o oarecare siguranţă rădăuţenilor, ar elimina şi suspiciunile existente în prezent privind poluarea mult peste normele admise”, a concluzionat Steliana Miron.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Steliana Miron: „Populaţia Rădăuţiului şi a comunelor limitrofe poate fi expusă unei poluări extrem de periculoase”.
 Vizualizări articol: 4716 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Steliana Miron: „Populaţia Rădăuţiului şi a comunelor limitrofe poate fi expusă unei poluări extrem de periculoase”4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ce sa ii ceri? trimis de
( 3 mar 2015, 23:04:50
conita abia stie sa vorbesca corect gramatical. Ce sa ii ceri? stie ceva de industrie? nu prea cred
2.   Pentru Alex trimis de
( 4 mar 2015, 11:19:57
Dl Alex, stiti cati angajati avea firma MOBAR din Radauti inainte sa vina "austriecii"? In 2008 avea 295 de salariati vedeti pe mfinante.ro.Cati angajati au cele doua firme austriece impreuna?? Vi se pare mult?
Daca tot vorbiti de locuri de munca, sa stiti ca nu toti angajatii sunt din zona radauti.Daca ati aduna toti angajatii societatile care s-au inchis datorita investiilor austriece veti vedea ca depaseste numarul celor angajati in prezent acolo.
Referitor la poluare, va recomand sa mergeti la Dornesti dupa-amiaza si sa-mi spuneti si mie daca zariti macar Obcinele Bucovinei....
In raportul privind impactul de mediu pt fabrica de adezivi se constata ca singura sursa de poluare este cea...sonora!Va invit sa-l cititi cu totii este chiar distractiv.Mai interesant este de urmarit evolutia in timp
Si inafara de cele cateva locuri de munca cu care ne tot scoateti ochii ce altceva mai face egger &co in zona??Poate ne spuneti un pic cifra de afaceri si profitul celor doua...
Cautati pe google "formaldehyde accidents" , accesati primul link si veti vedea cat de des se intampla cate un accident

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei