Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 mar 2015 - Anul XX, nr. 50 (5862)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Soluţie parţială

Dîmbu, Bărbuţă, Olărean şi Babiuc, la al cincilea verdict de „arest la domiciliu”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorul Dumitru Dîmbu, judecătorul Bogdan Bărbuţă, primarul Aurel Olărean din Rădăuţi şi afaceristul Constantin Babiuc sunt, din nou, pentru a cincea oară, la un pas de eliberare. Curtea de Apel Cluj a respins cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie de prelungire a mandatelor de arestare pentru cei patru, dar soluţia de ieri nu este definitivă şi poate fi contestată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Judecătorul a dispus arest la domiciliu, la fel cum se întâmplă de câteva luni bune. Trebuie spus că în celelalte patru precedente situaţii, soluţia de la Cluj a fost răsturnată de curtea supremă, iar Dîmbu, Bărbuţă, Olărean şi Babiuc au rămas în spatele gratiilor, la Penitenciarul Gherla.

Mandatele de arestare în cazul celor patru suceveni sunt valabile până pe 7 martie şi, cel puţin până sâmbătă, aceştia rămân privaţi de libertate.

Dîmbu, Bărbuţă şi Babiuc au fost arestaţi pe 25 iunie 2014, în urma unor ample percheziţii care au şocat întreaga comunitate locale.

Trebuie spus că la audierile din luna iunie a fost chemat şi primarul din Rădăuţi, numai că procurorii au decis atunci să-l cerceteze în stare de libertate în calitate de suspect. Cu toate că i s-a cerut să nu influenţeze martorii din dosar, Aurel Olărean a încercat să scape de acuzaţiile din dosar şi a vrut să-l şantajeze pe consilierul local Traian Andronachi. Acesta urma să voteze o Hotărâre de Consiliu Local prin care primarul era exonerat de tergiversarea unui dosar, iar în schimb Aurel Olărean urma s-o menţină în funcţia de bibliotecar-şef pe soţia lui Andronachi.

Totul a ajuns la urechile procurorilor DNA, care au venit la Rădăuţi din nou şi l-au ridicat pe Aurel Olărean. Se întâmpla la mijlocul lunii septembrie a anului trecut.

 

Cine sunt ceilalţi inculpaţi din acest dosar

În afara celor patru persoane aflate în arest preventiv, în acest dosar au mai fost trimise în judecată alte opt persoane fizice şi o persoană juridică, Nikodemus Babiuc.

Lista este deschisă cu judecătoarea Daniela Mariana Prandea, concubina lui Bogdan Bărbuţă, continuă cu avocata Isabela Zorica Vega, fostul şef al Punctului Poliţiei de Frontieră Siret, Mihai Prelipcean, dar şi primarul din Marginea, Ioan Onufrei.

Celelalte patru persoane care fac obiectul rechizitoriului sunt două pensionare, Silvia Panţîru şi Maria Cociorvan, dar şi două persoane fără nici o ocupaţie, Victoria Ţîcşă şi Alina Ancuţa Solovăstru.

În cauză este inclusă ca inculpat şi persoana juridică SC Nikodemus Babiuc SRL, firmă ale cărei conturi sunt sub sechestru.

Sub sechestru se află şi cele 41,59 de hectare de teren care au făcut obiectul tranzacţiilor dubioase în care au fost implicaţi judecătorul Bogdan Bărbuţă şi afaceristul Constantin Babiuc, şi care acum sunt în proprietatea celor de la Schweighofer. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dîmbu, Bărbuţă, Olărean şi Babiuc, la al cincilea verdict de „arest la domiciliu”.
 Vizualizări articol: 2950 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Dîmbu, Bărbuţă, Olărean şi Babiuc, la al cincilea verdict de „arest la domiciliu”3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei