Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 feb 2015 - Anul XX, nr. 40 (5852)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsuri

Peste 1.200 de câini au fost capturaţi pe străzile Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numărul câinilor care hoinăresc pe străzile Sucevei este cu mult mai mare decât estimările oficiale.

Conform registrelor de prindere a câinilor vagabonzi de pe străzi, până la jumătatea lunii februarie au fost capturaţi peste 1.200 de câini, de către echipele de prinzători ai firmei Diasil, căreia i s-a încredinţat această activitate în urmă cu patru luni.

„Corectitudinea cifrelor privind capturarea câinilor fără stăpân este verificată pe mai multe niveluri, nu avem dubii în privinţa acestora. Problema e că se iau câinii dar tot apar alţii în locul lor. De aceea avem nevoie să aplicăm o strategie de sterilizare a câinilor din locuinţele private din Suceava şi din localităţile învecinate.

Degeaba îi strângem noi din centrul oraşului, dacă ei tot vin de la periferie”, a spus primarul Sucevei, Ion Lungu.

În ciuda rezultatelor obţinute, probleme cu câinii vagabonzi există în toate cartierele Sucevei, deşi, conform estimărilor iniţiale, pe străzi nu ar trebui să mai existe mai mult de 800 de câini (cifra avansată la demararea licitaţiei a fost de 2.000 de câini liberi pe străzi).

Numărul mare de câini vagabonzi din Suceava este demonstrat şi de faptul că, în continuare, zilnic se depun reclamaţii la primărie, deocamdată echipele de prinzători fiind trimise în special acolo unde există probleme.

În paralel, pentru a fi evitată o supraaglomerare a adăpostului de animale din lunca Sucevei, va fi formată o comisie de inventariere a patrupedelor de acolo, care trebuie să identifice câinii bolnavi ori agresivi, care vor fi propuşi spre eutanasiere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 1.200 de câini au fost capturaţi pe străzile Sucevei.
 Vizualizări articol: 1369 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 6 voturi
Peste 1.200 de câini au fost capturaţi pe străzile Sucevei2.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Lasa vrajeala.. trimis de
(19 feb 2015, 11:17:40
1.eu personal nu am vazut si nici nu am auzit de vreun caine ridicat de pe strada
2.Curios e faptul ca diasil face curat in oras deszapezeste si prinde caini.
Din cate se aude diasil+ lungu= cuscri.
2.   Abureala ieftina trimis de
(19 feb 2015, 11:31:45
Bai Lungu, am sa incerc sa vorbesc pe intelesul matale neica. Faptul ca matale nu ai dubii, nu mira pe niminea.
Afacerea cu cainii e destul de groasa. Pana nu dai posibilitatea ca societatea civila sa verifice estimarile (pardon...cifrele) matale, nu ai credibilitate.
Intra matale in parcarea din George Enescu T96 unde Cocoris ar trebuii sa stie f bine situatia. Nu poti nici sa duci gunoiul acolo ca incep brutele sa latre si sa te atace. Li s-au facut chiar adaposturi pe acolo.
Incearca sa urci seara pe strada de langa CEC. Nu odata a trebuit sa fac cale intoarsa din cauza vagabonzilor violenti.
Din punctul meu de vedere, si cred ca si al majoritatii Sucevenilor, nu se vad progrese in aceasta problema, doar bani dati aiurea.
In plus, o aritmetica simpla arata ca s-a prins 1 cap caine vagabond de om Diasil pe zi. Calcul facut pe 10 oameni. E simplu daca sti impartirea, dar matale sti doar adunarea si inmultirea.
3.   :( trimis de
(19 feb 2015, 13:10:08
"deocamdată echipele de prinzători fiind trimise în special acolo unde există probleme", deci treaba-i moarta!
3.1  RE: :( trimis de
(19 feb 2015, 13:21:12
Corect! Se poate presupune insa, avand in vedere "RANDAMENTUL" zilnic al "prinzatorilor", 1 cap caine / zi de om pe care noi sucevenii il platim, ca un sef(a) de la primarie isi face vreo casa sau construieste ceva si ii foloseste pe astia?
4.   Nu se doreste rezolvarea problemei trimis de
(19 feb 2015, 16:05:06
Frate, colcaie de caini pe strada. Tre sa fii prea prost sa nu-i gasesti/prinzi.

Zi mai bine ca nu vrei sa rezolvi problema si gata. Lasa scuzele astea de 2 bani, ca se inmultesc rapid, ca vin din alta parte.

Ai legea de partea ta, poti sa-i omori rapid pe toti din adapost si sa prinzi altii in loc.

In Bucuresti s-au prins rapid 60.000 de caini. Daca se doreste, se poate rezolva rapid si eficient.

Numai ca Lungu una zice, alta face. La fel ca si cu tiganii de pe Mirauti. Pe de o parte le trimite controale si o face pe-a durul prin ziare, pe de alta parte ii anunta in avans sa plece de acasa inainte de controale.
5.   Hai sa fim seriosi trimis de
(19 feb 2015, 16:34:36
In mod cert in Suceava sunt mult mai mult decat 800 de caini .Peste tot unde ai merge vei vedea haite de caini.Am gasit o statistica din 2013.
*Aproximativ 3.000 de caini fara stapan exista in municipiul Suceava, in jur de 1.000 dintre ei aflandu-se in cele doua adaposturi ale Primariei, care are angajati doar doi hingheri si un medic veterinar. De la inceputul acestui an, la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) din Suceava au ajuns 575 de persoane care au fost muscate de caini comunitari.
*Alba Iulia: 60 de caini fara stapan
*Drobeta Turnu Severin: 150 de caini fara stapan
*Oradea: 250 de caini fara stapan / Nicio persoana muscata de maidanezi
*Targu Mures - 0 caini fara stapan
Targu Mures este unul dintre putinele orase din tara unde autoritatile locale au rezolvat problema cainilor fara stapan. In 2002 municipalitatea a construit adaposturi pentru maidanezi, iar in urma cu doi ani primaria a incheiat un parteneriat semnat cu trei ONG-uri din Germania, unde cainii sunt "exportati" pentru a fi adoptati de iubitorii de animale.
*Vaslui: 30 de caini fara stapan
*Zalau: 50 de caini fara stapan
6.   Hai sa fim seriosi trimis de
(19 feb 2015, 16:43:57
In luna octombrie hingherii de la Diasil au prins 180 de câini, deşi normativul negociat cu administraţia locală este de 250.
Cu toate acestea, primarul ION LUNGU consideră că activitatea “este în grafic”, precizând că „ar fi trebuit să fie 1.000 de câini în acest an, dar dacă vor fi 800 mă mulţumesc şi cu atâta”.Potrivit contractului, Diasil primeşte de la municipalitate, pentru fiecare câine prins, între 27 şi 55 de lei, în funcţie de talie.Hai sa facem un calcul sa vedem cati bani a primit Diasil pentru cei asa zisi 1200 caini capturati.Inmultim 1200 x 40lei(media)=48.000 lei

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pâine de casă ca la Valea Dragului Vechea controversă a proporției sării în bucate se încheie o dată cu aluaturile. Acestea nu pot fi nici prea sărate (decât dacă așa le vrem) și nici nesărate la gust. Există o măsură în toate. La aluaturi, ea este medie.... Citeşte