Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 feb 2015 - Anul XX, nr. 40 (5852)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Maraton

A fost admis la Universitatea Cambridge şi aşteaptă răspunsul de la alte zece universităţi prestigioase din lume

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Portughezul Gonçalo Araujo Regado, elevul „adoptat” de Colegiul Naţional „Ştefan cel mare” Suceava încă de la vârsta de 9 ani, când a venit pentru prima dată în Suceava, este gata să părăsească România. Nu se va întoarce în Coimbra, Portugalia, oraşul în care s-a născut, ci se va îndrepta către una dintre cele mai prestigioase universităţi ale lumii, fie din Statele Unite ale Americii, fie din Anglia.

Elev în clasa a XII-a, Gonçalo, acum în vârstă de 16 ani, a aplicat la 11 dintre cele mai bine cotate centre universitare din lume, şapte din SUA şi patru din Marea Britanie - Massachusetts Institute of Technology (MIT), Harvard, Yale, Standford (California), Princeton (New Jersey), Cornell (New York), California Institute of Technology (Caltech), respectiv Cambridge, Imperial College London, Manchester şi Bristol.

 

Maraton de interviuri, aplicaţii, eseuri şi scrisori trimise

De la trei dintre universităţile din Anglia deja a primit răspuns afirmativ - Cambridge, Manchester, Bristol, iar până în luna mai aşteaptă şi celelalte răspunsuri.

„Oscilez între Massachusetts Institute of Technology (MIT), considerată, în prezent, cea mai bună universitate din lume, şi Cambridge, instituţie clasată pe locul al doilea, potrivit QS World University Rankings. La cea de-a doua am fost admis, acum rămâne de văzut la MIT”, povesteşte Gonçalo.

Ştefanistul internaţional ne-a mărturisit că ultimele luni au reprezentat pentru el un maraton de interviuri, aplicaţii, eseuri şi scrisori trimise, toate parte din procesul de admitere la universităţile menţionate. 

A început încă din vara anului trecut, când a susţinut nouă probe ale bacalaureatului american, examen cu un nivel de dificultate deosebit.

„Procesul de admitere din Anglia este aproximativ la fel la toate universităţile - examen de limba engleză, aplicaţie trimisă până în octombrie, scrisoare de intenţie şi interviu. De exemplu, la Cambridge am fost în decembrie şi am susţinut două interviuri, unul la fizică şi matematică şi unul de chimie”, povesteşte tânărul.

De cealaltă parte, Gonçalo ne-a povestit că procesul de admitere este mult mai complicat la universităţile din SUA – bacalaureat american, eseuri şi testări, mai multe şi mai dificile.

 

Vrea să studieze chimia pentru o carieră în cercetare

Indiferent de universitatea pe care o va alege, Gonçalo vrea să aprofundeze disciplina de care s-a „îndrăgostit” încă din clasa a VII-a, iar după finalizarea studiilor i-ar plăcea să îmbrăţişeze o carieră în cercetare.

La finele anului 2013, Gonçalo şi-a adjudecat medalia de bronz la Olimpiada Internaţională de „Ştiinţe pentru juniori” din India, competiţie în cadrul căreia a fost testat la trei discipline - fizică, chimie şi biologie.

Totodată, sâmbătă, 21 februarie, portughezul va participa la Olimpiada Judeţeană de Chimie, obiectivul tânărului fiind calificarea la etapa internaţională a concursului.

 

A venit la Suceava la 9 ani, iar de România auzise doar la orele de geografie

Născut în Coimbra, Portugalia, tânărul a venit la Suceava pe când avea 9 ani împreună cu familia sa, tatăl său obţinând un loc de muncă la Siret. În Portugalia, Gonçalo a fost dat la şcoală la vârsta de 6 ani, iar clasele a III-a şi a IV-a le-a făcut într-un singur an, la recomandarea învăţătoarei din Portugalia. De România auzise doar la orele de geografie, iar despre Suceava nu ştia nimic.

„Am ajuns în Suceava cu circa două luni înainte de începerea anului şcolar. Nu cred că ştiam zece cuvinte în română”, povesteşte Gonçalo.

La primele teste predictive, din clasa a V-a, a obţinut nota 1,25 la matematică şi 5 la română.

„Nu ştiam ce este o fracţie, nu ştiam ce înseamnă o ecuaţie, nu făcusem nimic din toate acestea la şcoală. Materia era mult diferită în Portugalia. Eram mult în urmă la toate disciplinele, dar mai ales la matematică”, spune tânărul.

În scurtă vreme a reuşit să facă faţă cu succes cerinţelor şcolare, fiind unul dintre elevii cu care colegiul sucevean se mândreşte.

Are doar medii de 10, cu excepţia disciplinei Limba română, la care spune că nu a reuşit să aibă media maximă.

„Dacă ar fi să-mi aleg eu şcoala pe care să o urmez la Suceava, aş alege tot <Ştefan cel Mare>. Au fost nişte ani grei, dar în care am fost foarte bine pregătit. Sunt sigur că dacă nu învăţam la <Ştefan> nu reuşeam să aplic cu brio la atât de multe universităţi”, conchide Gonçalo. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A fost admis la Universitatea Cambridge şi aşteaptă răspunsul de la alte zece universităţi prestigioase din lume.
 Vizualizări articol: 4032 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.10/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.1 din 10 voturi
A fost admis la Universitatea Cambridge şi aşteaptă răspunsul de la alte zece universităţi prestigioase din lume4.1510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Felicitari! trimis de
(19 feb 2015, 18:27:01
Parabéns Gonçao! Voce estas en SV,eu estou em Lisboa,mas vou de ferias m julho em SV.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pâine de casă ca la Valea Dragului Vechea controversă a proporției sării în bucate se încheie o dată cu aluaturile. Acestea nu pot fi nici prea sărate (decât dacă așa le vrem) și nici nesărate la gust. Există o măsură în toate. La aluaturi, ea este medie.... Citeşte