Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 feb 2015 - Anul XX, nr. 40 (5852)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Preț

70 de tei sacrificați pe altarul modernizării bulevardului George Enescu și străzii Universității

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Modernizarea și reabilitarea străzilor din municipiul Suceava continuă cu bulevardul George Enescu și strada Universității. Ambele artere rutiere urmează a fi lărgite și prevăzute cu locuri de parcare, motiv pentru care teii care sunt acum pe spațiul verde dintre trotuare și carosabil urmează a fi tăiați. Primarul de Suceava, Ion Lungu, a anunțat, ieri, în conferință de presă, că este vorba despre 49 de tei pe bulevardul George Enescu și 21 de tei pe strada Universității. În locul lor vor apărea 170 de locuri de parcare pe bulevard și 51 pe strada Universității. Lungu a declarat că zona de parcare va fi amenajată cu pavele și spații verzi.

Agenția de Protecție a Mediului Suceava, prin directorul Vasile Oșean, a aprobat tăierea copacilor, cu condiția ca ulterior Primăria Suceava să planteze alți pomi în spatele celor care vor fi tăiați. ”Am dat aviz pentru tăierea copacilor pentru că este vorba despre un proiect care așa prevede. Au venit de la primărie cu planșe, cu schițe, nu aveam motiv să nu aprobăm”, a spus Oșean. Întrebat dacă pomii, care au 10-15 ani de viață, nu pot fi strămutați și replantați ulterior, directorul APM a răspuns că ”nu este cazul; primăria va planta alții în spatele celor pe care îi taie”.

 

Întâi se asfaltează, pe urmă se schimbă conductele de apă și canalizare

Pregătirea șantierului pe cele două străzi începe de luni, 23 februarie a.c. și primarul Lungu face apel  la toți cei care au autoturismele parcate pe bulevardul George Enescu și pe strada Universității să-și ridice mașinile și să folosească alte locuri pe durata execuției lucrărilor, care sunt programate a fi finalizate până la sfârșitul lunii octombrie. Costul modernizării celor două străzi este estimat de Lungu la circa un milion de euro, sumă care provine din cele opt milioane de euro, bani europeni, alocate reabilitării străzilor din Suceava. ”Sper ca oamenii să înțeleagă și să putem să ne încadrăm în termene. Dacă nu încheiem acest proiect până la sfârșitul anului, riscăm să trebuiască să dăm banii înapoi. Nu doar milionul pentru aceste două străzi, ci suma totală, de opt milioane de euro, care este valoarea totală a proiectului”, a spus primarul Lungu.

Înainte de a începe reabilitarea, primăria mai trebuie să rezolve cu operatorul de apă-canal ACET SA și identificarea punctelor vulnerabile la avarii, pentru a fi înlocuite conductele. O parte a rețelei de apă și canalizare din zona bulevardului și a străzii Universității a fost înlocuită, dar au rămas suficiente conducte vechi, pe care pot să apară avarii după ce străzile vor fi asfaltate. Decalajul dintre programul de asfaltare și cel de înlocuire a rețelelor vechi de utilități face ca în municipiul Suceava întâi să se asfalteze și după aceea să se schimbe conductele subterane. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 70 de tei sacrificați pe altarul modernizării bulevardului George Enescu și străzii Universității.
 Vizualizări articol: 1832 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 8 voturi
70 de tei sacrificați pe altarul modernizării bulevardului George Enescu și străzii Universității4.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sa se amenajeze si o pista pentru ciclisti! trimis de
(19 feb 2015, 13:11:58
O pista pentru biciclete impune reguli pentru toti participantii la trafic nu numai prin delimitarea acesteia dar si cu semafoare speciale, asa e in strainatate.Cand vor mai pleca edilii in interes de serviciu prin Ungaria...sa bage de seama cum e organizat traficul pentru biciclete, parcarile amenajate special, etc.

Cei ce au aprobat pistele actuale ar trebui sa li se impute toate cheltuielile ...Dar ceea ce nu se precizeaza sau se ignora cu buna stiinta sunt fondurile destinate ""construirii" pistelor. Care nu au fost deloc neglijabile.

In loc de amenajarea unei portiuni taiate si bine delimitate din sosea, s-a ales la varianta ieftina de a forta biciclistii sa imparta trotuarul cu pietonii si masinile parcate abuziv.
Asta in conditiile in care toti tac chitic! De ce?
2.   Care tei ?! trimis de
(19 feb 2015, 13:14:12
In primul rand acesti copaci nu sunt tei, ci niste copaci mutilati, doar niste cioate cu trei frunze-n varf. Sper ca dupa plantarea noilor copaci de toaletarea lor sa se ocupe niste specialisti si nu "padurarii" de la primarie!
3.   Poate da Domnul si se misca ceva in targu asta trimis de
(19 feb 2015, 15:27:42
Premisele sunt bune.Se incep in sfarsit lucrarile prevazute in contractul între firma Geprocon SA Iaşi şi Primăria municipiului Suceava pentru modernizarea, cu finanţare printr-un proiect european, a mai multor străzi sau porţiuni din străzi importante ale oraşului.“Sperăm să începem într-o săptămână lucrările”, a declarat in august 2014 , primarul Ion Lungu.Ha Ha Ha Ha HA.Dar sa nu fim rai,in sfarsit incep lucrarile pe strada G.Enescu si Universitatii.Vestea proasta e ca se taie 70 de tei.Asta imi aduce aminte de cretinul de primar Nechita din Iasi care a taiat teii de pe strada principala ca sa puna arbusti japonezi.Mai voia sa taie si teii din Copou .

4.   Basmale pentru DESERTUL SUCEAVA! trimis de
(19 feb 2015, 15:34:54
Aerul din oras este plin de praf !!! nu se poate respira ! sunt copii si oameni bolnavi! chiar nu va pasa?
5.   Poate da Domnul si se misca ceva in targu asta trimis de
(19 feb 2015, 15:38:38
Dar ce mai conteaza 70 de tei intr-un orasel unde spatiile verzi sunt o rata avis,unde se taie copacii si se desfiinteaza spatiile de joaca copii pentru a se face blocuri . In locul parculetului de langa patinoar s-a facut un skate Parc.De cate ori trec pe acolo e pustiu,nu se da cu skate board nici mama lui Stefan cel Mare.E prea la strada in fumul sutelor de masini.Mai a fost boit si cu zeci de graffiti.Horror.
Vor incepe lucrarile si la Piata mare.Asa zice primarele.O zice mereu de vreo doi ani.Ar trebui sa asfalteze si straduta dintre magazine din Piata Mica ca-ti rupi picioarele in hartoape.
6.   Poate da Domnul si se misca ceva in targu asta trimis de
(19 feb 2015, 15:44:42
Mai vrea primarele sa se imprumute cu 10 milioane lei ca sa faca baza de distractie si de recreere din spatele uzinei.Chestia cu zona de agrement o pomeneste in fiecare an o data pe trimestru cu o regularitate de ceasornic.Ce promitea primarul in 2011:"Primăria municipiului Suceava face primul pas pentru realizarea unei zone de agrement situată în spatele Uzinei Electrice.Zona de agrement va cuprinde mai multe obiective printre care un teren de minigolf, trei de tenis şi locuri de joacă pentru copii. „Acolo vor fi mai multe obiective, în număr de opt. În primul rând reabilitarea lacului, crearea unui ponton, pavilion de muzică, poduri, podeţe, dotări cu bărci şi hidrobiciclete, de asemenea un spaţiu administrativ cu închiriere de material sportiv, cabinet medical, grupuri sanitare, o cafenea, amenajare de alei, bănci, fântâni arteziene, spaţii verzi, drumuri noi şi trotuare, patru terenuri de sport din care un teren de minigolf şi trei terenuri de tenis, iluminat stradal şi decorativ şi nu în ultimul rând locuri de joacă pe 1000 de metri pătraţi”

7.   Am pus-o in dormitor trimis de
(19 feb 2015, 15:46:49
Am pus-o in dormitor.Si desigur vorbesc de o foaie A4 inramata in care am trecut toate promisiunile primarului in 2015.Pai sa vedem ce contine inramata fermecata:
-200 de strazi vor fi reparate,s-au alocat 20 miliarde lei de la buget.
-refacerea mobilierul din sala mare a Casei de Cultură, refacerea instalaţiei de aerisire şi încălzire.
-Zona agrement spatele Uzinei electrice cu terenuri de tenis si minigolf,lac cu barci si hidrobiciclete
-Amenajarea Piata Mica,Piata Centrala,Piata Burdujeni
*Finalizarea tronsoanelor 1 si 2 la soseaua de centura
*Modernizarea mai multor strazi cu fonduri europene:Traian Vuia, Cernăuţi , Grigore Alexandru Ghica, bulevardul George Enescu, Mărăşti, Mihai Eminescu, Plevnei , Calea Unirii , Cuza Vodă şi Universităţii.Binenteles si podul si pasarela de la Itcani.
**Proiect valorificarea şi conservarea patrimoniului cultural de la Curtea Domnească.
Este vorba de proiectul exceptional al firmei spaniole Arena.
*Preluarea parcului Sipote de la ocolul silvic Patrauti
*Reconditionarea statuii lui Stefan cel Mare Cetate
*Mutarea statuii lui Petru Musat in fata casei de Cultura.
*Finalizarea cinematografului Modern si utilarea cu echipament 3D
*Finalizarea doua cinematografe multiplex la iulius Mall.

8.   Am pus-o in dormitor trimis de
(19 feb 2015, 15:51:16
Am pus-o in dormitor.Si desigur vorbesc de o foaie A4 inramata in care am trecut toate promisiunile primarului in 2015.Sta deasupra patului si o citesc seara la culcare si dimineata la trezire.E biblia mea sfanta.Pai sa vedem ce contine inramata fermecata:
*Stadion nou in zona Metro care va avea o capacitate de 15.000 de locuri, 20 de metri înălţime la cota maximă şi va fi prevăzut cu numeroase spaţii de parcare.
*"Un proiect în valoare de zeci de milioane de euro, care îşi propune îndiguirea malurilor râului Suceava pe o distanţă de zece kilometri, stabilizarea celor două poduri, de la Iţcani şi de la Burdujeni, dar şi amenajarea unor zone de agrement pe marginea apei (ca la Venetia si Amsterdam).
*Primaria va finaliza internatul si stadionul Liceul Sportiv,sala de sport liceul Stefan cel mare,gradinita Liceul pedagogic.
Acuma dimineata si seara citesc lista de promisiuni ca pe sfanta biblie.De la 1 martie incep sa bifez realizarea promisiunilor.Dupa aceasta lista ar insemna ca de la 1 martie in Suceava sa fie mii de muncitori,utilaje,buldozere,ex de asfalt,compresoare.

9.   Sunt putin ingrijorat trimis de
(19 feb 2015, 16:17:14
Ultima fraza din articol ma ingrijoreaza la culme."Decalajul dintre programul de asfaltare și cel de înlocuire a rețelelor vechi de utilități face ca în municipiul Suceava întâi să se asfalteze și după aceea să se schimbe conductele subterane. ".Deci intai se asfalteaza apoi vine firma Pfeiffer sa sape pentru conducte.Pai ce o sa ramana din asfaltat?Inseamna ca ne intoarcem de unde am plecat.Strazile vor arata ca dupa bombardament desi au fost proaspat asfaltate.
Dar sa studiem mai profund.Priectul de asfaltare a strazilor trebuie terminat in 2015.Dupa finalizare nu mai ai voie sa mai sapi nika pe aceste strazi 5 ani.Proiectul Acet de inlocuire a tevilor de apa si canalizare poate dura cateva luni,la stilul Pfeiffer cativa ani.Deci daca incepi cu conductele pierzi proiectul de asfaltare.Nu stiu cum se vor descurca baietii dar prevad un mare bull sheet.

10.   Distrugere trimis de
(19 feb 2015, 17:21:19
Au mare dreprate RADUMAMII, DANYL si CERCETAS2. Cu concursul unor neaveniti din Primarie, in orasul Suceava s-a recoltat lemn de pe strazi, bulevarde si parculete. Au ramas in urma niste pari cu cateva frunze in varf. Daca s-ar planta tuia n-ar mai fi nevoie de toaletare si ar arata mai bine decat parii actuali. Nicaieri in lume nu s-au mutilat copacii din orase ca in Suceava. Toata vegetatia orasului ar trebui sa fie macar din cand in cand in atentia unui arhitect peisagist.
11.   Tacerea si lasitatea le convine sefilor! trimis de
(19 feb 2015, 20:43:01
Fratilor, dar unde ati fost pina acum!? Se implinesc opt ani de teroare si chin. Mie-mi ajunge. Ne-au luat linistea si ne-a distrus viata cu ,,modernizarea orasului”. Am fost jigniti si am suferit prea mult din pricina lor, a clicii conducatoare. De la inceput si in prezent au aceeasi lozinca: ne vreau numai binele. Se vede unde ne-a adus binele lor. Sa nu-i mai vad, imi provoaca repulsie, n-o sa-i mai aleg niciodata!
Tacerea din lasitate este motivul pentru care s-a ajuns de s-a furta si s-a demolat tot.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pâine de casă ca la Valea Dragului Vechea controversă a proporției sării în bucate se încheie o dată cu aluaturile. Acestea nu pot fi nici prea sărate (decât dacă așa le vrem) și nici nesărate la gust. Există o măsură în toate. La aluaturi, ea este medie.... Citeşte