Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 feb 2015 - Anul XX, nr. 40 (5852)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă...

Perioada 19 – 25 februarie

Târg de Artă și Antichități, la Shopping City

În perioada 21-22 februarie, Shopping City Suceava te invită la Târgul de Artă și Antichități. Colecționari din întreaga țară vor expune obiecte valoroase precum: piese de mobilier, tablouri, ceasuri, cărți, numismatică, bijuterii, podoabe, obiecte vechi de artă și decorative, porțelanuri și sticlărie. Fie că sunteţi pasionaţi de artă, colecţionari sau doriţi să oferiţi un cadou special celor dragi, cu siguranţă veţi face alegerea potrivită dintre sutele de obiecte expuse în cadrul târgului.

 

Expoziție „Jazz Photo”, la Shopping City

În luna februarie, Shopping City Suceava găzduiește în City Gallery expoziția cu genericul „Jazz-Photo”, a artistului fotograf Victor T. Rusu. Expoziţia cuprinde 60 de fotografii alb-negru, imprimate pe suport pânzat întins pe şasiuri, propunând un nou concept. Iubitorii de artă și fotografie sunt invitați să admire lucrările expuse

 

Joi, 19  februarie

Lansare de carte

La Centrul pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene din municipiul Suceava va avea loc, de la ora 16.00, lansarea cărţii cu titlul „Prin vâltoarea timpului”, volum care poartă semnătura gazetarului şi scriitorului Mircea Sfichi.

 

Concert de jazz cu Ana Cristina Leonte Quintet, la USV

De ora 19.00, Auditoriumul „Joseph Schmidt” al Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava va găzdui un concert de jazz cu Ana Cristina Leonte Quintet, evenimentul fiind organizat de Casa de Cultură a Studenților. Interpreți: Ana-Cristina Leonte - voce, Alex Munte - saxofon, Albert Tajiti - pian, Michael Acker - contrabas, Tavi Scurtu - tobe. Prețul unui bilet la spectacol este de 10 lei pentru adulți și 5 lei pentru elevi și studenți. Informații și rezervări la telefonul: 0753 595 452.

 

Vineri, 20  februarie

Salonul de iarnă TAG

Asociaţia de artă „Nicolae Tonitza” (TAG - Tonitza Art Group) deschide, la ora 17.30, la Galeria de artă din incinta Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (Corp A, etaj I), Salonul de iarnă, eveniment în cadrul căruia va avea loc şi lansarea revistei „Info Art USV” (nr. 9, decembrie 2014/ianuarie 2015). Expoziţia, care va fi prezentată de conf. univ. dr. Sabina Fînaru, etalează lucrări semnate de artiştii plastici Simona Cristina Casian, Cristina Iacob, Leonard Adrian Melisch, Mihai Varzari, Ioana Cezara Poiată, Sophia Cristina Lauric, Cristina Hreamătă-Macoveiciuc, Liviana Pînzaru, Mihai Pînzaru PIM, Polina Celac, Andreea Rus, Alina Lăzăreanu, Rodica-Maria Iacobescu, Angelica Mirela Pagu, Talida Grunzac şi Ana-Maria Ovadiuc AMO. Expoziţia poate fi vizionată până pe data de 28 februarie.

 

Sâmbătă, 21 februarie

Casting pentru tinerii care vor să devină modele internaţionale, la Shopping City

Caravana Dejavu Models Management va ajunge la Suceava, între orele 12:00-20:00, la City Gallery din Shopping City, pentru un casting care dă şanse tinerilor, fete şi băieţi, care au vârsta peste 14 ani, să prezinte pe podiumurile internaţionale. Fetele trebuie să aibă o înălţime de minim 172 cm, iar băieţii de minim 182 cm. Ei pot să vină în ţinute casual. Tinerii suceveni care visează să devină modele internaţionale pot să participe la castingul de pe 21 februarie, care nu-i costă nimic, pentru că nu se plăteşte nici o taxă. Fotograful sucevean Tibi Vîntur le va face câteva fotografii pentru portofoliu, iar la finalul evenimentului reprezentanţii Agenţiei Dejavu Models Management (www.dejavumodelsmanagement.ro) vor alege tinerii care au potenţial în domeniul modelingului. Cei mai buni tineri aleşi vor fi sprijiniţi să ajungă pe marile scene ale lumii. Detalii legate de casting se pot găsi pe www.facebook.com/DEJAVU.MODELS.MANAGEMENT.

 

Sport

Handbal, Divizia A

ora 11.00, sala LPS Suceava:

CS Universitar II din Suceava – Cimentul Bicaz

ora 15.00, sala Vicovu de Jos:

CS Bucovina Vicovu de Jos – CS Politehnica Iași

 

Duminică, 22 februarie

Costume tradiţionale, artă culinară, cântece şi dansuri specifice din 12 ţări, la Iulius Mall

AIESEC Suceava organizează cea de-a șasea ediție a evenimentului Global Village, eveniment ce-şi propune să aducă în fața publicului culturi străine, care vor cuceri prin elementele care le individualizează. Organizatorii transmit că „locuitorii Sucevei, și nu numai, sunt așteptați duminică, începând cu ora 13.00, în incinta Iulius Mall, la etaj, pentru a descoperi obiceiuri fascinante din 12 țări, și anume Brazilia, Taiwan, Indonezia, Maroc, Franța, Italia, Rusia, China, Spania, Germania, Turcia și Japonia”.

La eveniment vor fi prezenți Ovidiu Swartz, Magda Știrbăț, Tamara Țîbârnă, dar și reprezentanți ai Palatului Copiilor, care vor asigura momentele artistice.

 

Kids City, ateliere de creație Art Craft

Shopping City Suceava organizează ateliere gratuite de creație și distracție, Kids City – Art Craft, dedicate tuturor copiilor energici și creativi, cu sprijinul Alexandria Librării din incinta centrului comercial. În fiecare duminică, între orele 10:00-15:00, vor fi organizate ateliere tematice în cadrul cărora copiii vor putea să confecţioneze obiecte decorative cu accesoriile din gama special dedicată copiilor, Art Craft, ce se găsește exclusiv în Alexandria Librării, să coloreze şi să se distreze alături de mascota Shopping City Suceava. Copiii vor putea participa la atelierul „Vestitorul primăverii”, în cadrul căruia vor modela ghiocei din hârtie. Copiii îşi vor petrece timpul creativ şi distractiv, se vor relaxa, vor socializa şi vor putea pleca acasă cu amintiri plăcute.

 

Sport

Handbal, juniori I, sala LPS Suceava, ora 11.00:

LPS Suceava – LPS Piatra Neamț

Volei, junioare I, sala Unirea Suceava, ora 11.00:

LPS Suceava – CSȘ Unirea Iași

 

Luni, 23 februarie

„Interferenţe etnografice”

Muzeul de Ştiinţele Naturii din municipiul Suceava prezintă, în intervalul 23 februarie - 14 martie, expoziţia cu genericul „Interferenţe etnografice”, expoziţie care va fi vernisată luni, la ora 11.00. Expoziţia este realizată în cadrul proiectului „Să ne păstrăm trecutul pentru a ne crea viitorul”, proiect finanţat de Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate şi Parteneriat şi cofinanţat de statele participante în program. Proiectul este derulat de Muzeul Bucovinei Suceava, Muzeul Regional de Arhitectură Populară şi Trai Cernăuţi (Ucraina), Muzeul de Istorie şi Etnografie Bălţi (Republica Moldova) şi Consiliul Judeţean Suceava în cadrul Programului Operaţional Comun România - Ucraina - Republica Moldova 2007-2013.

 

Marţi, 24 februarie

Actorii Radu Beligan şi Maia Morgenstern, pe scena suceveană

Actorii Radu Beligan şi Maia Morgenstern aduc la Suceava, de la ora 19:00, la Casa de Cultura a Sindicatelor, piesa „Leul deşertului”. Din distribuţie mai fac parte actorii Mircea Rusu, Lamia Beligan, George Remeş / Mircea Constantinescu, Tania Popa. Regia: Radu Beligan; scenografia: Imelda Manu; light designer: George Jipa; costume: Dorin Negrău. Piesa a fost scrisă de Mona Radu special pentru Radu Beligan, venerabilul artist român care, din decembrie 2013, figurează în Cartea Recordurilor drept cel mai longeviv actor încă în activitate pe scena unui teatru, și pentru Maia Morgenstern, marcând astfel prima întâlnire a celor doi celebri actori într-un spectacol. Cu umor, Maia Morgenstern a declarat: „Piesa este o comedie. Din titlu, m-aş fi gândit că este o dramă, despre leul nepotrivit în deşertul nepotrivit”.

Biletele costă 80 de lei şi 60 de lei, pentru elevi, studenţi şi pensionari, şi se pot cumpăra de la secretariatul Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, intrare B, etaj 1, telefon 0230 523 718, e-mail ccs.suceava@gmail.com.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 1010 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Unde fugim de-acasă...5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pâine de casă ca la Valea Dragului Vechea controversă a proporției sării în bucate se încheie o dată cu aluaturile. Acestea nu pot fi nici prea sărate (decât dacă așa le vrem) și nici nesărate la gust. Există o măsură în toate. La aluaturi, ea este medie.... Citeşte