Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 feb 2015 - Anul XX, nr. 40 (5852)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiect

Județul Suceava are nevoie de încă patru stații SMURD

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cele opt staţii SMURD care funcționează în județul Suceava, la Suceava, Fălticeni, Rădăuţi, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Vicovu de Sus, Siret şi Vatra Dornei, nu sunt suficiente pentru maximă eficiență, cu indicator timpul de ajungere la locul de intervenție. Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a declarat, ieri, că pentru scurtarea timpului de a ajunge la un caz ar mai fi necesare încă trei stații, la limitele județului, în zona de munte. De asemenea, ar fi utilă o stație la Dolhasca, din cauza numărului mare de locuitori.

Potrivit prefectului, în zona de munte ar trebui înființate stații SMURD cu ambulanță tip B și paramedic la Broșteni, Crucea și Poiana Stampei. Sinescu a declarat că a discutat cu primarii acest aspect și primul lucru care trebuie făcut este identificarea unor spații adecvate. Dacă la Broșteni și Dolhasca există unități spitalicești unde ar putea fi amenajate puncte SMURD, la Crucea și la Poiana Stampei încă nu se știe unde ar putea funcționa. În opinia prefectului, la Poiana Stampei ar fi necesară și o mașină de descarcerare.

Odată această problemă rezolvată, propunerea va fi înaintată Guvernului, împreună cu solicitarea de repartizare a încă patru ambulanțe județului Suceava.

În cursul anului trecut, în județ au fost 4.283 de cazuri de urgență asistate de SMURD. Conform statisticilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) ”Bucovina” Suceava, în ultimii cinci ani, numărul total al intervențiilor ISU a crescut cu 361%, de la 1.517 în anul 2009, la 6.989 în anul 2014 și asta datorită completării activității pompierilor cu cea de asistență medicală. Frecvența cazurilor de urgență ce necesită prim-ajutor este mai mare la Suceava, Vatra Dornei și Siret, respectiv pe traseul drumului european E85 și al drumului european E 576.

SMURD Suceava s-a înființat în anul 2008, în cadrul ISU și sub coordonarea medicală a Unității de Primiri Urgențe (UPU) Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Județul Suceava are nevoie de încă patru stații SMURD.
 Vizualizări articol: 1278 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Județul Suceava are nevoie de încă patru stații SMURD5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pâine de casă ca la Valea Dragului Vechea controversă a proporției sării în bucate se încheie o dată cu aluaturile. Acestea nu pot fi nici prea sărate (decât dacă așa le vrem) și nici nesărate la gust. Există o măsură în toate. La aluaturi, ea este medie.... Citeşte