Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 feb 2015 - Anul XX, nr. 28 (5840)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Vedete Big Brother

Ţiganii de pe Mirăuţi ar putea fi supravegheaţi non-stop cu camere video

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Scandalurile şi tensiunile existente între comunitatea de ţigani de pe Mirăuţi şi alţi locuitori din zonă ar putea fi aplanate la timp, sau chiar prevenite, prin montarea de camere video de supraveghere în zona în care aceştia au ridicat ilegal mai multe locuinţe.

Ideea supravegherii video non-stop a acestei zone de conflict a fost vehiculată în cadrul şedinţei de ieri a Comisiei de Ordine Publică Suceava, ai cărei membri au stat la discuţii atât cu reprezentanţii comunităţii de ţigani de pe Mirăuţi, cât şi cu locuitori din zonă, care au depus zeci de reclamaţii la adresa acestora.

Conducerea Primăriei Suceava ia în calcul această variantă, în condiţiile în care imaginile video transmise din acea zonă ar putea fi urmărite de poliţiştii locali care deservesc centrul de comandă al sistemului video de supraveghere din oraş, care pot alerta în timp rapid forţele de ordine, în caz că se petrec fapte antisociale într-o anumită zonă.

Una dintre solicitările celor din zonă viza chiar ridicarea unui zid care să-i izoleze pe ţigani de restul lumii, idee respinsă de autorităţile sucevene ca fiind abuzivă.

„Le-am solicitat să facă curăţenie în zona în care locuiesc, dar să o şi menţină. Am primit asigurări de la liderii lor că vor face curat în cel mai scurt timp. Dacă va fi nevoie, le vom da şi o mână de ajutor, pentru salubrizarea zonei. Foarte mult am insistat pe păstrarea liniştii publice şi a evitării scandalurilor cu alţi locuitori ai zonei. Vom fi prezenţi mai des în zonă cu reprezentanţii Poliţiei şi ai Poliţiei Locale, să ne asigurăm că se respectă condiţiile discutate aici, asupra cărora s-au declarat de acord”, a declarat viceprimarul Lucian Harşovschi.

La discuţii au fost prezenţi 12 reprezentanţi ai comunităţii de ţigani de pe Mirăuţi, președintele Partidei Romilor Suceava,Virgil Pohoață, consilierul primarului de Suceava pe problemele romilor, Florin Bucur, reprezentanţi ai Poliţiei Locale Suceava, dar şi cei ai Poliţiei Române – subcomisarul Ionuţ Epureanu şi şeful Poliţiei Municipiului Suceava, Florin Poenari.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ţiganii de pe Mirăuţi ar putea fi supravegheaţi non-stop cu camere video.
 Vizualizări articol: 2010 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Ţiganii de pe Mirăuţi ar putea fi supravegheaţi non-stop cu camere video3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Borș de iarnă Dintotdeauna, zemurile au fost considerate o binefacere pentru stomac. Calde sau reci, dese, drese, concentrate, cu pâine sau „goale”, cu legume ori simple fierturi, ele n-au dezamăgit niciodată. De aceea le iubim, le respectăm și... Citeşte