Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 feb 2015 - Anul XX, nr. 28 (5840)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Soluţie definitivă

Curtea de Apel Suceava a „numit” un nou viceprimar la Vicovu de Sus

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Viceprimarul oraşului Vicovu de Sus, demis în cadrul unei şedinţe extraordinare de Consiliu Local din 29 noiembrie 2013, va fi repus în funcţie. Şi asta nu printr-un vot al aleşilor locali din această localitate, ci în urma unei decizii luate ieri de Curtea de Apel Suceava.

Magistraţii au considerat că hotărârea de Consiliu Local prin care Gheorghe Cozorici a fost schimbat din funcţie nu a respectat legea.

„Anulează hotărârea Consiliului Local al oraşului Vicovu de Sus nr. 6/2013 şi actele ce au stat la baza emiterii acesteia. Obligă pârâtul să-l reintegreze pe reclamant în funcţia de viceprimar şi să-i achite drepturile băneşti de care a fost lipsit”, se arată în minuta publicată pe site-ul Curţii de Apel Suceava. În plus, Primăria Vicovu de Sus a fost obligată şi la plata unor cheltuieli de judecată în valoare de 1.120 de lei. Decizia de ieri este definitivă şi nu mai poate fi contestată la o altă instanţă.

Gheorghe Cozorici a declarat încă de la data demiterii că totul este un abuz, motiv pentru care s-a adresat atât prefectului de Suceava, cât şi instanţelor de judecată.

„Primarul credea că dacă a construit o primărie are dreptul să pună şi să dea jos viceprimari. Şi cu prefectul de Suceava am discutat şi i-am cerut să atace în instanţă decizia de schimbare din funcţie, dar a refuzat. Am decis să-l dau în judecată pentru complicitate la abuz în serviciu, deoarece l-a ajutat direct pe primarul Gheorghe Schipor să-şi urmărească propriile interese”, a declarat Gheorghe Cozorici.

Vechiul şi noul viceprimar din Vicovu de Sus primea la data înlocuirii o indemnizaţie de 2.500 de lei/lunar, iar după ce şi-a pierdut funcţia a rămas doar cu indemnizaţia de consilier local, în sumă lunară de 256 de lei.

Gheorghe Schipor, primarul din Vicovu de Sus, nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima un punct de vedere.

 

Firul schimbării lui Gheorghe Cozorici din funcţia de viceprimar

Propunerea de demitere a lui Gheorghe Cozorici a fost formulată la finele anului 2013 chiar de primarul PSD din Vicovu de Sus, Gheorghe Schipor. Motivul pentru care s-a solicitat înlocuirea din funcţie a lui Cozorici a fost acela al absenţelor de la serviciu pentru o perioadă de mai multe luni, asta în contextul în care între primar şi viceprimar a mai existat un conflict pe aceeaşi temă. Într-o primă fază Gheorghe Schipor a refuzat să achite salariul pe care viceprimarul din Vicovu de Sus trebuia să-l încaseze, justificându-se că Gheorghe Cozorici nu a semnat condica de prezenţă, deşi nicăieri nu este stipulată o asemenea obligaţie. Totul a revenit la normal la acea vreme după ce la Vicovu de Sus a fost trimis Corpul de Control al Prefecturii Suceava.

La şedinţa extraordinară de Consiliu Local din 29 noiembrie 2013, decizia demiterii lui Gheorghe Cozorici a fost luată cu zece voturi „pentru” şi trei „împotrivă”, în timp ce patru dintre consilierii locali au absentat.

Viceprimar a fost ales Petru Cornea, la acea dată membru PDL, dar care între timp a trecut la PSD, prevalându-se de prevederile ordonanţei care permitea migraţia politică.

Activitatea Consiliului Local Vicovu de Sus a fost practic blocată pe tot parcursul anului 2013. Pentru că aleşii locali nu s-au reunit o perioadă mai îndelungată, prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a depus o cerere în instanţă prin care solicita dizolvarea Consiliului Local Vicovu de Sus. Cererea a fost admisă la Tribunalul Suceava, dar în recurs, Curtea de Apel Suceava a ajuns la concluzia că nu sunt motive pentru dizolvare, astfel încât activitatea trebuie să continue în actuala formulă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Curtea de Apel Suceava a „numit” un nou viceprimar la Vicovu de Sus.
 Vizualizări articol: 1678 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Curtea de Apel Suceava a „numit” un nou viceprimar la Vicovu de Sus0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   In atentia D.N.A, !!! trimis de
( 5 feb 2015, 12:07:15
Nu este sigurul abuz pe care il face magarul asta de primar cu gloata lui de smecheri!! Pe asta cand are de gand sa il ridice D.N.A-UL!!!! ????? Se crede stapanul Vicovului asta ,ultimele alegeri de primar le-a fraudat intr-un mod josnic si asta doar ca sa nu de-a drumul la ciolan ,fomistul dracului!!! a vandut toata bucatica de pamant din Vicov!!!! Nu a fost in stare sa faca o canalizare in asa numitul oras !!!!
2.   De la urs pt mata VULPOIULE! ;) trimis de
( 6 feb 2015, 02:04:13
pe langa ca esti prost, te mai si afirmi in gatu' ☭  de sclav mancator de  ☭ .. ma urecheatule prost, DNA po'a doar sa vina sa-l felicite pe primarul de la Vicov pt ca e un om a lui Dumnezeu si a lucrat cinstit si corect!
ps. Singurul lucru unde a gresit Primarul de la Vicov a fost cand a fraudat-o pe mata si a iesit un jeg ca tine!!
3.   Pentru urs care are BATERIA moarta!!! trimis de
( 6 feb 2015, 12:49:04
bai Duracell te stiu cn esti pupin curistule !!! datorita lui fraieru asta care se cheama primar a facut si tac-tu vreo doi bani homosexualule ca asa am auzit ca esti !!!! ai grija!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Borș de iarnă Dintotdeauna, zemurile au fost considerate o binefacere pentru stomac. Calde sau reci, dese, drese, concentrate, cu pâine sau „goale”, cu legume ori simple fierturi, ele n-au dezamăgit niciodată. De aceea le iubim, le respectăm și... Citeşte