Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 feb 2015 - Anul XX, nr. 28 (5840)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Eforturi

Ambasada României din Brazilia, solicitată să se implice în repatrierea corpului lui Leopold Aga

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Corpul parapantistului sucevean Leopold Aga, care şi-a pierdut viaţa luni după-amiază în Brazilia, urmează să fie repatriat. Colegii sportivului au luat deja legătura cu familia şi cu autorităţile consulare de la Rio de Janeiro pentru a face toate demersurile în vederea trimiterii la Suceava a corpului neînsufleţit.

Corpul neînsufleţit a fost transportat la Institutul Medico Legal din localitatea Cachoeiro da Itaipemirim, situat în statul Espirito Santo, unde urma să se efectueze autopsia, iar ulterior să fie eliberat certificatul de deces. De asemenea, s-a luat legătura şi cu o firmă funerară pentru a pregăti trimiterea corpului spre România.

Accidentul s-a produs luni după-amiază, în jurul orei 14.00, iar un raport despre ceea ce s-a întâmplat acolo va ajunge şi în România, la autorităţile aeronautice.

Un grup de opt piloţi români, dintre care şi trei suceveni, se afla la decolarea numită Uba. Condiţia de zbor era termică cu declanşări periodice. Leopold Aga a decolat după ce alţi trei piloţi s-au ridicat în aer fără nici un fel de problemă. Imediat după decolare, suceveanul a întâlnit un curent ascendent puternic. A frânat aripa şi aceasta a venit în spate, intrând în full stall. A recuperat asimetric şi aripa a intrat în evoluţie tip helico (rotaţie în jurul axei verticale), moment în care Leopold Aga nu a mai reuşit să redreseze parapanta şi s-a izbit violent de decolare.

În urma impactului a rămas inconştient, cu fracturi multiple, probabil şi leziuni interne. Pentru că accidentul s-a petrecut într-o zonă foarte greu accesibilă, suceveanul a fost imobilizat şi transportat cu o targă până la locul de unde a putut fi preluat de ambulanţă. Din păcate, nu a mai putut fi salvat şi a decedat la spitalul din localitatea Castelo.

Leopold Aga se afla în Brazilia doar de câteva zile, iar moartea sa i-a îndurerat şi marcat serios pe toţi colegii cu care acesta plecase la zbor. În urma lui Leopold Aga au rămas o soţie şi un copil minor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ambasada României din Brazilia, solicitată să se implice în repatrierea corpului lui Leopold Aga.
 Vizualizări articol: 2764 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ambasada României din Brazilia, solicitată să se implice în repatrierea corpului lui Leopold Aga0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Condoleante trimis de
( 5 feb 2015, 12:08:32
Condoleante.
Dumnezeu sa-l odihneasca.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Borș de iarnă Dintotdeauna, zemurile au fost considerate o binefacere pentru stomac. Calde sau reci, dese, drese, concentrate, cu pâine sau „goale”, cu legume ori simple fierturi, ele n-au dezamăgit niciodată. De aceea le iubim, le respectăm și... Citeşte