Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 feb 2015 - Anul XX, nr. 28 (5840)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Şcoala de şoferi

Promovabilitate scăzută la examenele pentru permisul auto desfăşurate anul trecut

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nu mai puţin de 40% dintre persoanele care s-au înscris anul trecut la examenul pentru obţinerea permisului de conducere au picat la proba teoretică. Aşa arată o situaţie prezentată de şeful Serviciului Permise şi Înmatriculări Auto din subordinea Instituţiei Prefectului, Florin Chiaptanaru. Concret, la proba teoretică au fost examinate 23.154 de persoane, dintre care 14.061 au fost declarate „admis”, iar 9.093 „respins”, rata de promovabilitate fiind de 60,73%. La proba practică lucrurile stau ceva mai bine. Din cele 13.362 de persoane examinate 10.171 au trecut proba, iar 3.191 au picat, promovabilitatea fiind de 76,11%, în scădere cu 12,67% faţă de anul 2013. Situaţia arată că anul trecut s-au desfăşurat 248 de zile de examinare, reprezentând o medie de 4,7 examene pe săptămână. Examinarea persoanelor la proba teoretică s-a desfăşurat numai în municipiul Suceava, la sediul Serviciului Permise şi Înmatriculări Auto de la Iulius Mall, în timp ce examinarea la proba practică s-a desfăşurat în localităţile Suceava, Câmpulung Moldovenesc, Rădăuţi, Vatra Dornei şi Fălticeni, conform ordinului prefectului. La nivelul judeţului activează 64 de şcoli de şoferi şi 71 de instructori auto autorizaţi ce pregătesc candidaţi pentru obţinerea permisului de conducere.

 

Deficienţe depistate la şcolile de şoferi

Raportul Serviciului Permise şi Înmatriculări Auto mai evidenţiază faptul că în urma controalelor efectuate la şcolile de şoferi din judeţ au fost depistate mai multe deficienţe. Iată câteva: completarea necorespunzătoare a registrului unic de evidenţă a cursanţilor şi a catalogului de legislaţie rutieră, planurile de lecţii pentru conducerea autovehiculului şi legislaţie rutieră nu erau actualizate în conformitate cu programele de învăţământ, foile de parcurs nu erau eliberate regulat, iar cele existente erau completate fără a se preciza locul de desfăşurare şi numărul de kilometri parcurşi pentru lecţia practică, există încă deficienţe privind dotarea minimă obligatorie a sălilor de legislaţie şi cunoaşterea automobilului, o serie de şcoli nu şi-au completat baza materială cu autovehicule care să îndeplinească condiţiile legale în vigoare, la unele sedii ale şcolilor nu se regăsesc afişate orarele cursurilor de legislaţie rutieră şi cunoaştere a autovehiculului, categoriile la care se face pregătirea cursanţilor în vederea obţinerii permisului de conducere, tarifele utilizate pentru fiecare categorie în parte şi pe semestre. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Promovabilitate scăzută la examenele pentru permisul auto desfăşurate anul trecut.
 Vizualizări articol: 1558 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Promovabilitate scăzută la examenele pentru permisul auto desfăşurate anul trecut1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Borș de iarnă Dintotdeauna, zemurile au fost considerate o binefacere pentru stomac. Calde sau reci, dese, drese, concentrate, cu pâine sau „goale”, cu legume ori simple fierturi, ele n-au dezamăgit niciodată. De aceea le iubim, le respectăm și... Citeşte