Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 feb 2015 - Anul XX, nr. 28 (5840)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Învăţământ

Interviu pentru admiterea la programele de masterat ale Universităţii din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava (USV) a publicat condiţiile de admitere la programele de masterat organizate de instituţie, pentru anul universitar 2015-2016. Pe lângă nota pe care o vor obţine la examenul de licenţă, candidaţii la master trebuie să susţină câte un interviu, ponderea acestuia în media finală contând în proporţie de 20-70%.

Admiterea 2015 de la Universitatea din Suceava se organizează în două sesiuni: 13-31 iulie şi 7-18 septembrie.

 

Cum se va calcula media de admitere la masterat

Pentru admiterea la programul de master al Facultăţii de Educaţie şi Fizică şi Sport, nota de admitere se calculează astfel: media examenului de licenţă – 80% şi nota primită la interviul privind testarea cunoştinţelor şi a capacităţilor cognitive – 20%.

Pentru admiterea în cadrul unui program de master al Facultăţii de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management, media de admitere se calculează ca media aritmetică a notei de la examenul de licenţă şi nota obţinută la interviu, care vizează testarea cunoştinţelor de bază dobândite în facultate şi a capacităţilor cognitive. Susţinerea interviului se face în ziua înscrierii candidatului, în perioadele de înscriere din sesiunile iulie şi septembrie 2015.

În cazul Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, pentru media de admitere pentru cele patru mastere se iau în calcul media generală a examenului de licenţă, în proporţie de 30%, şi media aritmetică a notelor acordate de membrii comisiei la interviul pentru testarea cunoştinţelor – 70%.

Cei care vor să se înscrie la unul dintre cele patru mastere ale Facultăţii de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării vor susţine un interviu de evaluare a competenţelor lingvistice, acesta având o pondere de 50% din media de admitere. În proporţie de 50% va conta nota obţinută la examenul de licenţă.

Pentru licenţiaţii care vor un loc bugetat în cadrul unui master al Facultăţii de Inginerie Alimentară, media de admitere se calculează astfel: 75% media examenului de licenţă şi 25% nota de la interviu.

Nota de admitere la masterele Facultăţii de Istorie şi Geografie va ţine seama de nota de la licenţă - 80% şi nota de la interviu - 20%. Aceeaşi pondere a notelor este valabilă şi pentru admiterea la cele două programe de master ale Facultăţii de Silvicultură, dar şi la masteratele Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică şi ale Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Interviu pentru admiterea la programele de masterat ale Universităţii din Suceava.
 Vizualizări articol: 1487 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Interviu pentru admiterea la programele de masterat ale Universităţii din Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Borș de iarnă Dintotdeauna, zemurile au fost considerate o binefacere pentru stomac. Calde sau reci, dese, drese, concentrate, cu pâine sau „goale”, cu legume ori simple fierturi, ele n-au dezamăgit niciodată. De aceea le iubim, le respectăm și... Citeşte