Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 feb 2015 - Anul XX, nr. 28 (5840)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În februarie

Şase posturi de medici, scoase la concurs de Spitalul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Concurs la Spitalul Suceava, unde sunt vacante şase posturi de medici, câte două la secţiile Psihiatrie şi Pediatrie şi câte unul la Neurologie şi Anatomie Patologică.

Directorul adjunct medical al unităţii sanitare, dr. Tiberius Brădăţan, a anunţat ieri că examenul va avea loc în perioada 23-27 februarie, la o dată care nu a fost deocamdată precizată, iar termenul limită pentru depunerea dosarelor a expirat luni, 2 februarie.

Concursul a stârnit interesul a opt medici, singura concurenţă fiind la Anatomie Patologică, unde s-au înscris trei candidaţi: Didina Luminiţa Mireanu, Oana Munteanu şi Elena Adinisia Paraschiv. Pentru cele două posturi libere de la Psihiatrie au intrat în competiţie medicii Ana Maria Anca Murariu şi Georgiana Daniela Chiriţă, iar pentru cele două posturi libere de la Pediatrie vor da examen medicii Iulia Bivoleanu şi Roxana Gireadă. Pentru postul vacant de la Neurologie s-a înscris medicul Mihaela Ciobanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şase posturi de medici, scoase la concurs de Spitalul Suceava.
 Vizualizări articol: 2808 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Şase posturi de medici, scoase la concurs de Spitalul Suceava1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Medicii si Romania.....! trimis de
( 5 feb 2015, 13:53:28
Exista o problema...de care toata lumea din media..se fereste...... sa zica ceva...! Plecarea medicilor peste hotare.... De ce medicii absolventi al facultatilor de medicina din tara, care pleaca in strainatate, nu-si platesc studiile , incepand cu clasa a XI-a de liceu( ma refer la medicii de pe locurile subventionate de stat- deci fara taxa)...???? Invatamantul scolar in Romania este de 10 clase... Statul roman cheltuie banii contribuabililor- si nu numai, ptr a forma profesionisti in domeniile de activitate de stricta necesitate..... Dupa admitere ar trebui de incheiat un contract cu proaspatul student , care sa-l oblige pe acesta sa munceasca in tara 10 ani dupa ce a terminat rezidentiatul, dupa care poate pleca unde doreste. De nu profeseaza...sa plateasca cursurile de formare/perfectionare ca medic, cu dobanda aferenta, calculata la zi.... Stiti ca si acesta este un ...furt din...banii publici????? Astept si alte pareri....!
1.1  RE: Medicii si Romania.....! trimis de
( 5 feb 2015, 14:54:43
Acest sistem se aplica de foarte mult timp politistilor si militarilor in mod special.Daca parasesc sistemul in decursul celor 10 ani , sunt obligati sa plateasca scolarizarea (fara dobanda din cate stiu) si ei nu pleaca sa faca bani mai multi peste hotare ,pur si simplu demisioneaza si lucreaza in alt domeniu dar sunt obligati sa plateasca scoala.NU VAD DE CE SISTEMUL NU S-AR APLICA SI MEDICILOR , PANA LA URMA FAC SCOALA PE BANII NOSTRI!
1.2  RE: Medicii si Romania.....! trimis de
( 5 feb 2015, 22:33:56
Buna seara!

Probabil nu lucrati in sistemul de sanatate sau nu aveti apropiati care sunt studenti la medicina/medici rezidenti in Romania. Eu fac parte din prima categorie. Ca sa intelegeti putin de ce pleaca medicii din tara va voi povesti pe scurt care sunt etapele in pregatirea unui medic, pana ajunge sa fie specialist, adica sa aiba drept de libera practica, parafa. Dupa absolvirea facultatii de medicina se da examenul de rezidentiat. In fiecare an sunt aproximativ 5000-6000 de proaspat absolventi care sustin examenul de rezidentiat, la care se adauga cam 1000 de persoane care nu au promovat anterior acest examen sau doresc sa aleaga o noua specializare care in anul in care anii anteriori s-a terminat la o nota mai mare decat cea obtinuta de concurent. Deci aproximativ 7000 de persoane sustin examenul anual.Se scot mai putin de 5000 de LOCURI anual, locul la rezidentiat inseamna sa ai dreptul sa te formezi pe specializarea obtinuta pe baza punctajului, fara a avea un loc de munca stabil( mai pe scurt, esti platit de un anumit spital dar tu vei migra prin mai multe spitale fara a fi titular nicaieri). Pe langa cele aproximativ 5000 de locuri se scot aproximativ 200 POSTURI(asta inseamna ca esti angajat al spitalului, ai contract de munca pe o perioada de minim 5 ani dupa terminarea rezidentiatului). Acum sa vedem ce se intampla cu cei 5000 de medici rezidenti la terminarea rezidentiatului( care dureaza intre 3 si 6 ani in functie de specializare). Raman someri. Intra in somaj. De ce? Pentru ca NU EXISTA POSTURI LIBERE. Unii sunt doctori extrem de bine pregatiti la spitale cu renume, dar ajung someri imediat ce isi incheie rezidentiatul. Un exemplu clasic este cazul Neurochirurgiei, specializare pentru care faci rezidentiat 6 sau 7 ani, dupa care inevitabil ramai somer. Acelasi lucru se intampla pentru orice specializare, de la medicina de familie, cardiologie etc. Medicii nu isi doresc sa plece, credeti-ma. Au de ales intre a ramane someri si a pleca.
1.3  RE: Medicii si Romania.....! trimis de
( 5 feb 2015, 22:45:20
Exista nenumarati medici rezidenti care termina rezidentiatul si sunt obligati sa intre in somaj, cu toate ca au o familie de intretinut. Sunt medici care decid sa plece peste hotare sa presteze servicii in weekend si dupa ce medicul franez, neamt, englez isi termina programul de lucru de 8 ore. Mai putin de 10 % dintre cei care termina medicina la noi isi doresc sa plece. Suntem dispusi sa acceptam, umilinta de a fi platiti cu 700 ron pe luna(7 milioane lei vechi) timp de ani de zile in timp ce lucram 8-12-24-36 ore consecutiv, umilinta de a fi trantit de zeci de ori pe jos de un sistem care nu cauta solutii. S-a popularizat in mass media foarte tare ideea ca "mii de studenti fac medicina ca sa plece peste hotare". Nu este deloc asa. Aproape nimeni nu isi doreste sa lucreze acolo. Iubim Romania si vrem sa lucram aici. Facem 12 ani de scoala medicala ca sa daruim tot ce putem Romaniei. Dupa acesti 12 ani de munca statul ne raspunde simplu "nu sunt locuri in spitale".
Asadar, sunteti siguri, stimati cititori, ca trebuie sa platim doar pentru ca suntem obligati sa facem ceva pentru a supravietui?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Borș de iarnă Dintotdeauna, zemurile au fost considerate o binefacere pentru stomac. Calde sau reci, dese, drese, concentrate, cu pâine sau „goale”, cu legume ori simple fierturi, ele n-au dezamăgit niciodată. De aceea le iubim, le respectăm și... Citeşte