Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 ian 2015 - Anul XX, nr. 8 (5820)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nu merg la închisoare

Pedepse cu suspendare pentru doi tineri care vindeau etnobotanice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi tineri din Dărmăneşti acuzaţi că făceau parte dintr-o grupare care aproviziona cu etnobotanice consumatorii din municipiul Suceava şi zonele limitrofe au scăpat de închisoare. Vasile Cristi Chimiuc şi Lucian Ciprian Havreliuc, ambii de 22 de ani, şi-au aflat ieri pedepsele pronunţate de Tribunalul Suceava. Ambii au primit câte 3 ani cu suspendare, dar pedepsele nu sunt definitive şi pot fi atacate la Curtea de Apel Suceava.

Conform actului de sesizare a instanţei de judecată, Vasile Cristi Chimiuc a închiriat iniţial un apartament la etajul I al unui bloc din zona magazinului Albina, pe strada Zorilor din cartierul George Enescu, unde era depozitată marfa ilegală şi vândută de amicul său, Lucian Ciprian Havreliuc, consumatorilor. Aceştia din urmă, susţin anchetatorii, veneau la scara blocului, sunau la interfon, intrau pe casa scării, iar la etaj erau aşteptaţi de Havreliuc.

În luna iunie a anului trecut, Chimiuc s-a decis să schimbe adresa de depozitare şi comercializare a substanţelor cu efecte psihoactive, închiriind un apartament la parterul unui bloc de pe Aleea Lalelelor.

„Această nouă locaţie a fost aleasă datorită faptului că apartamentul se afla la parterul blocului şi comercializarea substanţelor cu efecte psihoactive se putea face direct de la geamul acestuia, fără a mai deranja vecinii şi a atrage astfel atenţia asupra activităţilor desfăşurate”, arată anchetatorii.

Pe lângă distribuitorul de la Cluj, Vasile Cristi Chimiuc aducea etnobotanice şi de la dealeri din Galaţi.

În august 2013, Lucian Ciprian Havreliuc a plecat din ţară, iar rolul de vânzător al „viselor” la plic i-a revenit lui Chimiuc.

S-a mutat într-o garsonieră situată la parterul unui bloc de pe strada Ion Neculce. Deşi spre sfârşitul lunii iulie a anului 2013 au fost arestaţi mai mulţi tineri acuzaţi că făceau trafic cu etnobotanice pe raza municipiului Suceava, încătuşarea respectivilor nu l-a speriat pe Chimiuc. Din contră, precizează procurorii DIICOT, tânărul a profitat de faptul că a rămas fără „concurenţă” şi a continuat să vândă „vise” la plic.

Câteva luni mai târziu, însă, ofiţerii antidrog i-au bătut şi lui la uşă, fiind pus sub acuzare alături de ceilalţi doi tineri. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pedepse cu suspendare pentru doi tineri care vindeau etnobotanice.
 Vizualizări articol: 2847 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Pedepse cu suspendare pentru doi tineri care vindeau etnobotanice5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei