Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 ian 2015 - Anul XX, nr. 8 (5820)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Dacă nu CR 7, atunci...?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Acest comentariu este scris cu aproximativ 3 ore înaintea începerii ceremoniei de decernare a Balonului de Aur, trofeul suprem individual în fotbal, un sport eminamente colectiv. Parcă mai mult ca niciodată în ultimii ani, s-au purtat discuţii, s-au făcut speculaţii, s-au încercat aranjamente şi s-au exercitat presiuni, nu neapărat pentru că vreunul din finalişti să ia trofeul, ci mai degrabă unul anume să nu-l ia. Desigur, Cristiano Ronaldo. În capul golăniei s-a aşezat temeinic însuşi Michel Platini, altfel spus, îl capo. Fiindcă dacă aveţi cumva imaginea că UEFA ar fi altceva decât o mafie infinit mai puternică decât cea din fotbalul românesc (care, prin comparaţie, pare o şcoală de maici), atunci n-aţi priceput nimic din nobilul sport cu băşica. Aşadar, pe la o vreme, lui Platini i s-a pus pata pe Ronaldo. Te-ai fi aşteptat de la un fost enorm fotbalist, chiar dacă i-a căşunat pe unul cel puţin la fel de mare, să facă lobby pentru un alt foarte mare fotbalist, Messi, dar nicidecum pentru un portar, în speţă Neuer. Argumentul că s-ar cuveni ca în an cu Cupa Mondială trofeul să fie luat de un campion mondial este doar parţial corect: trofeul ăsta premiază, cum ziceam, individul, nu colectivul, premiază realizările personale de excepţie. Păi cum poţi pune în balanţă capodoperele lui CR 7 cu cele câteva (zeci, poate sute, ei şi!?) de mingi parate de Neuer? S-a tot frecat ideea că a mai luat un portar acest trofeu: Lev Iaşin. Da, dar ăsta chiar a făcut ceva nemaipomenit: dincole de paradele lui fenomenale, Iaşin a fost primul portar din istoria fotbalului care a ieşit cu mingea la picior din propriul careu. A scris, cu piciorul, istorie. E clar? Da, şi Neuer ieşea ca dementul, senzaţional, dar era doar un plagiat, că tot se discută în aceste zile despre asta. Păi dacă nici nemţii nu l-au desemnat pe Neuer drept cel mai bun la ei acasă, ci pe Kroos, atunci ce mă-sa a urmărit Platini?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dacă nu CR 7, atunci...?.
 Vizualizări articol: 1409 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 4 voturi
Dacă nu CR 7, atunci...?3.354

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei