Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 ian 2015 - Anul XX, nr. 8 (5820)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Soluţie

Judecătorii consideră că ucigaşul de la Dorna Candrenilor poate fi tratat la Spitalul de Psihiatrie din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Maxim Vleju, individul care luna trecută şi-a omorât ambii părinţi într-un moment de rătăcire mistică, va rămâne internat la Spitalul de Psihiatrie din Suceava, unde va urma un tratament adecvat. Transferul său la Spitalul de Psihiatrie Socola, unde ar fi trebuit să fie internat aşa cum au dorit procurorii criminalişti, a fost respins de magistraţii de la Tribunalul Suceava. Măsura nu este însă definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Suceava.

Maxim Vleju îşi recunoaşte în continuare fapta, povestindu-le chiar cu amănunte anchetatorilor cum a comis terifiantele crime.

Chiar şi psihiatrilor le-a mărturisit tot. Le-a spus şi de ce a ales că le curme vieţile părinţilor săi, în gospodăria cărora trăia de peste patru decenii.

A susţinut că tatăl lui era homosexual de mulţi ani, şi de asta a decis să-l ucidă. Pe mama sa, a mai declarat Maxim Vleju, a omorât-o pentru că ar fi tolerat toată acea poveste.

Crimele au fost comise pe 12 decembrie 2014, însă au ieşit la iveală cinci zile mai târziu, după ce un vecin s-a dus să vadă ce se întâmplă cu cei doi bătrâni (Roman şi Maria Vleju, de 77 de ani, respectiv 71 de ani), care obişnuiau să coboare o dată la o zi-două în sat cu laptele strâns de la vaci.

Ultima oară au fost văzuţi pe 11 decembrie, când au tăiat porcul, împreună cu fiul lor, după care au dispărut subit.

Locuiau într-o casă izolată, la poalele munţilor, iar rudele îngrijorate au sunat la un bărbat care locuieşte la o gospodărie situată la câteva sute de metri, rugându-l să meargă să vadă ce s-a întâmplat cu bătrânii.

Aproape de casa familiei Vleju acesta a observat degete de la picioare ieşind dintr-un morman de zăpadă. Era vorba despre cadavrul lui Roman Vleju. Vecinul respectiv a anunţat imediat poliţia, iar în aceeaşi după-amiază a fost găsită şi a doua victimă.

Surse apropiate anchetatorilor ne-au mărturisit că pe trupurile neînsufleţite ale celor doi erau zeci de leziuni, moartea survenind în urma traumatismelor craniene şi cerebrale.

Cei doi septuagenari au fost loviţi cu o sălbăticie ieşită din comun.

După ce şi-a căsăpit părinţii, Maxim Vleju a încercat să scape de cadavre. Trupul neînsufleţit al tatălui l-a târât la vreo 50 de metri de casă, l-a acoperit cu vegetaţie şi cu o pătură, iar pe deasupra, zăpadă.

Cadavrul mamei l-a dus cu o sanie la 200-300 de metri de casă şi i-a dat drumul cu tot cu sanie într-o râpă adâncă de câţiva metri.

Maxim Vleju a fost găsit la domiciliu şi reţinut în aceeaşi seară.

În casă, anchetatorii au găsit un bilet scris de suspectul lor: „Călăul care a dat în capul Sf Ioan Botezătoru - Vleju Roman”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Judecătorii consideră că ucigaşul de la Dorna Candrenilor poate fi tratat la Spitalul de Psihiatrie din Suceava.
 Vizualizări articol: 2609 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Judecătorii consideră că ucigaşul de la Dorna Candrenilor poate fi tratat la Spitalul de Psihiatrie din Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei