Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 ian 2015 - Anul XX, nr. 8 (5820)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchetă procurori

Paznic de vânătoare lăsat fără armă după ce ar fi ameninţat că îl împuşcă pe primarul din Vatra Moldoviţei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul comunei Vatra Moldoviţei, Virgil Saghin, a reclamat la Poliţie şi la Parchet că paznicul de vânătoare din localitate l-a ameninţat în mai multe rânduri cu moartea, mai exact că îl împuşcă. Ameninţările ar fi fost transmise prin alte persoane, intermediari, iar ancheta demarată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc a adus indicii care să susţină că ameninţările, chiar dacă indirecte, au existat. În aceste condiţii procurorii au decis, pe data de 9 ianuarie, să impună faţă de suspect măsura controlului judiciar, cu o serie de restricţii, inclusiv aceea de a avea asupra sa armă, chiar şi în timpul îndeplinirii atribuţiilor de serviciu.

 

Totul a plecat de la o tăiere ilegală de arbori sesizată de primar 

Primarul Virgil Saghin a declarat că problemele au apărut din luna septembrie a anului trecut. Pe 13 septembrie 2014, la urechile primarului a ajuns o informaţie legată de o tăiere ilegală de arbori, iar acesta a anunţat organele abilitate.

„S-au tăiat ilegal opt arbori, iar paznicul de vânătoare Radu Ghiocel Iurniuc a început să se manifeste ameninţător la adresa mea, reproşându-mi că am trimis controlul. De atunci a început să tot repete că va avea grijă de mine, că mă va împuşca şi îmi va da foc la casă. Din ce ştiu este posesor de două arme de vânătoare şi îl consider un om destul de periculos”, a declarat Virgil Saghin.

Paznicul de vânătoare răspunde de Grupa Paltinu care aparţine de Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Suceava.

 

Inculpat pentru ameninţare, sub control judiciar

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, Constantin Steiciuc, a precizat că la data de 9 ianuarie s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpat, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ameninţare, prevăzută de articolul 206, aliniatul 1 Cod Penal.

„Fiind paznic de vânătoare în cadrul AJVPS Suceava şi având în dotare arme letale de serviciu, a adresat ameninţări cu moartea, în mod indirect, în prezenţa a doi martori, cu privire la persoana vătămată”, a explicat prim-procurorul.

Faţă de inculpat s-a luat măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile. Acesta are impuse o serie de restricţii stricte, în caz că va încălca vreuna acesta riscând să ajungă în arest preventiv.

 

Paznicul de vânătoare are mai multe dosare penale

De precizat că cele două arme de serviciu au fost ridicate după un control al poliţiştilor de la Serviciul Arme din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, în urma căruia s-a constatat că paznicul de vânătoare nu  depozita armele legal. Acestea nu erau în rastel, conform prevederilor legale.

Anchetatorii au mai precizat că pe numele paznicului de vânătoare mai există încă două dosare penale, unul pentru „tăiere ilegală de arbori”, faptă din 13 septembrie 2014, cu privire la tăierea celor opt arbori şi unul pentru „refuz de recoltare de probe biologice de sânge”, după ce a fost oprit în timpul unui control rutier în trafic. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Paznic de vânătoare lăsat fără armă după ce ar fi ameninţat că îl împuşcă pe primarul din Vatra Moldoviţei.
 Vizualizări articol: 4291 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Paznic de vânătoare lăsat fără armă după ce ar fi ameninţat că îl împuşcă pe primarul din Vatra Moldoviţei5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(13 ian 2015, 15:39:42
Trebuia dom. primar sa-ti vezi linistit de ale matali . ca sti proverbul ,,ciinele care latra nu musca ,, . Mai tirziu s-ar putea sa ai probleme , ca nu vei sta primar o viata .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei