Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 ian 2015 - Anul XX, nr. 8 (5820)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Numire

Comisarul-şef Cristian Moisuc, şef interimar al SIPI Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI) Suceava are, începând de săptămâna trecută, un nou şef. Comisarul-şef Cristian Moisuc a fost desemnat la conducerea instituţiei până la ocuparea funcţiei prin concurs.

„Măsura a fost luată pentru a asigura continuitatea actului managerial”, a declarat Alina Enciu, purtător de cuvânt al Direcţiei de Informaţii şi Protecţie Internă. 

Comisarul-şef Cristian Moisuc a ajuns şef la SIPI Suceava după ce fostul şef al structurii, comisarul-şef Cristian Macsim, a fost pus la dispoziţie ca urmare a faptului că împotriva sa a fost începută urmărirea penală de către procurorii DNA Suceava.

Fostul şef al SIPI Suceava este acuzat de comiterea a patru infracţiuni de abuz în serviciu şi două infracţiuni de favorizarea infractorului. El este cercetat acum în libertate, decizie luată de magistraţii de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul şi Curtea de Apel Suceava.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Suceava a explicat şi motivele pentru care nu s-a impus arestarea lui Cristian Macsim. „Materialul probator pus la dispoziţie spre analiză până la acest moment procesual, în faza de debut a urmăririi penale (respectiv declaraţii de martor care confirmă însă doar existenţa unui episod de conflict între martor şi inculpat pe tema sursei) nu este de natură să contureze suficient situaţia faptică cu toate elementele care o circumstanţiază, nu îl indică la nivel de presupunere rezonabilă pe inculpat ca  autor al faptei în discuţie şi, privind din această perspectivă, ingerinţa autorităţii judiciare apare ca arbitrară. Potrivit susţinerilor inculpatului termenul legal în care trebuiau efectuate verificări a fost depăşit şi a fost ulterior închis întrucât ofiţerul nu a putut documenta informaţia corespunzător, aspect care se impune a fi în continuare verificat”, este unul din motivele pentru care fostul şef al SIPI Suceava este cercetat în stare de libertate.

Oricum, dosarul îşi va urma cursul firesc şi cel mai probabil comisarul-şef Cristian Macsim va fi trimis în judecată, o soluţie de condamnare sau achitare fiind doar apanajul instanţelor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comisarul-şef Cristian Moisuc, şef interimar al SIPI Suceava.
 Vizualizări articol: 3294 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comisarul-şef Cristian Moisuc, şef interimar al SIPI Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei