Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 ian 2015 - Anul XX, nr. 4 (5816)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Îngrijorător

Consumul de apă al sucevenilor scade de la un an la altul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Volumul de apă consumat de suceveni scade anual şi asta nu pentru că s-ar reduce numărul de consumatori, ci pentru că aceştia folosesc mai puţină apă. Datele puse la dispoziţie de Ştefan Groza, directorul societăţii de apă-canal din judeţul Suceava, ACET SA, arată dacă în anul 2010 volumul de apă facturată consumatorilor din judeţ era de 11,08 milioane metri cubi, în 2013 a scăzut la 10,46 milioane metri cubi, iar în anul 2014 a ajuns la 9,37 milioane metri cubi, adică mai puţin de jumătate din volumul captat, care anul trecut a fost de 25,62 de milioane mc de apă. Este vorba în principal despre apa menajeră, folosită la spălat, gătit, curăţenie etc..

Directorul Groza a precizat clar că numărul de consumatori nu s-a redus, însă oamenii folosesc tot mai puţină apă. „Avem asociaţii de proprietari cu o medie de 1 mc apă caldă şi 1 mc apă rece lunar. Cum poate să consume doi metri cubi de apă o familie cu două, trei persoane?!”, a spus Groza. Asta în condiţiile în care standardele de sănătate prevăd o medie de 3,5 mc/ persoană. Altfel spus, pentru a se încadra în normele uzuale de sănătate, un european ar trebui să consume 110 litri de apă zilnic (baie, toaletă, spălat rufe, cărăţenie, gătit etc), numai că mulţi suceveni sunt încă departe de aceste standarde şi nu neapărat din raţiuni de economie.

 

ACET are de încasat peste 25,33 milioane de lei de la populaţie, firme şi instituţii

Pe lângă consumul redus, unii nici nu plătesc apa pe care o utilizează. Astfel, la data de 5 ianuarie 2015, datoriile către ACET Suceava de la case cu branşamente individuale erau de 2,625 milioane de lei, de la blocuri neasociate – de 376.260 lei, de la asociaţii de proprietari – 8,679 milioane de lei, de la primării - 1,314 milioane de lei, de la şcoli şi grădiniţe- 146.661 lei şi de la alte instituţii bugetare -  195.680 lei. Datoriile firmelor către ACET, la aceeaşi dată, au ajuns la 11,993 milioane de lei, sumă din care 11,152 milioane de lei (93%) sunt datorate de SC Termica SA, societate aflată în insolvenţă. În total, ACET are de încasat de la persoane fizice, instituţii bugetare şi firme o sumă de 25,331 milioane lei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consumul de apă al sucevenilor scade de la un an la altul.
 Vizualizări articol: 2354 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Consumul de apă al sucevenilor scade de la un an la altul5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   N-ai auzit de migratie? trimis de
( 8 ian 2015, 19:37:22
Lumea sta mai mult pe langa Suceava, asta nu-i oras, e un fel de ghetou in care nu poti face nica. Iti explica primarele cat timp a stat, in ultimii ani, pe S. Isopescu.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei