Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 ian 2015 - Anul XX, nr. 4 (5816)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Suceava

Investiţii de 90 de milioane de lei în proiectul de buget pentru 2015

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproximativ o treime din bugetul municipiului Suceava pe 2015 va fi direcţionat pentru continuarea şi finalizarea de investiţii. Suma alocată pentru acestea în proiectul de buget întocmit de primarul Ion Lungu este de aproape 90 de milioane de lei, adică aproape 20 de milioane de euro.

„Am lucrat în aceste zile la creionarea bugetului pe 2015. În linii mari o să fie cam la fel ca cel din 2014. În privinţa investiţiilor nu putem începe lucrări noi, nici legea nu ne permite asta, câtă vreme avem foarte multe lucrări începute, suntem obligaţi să le continuăm pe acestea”, a precizat edilul sucevean.

Priorităţile acestui an, pe partea de investiţii, sunt: finalizarea Centrului Cultural Bucovina, care se doreşte a fi inaugurat pe 30 iunie; Cetatea de Scaun, care are ca termen de finalizare luna aprilie; proiectul de reabilitare străzi şi poduri pe fonduri europene, care va continua anul acesta cu bulevardul George Enescu, strada Universităţii, strada Cernăuţi şi Traian Vuia, precum şi cu reparaţii capitale la podul de peste râul Suceava şi la pasajul peste calea ferată, la Iţcani.

Acestora li se adaugă proiectul de modernizare a zonei centrale a municipiului, modernizarea iluminatului public pe fonduri elveţiene, finalizarea campusului Liceului cu Program Sportiv şi a sălii de sport la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”, achiziţionarea de vehicule electrice din fonduri elveţiene, modernizarea Pieţei Centrale, realizarea unei zone de agrement pe strada Parcului, pentru care s-a aprobat contractarea unui credit de 10 milioane de lei, extinderea reţelelor de utilităţi în cartierul Europa şi modernizarea unor străzi „de pământ” – Bogdan Vodă şi Mihail Sadoveanu, prin turnarea de covor asfaltic.

„Pe 12 ianuarie vom avea primele discuţii pe marginea bugetului, cu consilierii locali. Ne vom întâlni ori de câte ori va fi necesar, pentru a ajunge la un consens, astfel încât bugetul să poată fi aprobat în data de 29 ianuarie, când va avea loc şedinţa ordinară de Consiliu Local”, a precizat primarul Ion Lungu.

Proiectul de buget pe 2015 va fi discutat şi cu directorii de şcoli, dar şi cu reprezentanţii asociaţiilor de proprietari.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Investiţii de 90 de milioane de lei în proiectul de buget pentru 2015.
 Vizualizări articol: 1672 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Investiţii de 90 de milioane de lei în proiectul de buget pentru 20155.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei