Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 ian 2015 - Anul XX, nr. 4 (5816)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   16 imagini |   ø fişiere video

Incendiu violent la Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor

Joi, 8 Ianuarie 2015 (15:21:55)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un incendiu foarte violent a izbucnit joi dimineaţa în clădirea în care se află Seminarul Teologic „Mitropolit Dosoftei” şi birourile Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, în imediata apropiere a Mănăstirii „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava”.

Incendiul s-a manifestat foarte violent, pompierii neputând interveni eficient din cauza lipsei resurselor de apă. Problemele acestora au fost cauzate de faptul că hidranţii sunt îngheţaţi şi a fost nevoie să se apeleze la surse de apă îndepărtate. Incendiul a izbucnit în clădirea construită din lemn, la bucătăria seminarului, iar apoi s-a extins la toată construcţia. Cauza exactă a declanşării incendiului nu este cunoscută în prezent. În clădire, în partea în care funcţiona Seminarul Teologic, se aflau la declanşarea incendiului circa 50 de elevi care au fost evacuaţi în siguranţă de personalul didactic.

Flăcările s-au extins şi la mai multe anexe ale Arhiepiscopiei, fără a fi afectată nici o construcţie din exteriorul perimetrului. Clădirea Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor a fost transformată în totalitate în scrum, la ora 10.30 incendiul era aproape lichidat, mai fiind câteva focare pe care încercau să le stingă pompierii. La faţa locului au intervenit 20 de autospeciale cu apă şi peste 120 de oameni, pompieri, poliţişti şi jandarmi. Conform declaraţiilor reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, construcţia nu era autorizată de pompieri în privinţa securităţii la incendiu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Incendiu violent la Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor.
 Vizualizări articol: 16874 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 14 voturi
Incendiu violent la Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor3.0514

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Fara autorizatie si fara amenda trimis de
( 8 ian 2015, 11:22:31
Agheasma cu puteri supra naturale a fost scapata de sub control.. ( concentratia prea mare,trebuia diluata cu 90% apa)
1.1  RE: Fara autorizatie si fara amenda trimis de
( 8 ian 2015, 15:20:51
"Eu când discut cu un ateu, e ca şi când aş discuta cu uşa. Între un credincios şi un necredincios nu există nici o legătură. Ăla e mort, sufleteşte mort, iar celălalt e viu şi între un viu şi un mort nu există nici o legătură. Credinciosul creştin e viu"
Petre Țuțea
DUMNEZEU ESTE SFANT SI DREPT ,NOI OAMENII SUNTEM RAI AS MAI ADAUGA EU.IMI DORESC SA AJUNGI SA TE MANTUI ,PANA IN ULTIMA SECUNDA A VIETII TALE, MAI AI TIMP , LA FEL CA TALHARUL DE PE CRUCE SI LA FEL IMI DORESC SA MA MANTUI SI EU.Amin.
Petre Țuțea
1.2  RE: Fara autorizatie si fara amenda trimis de
( 8 ian 2015, 16:02:08
ia tu si te salveaza pe tine.. ca nu vezi.. cum ti.am scris si mai jos..da citate din biblie nu din carti.. ca popa vrajitoru de la udesti.. cum spuneti ca apa aia e sfintita..si ca apara de foc.. luati bani cu chiralesa si onihoho.. si acum?? unde.i certificatul ala ISO ca apa asta sfintita isi face treaba?? de ce nu a functionat.. ?? asta e ca in bancul ala cu prafu de ghicit.
O tiganca vindea praf de ghicit
pai si cum e mai cu prafu asta? ia da si mie
Doamna pai asta are gust a rahat..
Pai vezi ca ai ghicitlaughing cam asa e si cu apa ce apara de foc...
normal ca apara..daca in timp ce arde focul la aragaz torni apa peste..
da nu a zis nimeni ca nu merge si cu apa de la robinet..
1.3  RE: Fara autorizatie si fara amenda trimis de
( 8 ian 2015, 18:11:56
Ce inseamna cuvantul "Aghiasma" ?
Cuvantul este grecesc (aghios) si inseamna Sfintire. La noi, prin aghiasma se intelege atat apa sfintita, cat si slujba pentru Sfintirea ei.
2.   Mare haos la pompierii astia. Proceduri..... trimis de
( 8 ian 2015, 11:59:04
Cand te-apuci si faci tambalau de ziua de craciun, Cel de sus nu iarta. Scoala e un domeniu public si nu ecumenic. Obligatoriu e sa-ti provaduiesti credinta, nu s-o impui. Imi pare rau, acum incep sa cred si eu ca exista o vointa divina.
2.1  RE: Mare haos la pompierii astia. Proceduri..... trimis de
( 8 ian 2015, 15:31:30
"Cugetând la cele despre Dumnezeu, fii evlavios cu prisosință, bun, cuminte, blând, darnic după putere, îndatoritor, necertăreț și cele asemenea. Căci aceasta este avuția sufletului care nu poate fi furată: să placi lui Dumnezeu prin unele ca acestea, și să nu judeci pe nimeni sau să zici: cutare este rău și a păcătuit; ci mai bine este să-ți cauți de păcatele tale și să privești în tine purtarea ta, de este plăcută lui Dumnezeu. Căci ce ne privește dacă altul este rău?"
Sfântul Antonie cel Mare
2.2  RE: Mare haos la pompierii astia. Proceduri..... trimis de
( 8 ian 2015, 16:34:00
"Căci nu este bucurie mai mare în suflet decât să te laşi călăuzit de ceea ce spune Dumnezeu, prin intermediul preotului. Dumnezeu ştie şi îţi spune prin calea slujnicilor săi când sufletul ţi-e bolnav şi trebuie vindecat, când mintea ţi-e rătăcită şi trebuie îndreptate sau când ai prea mulţi bani în casă şi trebuie să mai dai din ei şi părintelui. Căci nimănui nu folosesc averile şi lucrurile materiale pe pământ mai mult decât Bisericii. Oamenii sunt muritori iar averile pământeşti nu vin cu ei în împărăţia Domnului, dar Sfânta şi Soborniceasca Biserică rămâne veşnică pe pământ deci ei i se cuvin toate pădurile, banii şi maşinile."
Sfântul Haralambie Cuceritorul
2.3  RE: Mare haos la pompierii astia. Proceduri..... trimis de
( 8 ian 2015, 17:07:30
Pai asta ma mira, preotul e si el muritor, iar cand se intampla o minune ca asta te intrebi unde-i necuratu`. N-o puneti si voi la suflet, bine ca n-a murit nimeni, cat despre avere, daca n-am, degeaba-i duceti doru`. N-am hulit pe Domnul, ci practicile pamantene, dar astea tot Cel SUS LE JUDECA.
3.   Bine ca au scapat CAPII MAFIEI trimis de
( 8 ian 2015, 13:57:30
Popa Consilier Baltag a apucat sa-si salveze Gipul Mercedes ultimul tip?! Asta era important!
3.1  RE: Bine ca au scapat CAPII MAFIEI trimis de
( 8 ian 2015, 15:34:18
“Fiţi mai scoşi din acest circuit murdar al judecăţii, al osândirii, al vederii numai cu ochiul critic: ”Uite mă ce a făcut el!“ Dar tu cum eşti? Puneţi oglinda în faţă, sufletească bineînţeles, şi ai să vezi că şi tu faci şi ai făcut multe şi foarte multe din ele nu le-ai spus.”
Părintele Ioan Iovan
sunt convins ca o sa raspunda in fata lui Dumnezeu!
3.2  RE: Bine ca au scapat CAPII MAFIEI trimis de
( 8 ian 2015, 15:36:57
"La oameni e cinstită bogăția, iar la Dumnezeu e vrednic de cinste un suflet smerit."
Sfantul Isaac Sirul
4.   Bine ca au scapat CAPII MAFIEI trimis de
( 8 ian 2015, 14:01:27
-Nici o problema marele consilier popa Saftiuc va cotiza la reconstructie, asa cum a facut cat a fost popa la Probota si umplea buzunarele lu Pimen prin spalarea banilor primiti de la prosti ! De aceia e cel mai ascultat de Pimen!
4.1  RE: Bine ca au scapat CAPII MAFIEI trimis de
( 8 ian 2015, 15:28:43
"Dacă l-aş iubi pe Dumnezeu m-ar întrista aşa de tare păcatul meu, cât de mic ar fi, încât mintea mea nu mai poate fi aţintită către greşelile fratelui."
Părintele Iustin Pârvu
5.   Mozolicilor care dati din fleanca luati "viteza" trimis de
( 8 ian 2015, 14:45:35
In cei 25 de ani de jaf organizat si "dezorganizat" doar Biserica a ramas dreapta si vai doamne e singurul strajer care tine intr-un picior neamul asta. Au bagat zanzanie, au distrus , au umilit securistii astia de "rit nou" toate clasele sociale, au "ciuruit" ca pe-un fleac poporul asta, dar Biserica a ramas dreapta. Sant si in cadrul bisericii o gramada de uscaturi, dar ea tine neamul in momentul de fata. Ma enerveaza cand "tinereii" si pufulicii cu trei tuleie la nas isi dau cu parerea despre Biserica, despre ultima ancora buna si binecuvantata care tine neamul asta sa nu cada in prapastia colonialismului si sclavagismului modern.
5.1  RE: Mozolicilor care dati din fleanca luati "viteza" trimis de
( 8 ian 2015, 15:16:10
foarte bine punctat Neagigi, ader si sprijin aceste idei.
"Comunismul a lucrat cu înverșunare drăcească și violentă să izgonească pe Hristos din viața noastră și să crească atei liber-cugetători și indiferenți. Și au rămas încă urme, răni încă nevindecate de credința noastră."
Părintele Constantin Voicescu

"Fără Dumnezeu, omul rămâne un biet animal raţional şi vorbitor, care vine de nicăieri şi merge spre nicăieri. El rămâne aşa chiar dacă este laureat al premiului Nobel sau măturător"
Petre Țuțea
6.   Capii Mafiei trimis de
( 8 ian 2015, 14:58:20
-Asta e Blestemul Preotilor pentru hotararile mafiotilor Popa Saftiuc, Popa Baltag si Popa Horga! Saracul Pimen e manipulat de Lingaul Saftiuc(omul lu Pimen) si Baltag(omul lu Daniel Patriarhul).
6.1  RE: Capii Mafiei trimis de
( 8 ian 2015, 15:06:13
E bine de vazut leana si costel, AXINTE in armata.
7.   Capii Mafiei trimis de
( 8 ian 2015, 15:05:37
-Marele Consilier Saftiuc , cum a intrat in functie a pus pe toti Popii sa jure ca nu cumpara lumanari decat de la Fabricile lor care e de trei ori mai scump ca in alta parte ! Jecmanire pe fata! Daca te prinde cu alte lumanari te da afara din Preotie! Oamenii saracii ii intreaba pe preoti de ce sunt asa scumpe lumanarile , dar nu stiu ca preotii n-au nici o vina si sunt obligati sa faca ascultare !
8.   Pentru mine Te-ai răstignit Hristoase trimis de
( 8 ian 2015, 15:27:06
"Răstignitu-Te-ai pentru mine, ca să-mi izvorăști mie iertare; împunsu-Te-ai în coastă, ca să-mi țâșnești pâraie de viață; cu piroane Te-ai pironit, ca, prin adâncul patimilor Tale, crezând eu înălțămii puterii Tale, să-Ți când: Dătătorule de viață, Hristoase, slavă și Crucii Tale, și Patimii Tale, Mântuitorule."
9.   Comentariu trimis de
( 8 ian 2015, 15:40:21
Lasatii dracului pe popi , ca si bine fac , sar in ajutor adesea la cei amariti , ca acolo se vede . Si apoi daca pot rezolva problema in favoare-mi in familie cum sa apelez la ajutorul strainului , apropo de lumanari , cusutul hainelor popesti , aprovizionari cu lemne , doara avem paduri , etc . Ia vedeti ce interes au sa jecmaneasca , daca totul e la dispozitie . INTREBAREA E , DE UNDE , CINE A INZESTRAT . SI CARE E ROLUL PROPAVADUITORILOR DUPA HRISTOS ????????????
9.1  RE: Comentariu trimis de
( 8 ian 2015, 21:04:26
dupa cum se vede nu prea stii istorie. nu ai auzit de secularizarea averilor manastiresti de catre AL.I. Cuza? averi care apartineau bisericii, pentru ca fiecare domnitor atunci cand zidea o manastire o inzestra cu pamant, padure, animale etc. iar prin urmare padurile de care spui apartin bisericii.
iar daca istoria nu o studiezi ce sa mai zic de elemente teologice.
10.   Intrebare trimis de
( 8 ian 2015, 15:43:49
La banii lor, de ce nu au facut magaoaia din caramida?
Sau au vrut o constructie rustica?
Ca doar enoriasu poate sa taie copacu' da' nu are de unde culege caramizi...
Sau cum?

11.   Je suis mai putin batut in cap ca voi trimis de
( 8 ian 2015, 15:46:05
mie imi place cel mai mult neagigi, care gindeste la rece. asta pina la vara cind nea se va topi si ramine doar gigi. degeaba le arati niste evidente pamintesti, degeaba le ceri sa nu amestece totul si sa faca un bors bun de servit la cina crestina, ei sint suverani peste tine, prin credinta lor.
necazul, mai baieti de tip baloo si alte animale de pe aici e ca lumea nu e asa bigota si proasta pe cit credeti voi. credinta se tine si chiar e de recomandat sa o cauti in bisericute mici, intime cu divinitatea si nu in mall-uri ortodoxe, unde pute a comert cu ceva venit gratuit de sus. daca vedeti evidentele si le ignorati cu ochii bulbucati ca exorcistii, nu ajungeti departe si va mai faceti si de ras.
eu va respect credinta oarba, dar macar nu fiti prosti.
nu va inchinati la un securist.
nu sustineti un bisnitar de parohii.
nu preaslaviti un pagan care si-a ridicat birouri si seminar peste un cimitir si a fost pedepsit la o zi dupa praznicul manastirii.
nu infierati in numele unui mosh senil, care are un copil din flori si face curte secretarei de la anticamera lui, daruindu-i flori pe care voi fraierii i le dati cu smerenie.
nu aparati principii pe care acest pimen nu le are, cum ar fi dreapta recunoastere a celor care trudesc cinstit si nu inconjurarea cu lichele in sutane.
daca nu stiti, cautati sa aflati sau taceti.
credinta nu v-o atinge nimeni si nu v-o pot lua ei, de ce va plecati la chipul cioplit al acestui interlop octogenar?
mergeti in tihna, undeva la sihastrul dinspre muntii Raraului sau oricare alt duhovnic cu spirit crestin si nu va mai complaceti in credinta ultratehnologica a acestor escroci, pe care, desi ii vedeti la tv cum se incioteaza cu gipuri gheboase la cite o paranghelie (intronizarea de la Roman) vin ipocriti sa va spuna de saracia, pe care o puteti atinge daca le dati lor banul vostru.
calugarul sau preotul real nu sta nici in interlopul Tibi Costiuc, nici in analfabetul Saftiuc sau smenarii de la sf. Ioan, treziti-va!
12.   @BAGHEERA trimis de
( 8 ian 2015, 15:57:32
ma popa..lasa tu citatele pochilor din cartile de ghicit.. ia si da citate din biblia ca aia e cartea crestinului lasata de la Dumnezeu ..tu esti un ateu ca dai citate din cartile scrise de voi.. tu explica.mi mie cum zici prostului de rand ca apa e sfintita si te pazeste de foc.. si asta se intampla ieri la ora amiezii ..si azi arde hurdughia sau pestera de talhari..
12.1  RE: @BAGHEERA trimis de
( 8 ian 2015, 17:56:59

"Frica de Dumnezeu este inceputul intelepciunii." Pildele lui Solomon 1,7
12.2  RE: @BAGHEERA trimis de
( 8 ian 2015, 18:17:22
Fericiti cei saraci cu duhul, ca a lor este imparatia cerurilor.ASTA E SANSA TA DOMNULE LUKANU
13.   Omul ipocrit trimis de
( 8 ian 2015, 18:03:59
Dupa ce a muncit cateva ceasuri pe camp, un taran s-a asezat la umbra unui pom sa se odihneasca. Deodata, langa el a venit in zbor o rata salbatica si s-a oprit chiar alaturi, sa ciuguleasca boabele cazute pe ogor. Usor, taranul si-a scos caciula si - zdup! - a prins pasarea.

- Ce noroc pe capul meu, si-a zis. O sa fac un foc de vreascuri si o sa prajesc rata asta. Sa vezi ce buna o sa fie!

Dar in timp ce incerca sa scoata pasarea de sub caciula, aceasta se strecura repede pe langa mana omului si, ridicandu-se imediat in zbor, dusa a fost. Privind cu necaz dupa ea, taranul a mai zis:

- O, ce suflet bun am! Sper ca Dumnezeu sa vada cum m-am indurat de pasarea aceasta, dandu-i drumul, si sa ma rasplateasca pentru binele pe care l-am facut!

Oare ce rasplata ar fi meritat un asemenea om ? Cel ce incearca sa ascunda un pacat cu alt pacat, o minciuna cu alta minciuna, un rau cu alt rau, acela singur se pacaleste. Asa cum intunericul se alunga doar cu lumina, tot astfel raul nu poate fi alungat decat cu bine.

"Pacatul este nedreptate. Cine pacatuieste fie se nedreptateste pe sine, fie nedreptateste pe altul."
14.   LUKANU trimis de
( 8 ian 2015, 18:15:58
CAPITOLUL 3
Ioan Botezatorul. Botezul lui Iisus.

1. In zilele acelea, a venit Ioan Botezatorul si propovaduia in pustia Iudeii,
2. Spunand: Pocaiti-va ca s-a apropiat imparatia cerurilor.
3. El este acela despre care a zis proorocul Isaia: “Glasul celui ce striga in pustie: Pregatiti calea Domnului, drepte faceti cararile Lui”.
4. Iar Ioan avea imbracamintea lui din par de camila, si cingatoare de piele imprejurul mijlocului, iar hrana era lacuste si miere salbatica.
5. Atunci a iesit la el Ierusalimul si toata Iudeea si toata imprejurimea Iordanului.
6. Si erau botezati de catre el in raul Iordan, marturisindu-si pacatele.
7. Dar vazand Ioan pe multi din farisei si saduchei venind la botez, le-a zis: Pui de vipere, cine v-a aratat sa fugiti de mania ce va sa fie?
8. Faceti deci roada, vrednica de pocainta,
9. Si sa nu credeti ca puteti zice in voi insiva: Parinte avem pe Avraam, caci va spun ca Dumnezeu poate si din pietrele acestea sa ridice fii lui Avraam.
10. Iata securea sta la radacina pomilor si tot pomul care nu face roada buna se taie si se arunca in foc.
11. Eu unul va botez cu apa spre pocainta, dar Cel ce vine dupa mine este mai puternic decat mine; Lui nu sunt vrednic sa-I duc incaltamintea; Acesta va va boteza cu Duh Sfant si cu foc.
12. El are lopata in mana si va curata aria Sa si va aduna graul in jitnita, iar pleava o va arde cu foc nestins.
13. In acest timp a venit Iisus din Galileea, la Iordan, catre Ioan, ca sa se boteze de catre el.
14. Ioan insa Il oprea, zicand: Eu am trebuinta sa fiu botezat de Tine, si Tu vii la mine?
15. Si raspunzand, Iisus a zis catre el: Lasa acum, ca asa se cuvine noua sa implinim toata dreptatea. Atunci L-a lasat.
16. Iar botezandu-se Iisus, cand iesea din apa, indata cerurile s-au deschis si Duhul lui Dumnezeu s-a vazut pogorandu-se ca un porumbel si venind peste El.
17. Si iata glas din ceruri zicand: “Acesta este Fiul Meu cel iubit intru Care am binevoit”.
15.   Fa ce spune popa, nu ce face popa! trimis de
( 8 ian 2015, 18:31:55
anume ca atunci cand spune: "nu cred in Dumnezeu", de fapt marturiseste ca Dumnezeul nostru exista, iar el din anumite motive nu vrea sa creada in Dumnezeul in care credem noi. Argumentand "credinta" lui, nu face altceva decat sa ingroape talantul daruit de Domnul tuturor...
"Nu exista om pacatos, ci pur si simplu au inlocuit pe Dumnezeu in viata lor cu altceva: cariera, banii, afacerile,etc; orice altceva acapareaza toata atentia omului" .Nu exista om fara credinta, caci ea este atat de adanc pusa de Domnul in fiecare din noi, incat ca sa ne lepadam de ea trebuie sa negam ca suntem oameni! Nu putem face altceva decat sa ascultam omul ce vorbeste, ca sa ne dam seama ce iubeste.Si sunt cazuri in care cei ce se cred atei, o fac din a se revolta impotriva "sistemului" si "credintei impuse", dar oare cine-i respecta libertatea: Domnul - care doar asteapta intoarcerea fiului risipito r- sau politicienii care asteapta sa-si incaseze taxele impuse?

Nu in ultimul rand, intr-un avion care se prabuseste sau intr-un vas ce se scufunda, cine poate striga in clipa aceea: "nu cred in Dumnezeu" ???

Harul preotiei nu-l are nimeni altcineva decat numai "unsii Domnului", asa ca doar ei pot boteza, cununa, sfinti ape, case, oameni, pot alunga duhurile rele si tot raul din vietile oamenilor. Lucrarea Bisericii si lucrarea preotiei este, de fapt, lucrarea lui Dumnezeu in lume.

"Cine nu va cinsteste pe voi, nu cinsteste pe Cel care va trimis pe voi, adica pe Fiul, zice Hristos, iar cine nu va primeste pe voi, nu primeste pe Cel care L-a trimis pe Fiul Sau in lume, adica pe Tatal. "(Matei, cap.10)

Deci, ce face popa? Pai face si el ceea ce i-a poruncit Mantuitorul sa faca: sa propovaduiasca Evanghelia la neamuri si sa invete pe oameni a trai cu credinta si dragoste. Asadar, face si el ce poate sa faca in conditiile date: daca poporul este cum este, tot asa si conducatorii si "popii"...Asa ca in concluzie Fa ce spune popa, nu ce face popa!
15.1  RE: Fa ce spune popa, nu ce face popa! trimis de
( 8 ian 2015, 19:27:40
Aici ai nimerit-o. Pe scurt, autorizatie nu trebuie pentru o locuita facuta din busteni si fara fundatie. Daca nu trebuie, nu trebuie nici autorizatie de la ISU. E mai complicata treaba cu amplasarea in apropierea unui obiectiv istoric, dar cum ei sunt `unsii Domnului`( BAGEERA, cap. 15), eu o sa astept lucrarile Domnului in lume. Asta e ultimul comentariu, AMIN.
16.   Tu es creti(e)n trimis de
( 8 ian 2015, 20:05:37
pentru ca vad ca unii e grei de cap, ceea ce ii dezavantajeaza nu doar la piscina, trebuie sa o luam babeste:
de aproape un an si jumatate sectorul economic al arhiepiscopiei a pierdut pe rind trei profesionisti cu vechime de minim 20 de ani (da, exact erau cei mai experimentati din tara pe domeniul respectiv!) si a cistigat la poker, varianta mina moarta un diletant sarac cu duhul. plus consilier economic nou-nout, adus direct de la coada vacii, unde studia curgerea turbionara a aerului din momentul delicat al flaturentelor.
se impunea deci o mica "reconfigurare" plasmatica.
... e doar o parere, o ipoteza, dar vorba lui Malraux: "sa zicem ca Dumnezeu nu exista. Dar daca exista...?"
(cei cu liceul luat pe pile sa nu isi bata capul, propozitia precedenta e prea criptica pentru ei, ii depaseste clar, sa citeasca doar comentariile cucernice ori moraliste, tara ii vrea prosti)
17.   @BAGHEERA trimis de
( 8 ian 2015, 21:02:17
tot tu ma omori ..tot tu ma ridici in slavi..aici imi placi..
ferice de cei saraci cu duhul..ca a lor este imparatia.. nu ? bravo frate ..vezi aici ai ajuns tot tu.. la ce.mi trebuieste tot ce ai si stii tu ..cand a mea o sa fie imparatia? la ce le trebe pochilor 130 000 de hectare de padure si jepane bani de la babele sarmane si taxe de la cei morti? pe cand imparatia este a celor ca mine . bravoo aici imi placi la nebunie.. ia si lasa teologia si jupuirea sarmanilor cu taxele de membru.. bani pt inmormantari
17.1  RE: @BAGHEERA trimis de
( 8 ian 2015, 21:25:29
popii noștri aur poartă, Noi cerșim din poartă-n poartă.Nimic mai adevarat , dar ce vina are Dumnezeu ca noi suntem rai??
18.   BANC trimis de
( 8 ian 2015, 21:26:48
Un tanar preot trebuia sa tina prima lui slujba, drept pentru care era extrem de emotionat.. Atunci Episcopul l-a sfatuit ca inainte sa se urce in amvon pentru predica, sa puna un paharel de vodca in paharul cu apa, ca sa se relaxeze
Preotului i-a mers nemaipomenit in prima lui slujba, dar cand a ajuns acasa a gasit pe masa o mica scrisoare din partea Episcopului in care zicea:
'Draga Parinte, Fiule
Ma bucur foarte mult ca ti-a mers atat de bine in prima ta slujba si ca ai tinut cont de sfatul pe care ti l-am dat, dar trebuie sa-ti fac anumite observatii:
Din acel pahar cu apa trebuie sa iei mici sorbituri nu sa-l dai pe gat dintr-o data.
In acel pahar cu apa nu se pune nici gheata, nici felii de lamaie. In plus, eu ti-am spus sa pui putina vodca in paharul cu apa, nu invers...
Nu se foloseste Biblia ca suport pentru pahar.
Nu poti sa te stergi la gura cu sutana.
Poruncile lui Dumnezeu sunt 10 nu 12.
Iar apostolii sunt 12 nu 10.
Cand vorbesti despre Iisus si apostoli, nu poti spune ca e 'Fiul si banda lui'.
David l-a invins pe Goliat cu o prastie si o piatra, nu poti sa spui ca 'i-a zburat curul cu dinamita'...
Cind vorbesti despre Iuda, nu poti sa-l numesti 'bulangiu'.
Tatal, Fiul si Sfantul Duh nu sunt Batranul, Juniorul si Stafia...
Nu e frumos sa-l numesti pe Papa 'Nasul'.
Faraonul i-a trimis pe evrei in pribegie, nu in p***a ma-sii.
Eva i-a dat lui Adam un mar, nu i-a cedat...
Magdalena a fost o pacatoasa nu o curva.
Apa sfinta se foloseste pentru a binecuvanta, nu pentru a-ti racori ceafa.
'Casuta' aia este confesionalul, nu toaleta
Pasticul se distribuie crestinilor fara Nutella.
Cel de pe cruce era Iisus Cristos si nu Che Guevarra
Vezi sa ai mereu chilotii pe tine si, cand e cald, evita sa-ti faci aer cu sutana.
Iti amintesc ca slujba trebuie sa dureze circa 1 ora si nu doua reprize de 45 de minute fiecare, iar cel care era asezat langa tine si pe care l-ai numit 'travestit cu fusta rosie' eram eu....

In rest a fost bine.'
19.   Bagheera trimis de
( 8 ian 2015, 21:39:28
Bagheera esti cumva preotul cezar?
20.   Bagheera trimis de
( 8 ian 2015, 21:40:47
Oricine ai fi mare dreptate ai: NIHIL SINE DEO!
21.   Dumnezeu iarta, eu nu! trimis de
( 8 ian 2015, 22:09:04
acum dupa ce ne-am facut incalzirea cu un exercitiu de imaginatie care ne duce catre o idee clara, deja preluata aici de cei cu studii reale (apropo, Cezare N., daca esti pe aici, te salut, stiu ca tu vei intelege printre primii micul meu exercitiu) de ce sa nu avansam ca aliatii in Normandia?
cum ar fi sa cumulezi necazurile pe care ti le-ar aduce cineva daca s-ar uita prin hirtiile ce il leaga de apia, de procesul cu retrocedari bazat pe niste tzidule, sa zicem subtiri si usor confuze, sau actele legate de niste casute facute pentru apropiatii directorului general al A.S.R. S.A. si sa dispara totul ca intr-un numar de iluzionism, adica dupa o perdea de fum? parca n-ar fi rau pentru managerul respectiv si nici pentru staff-ul sau, asa-i?
dupa care sa declari insolventa catre cel de sus si te retragi ca un martir sau mai realist ca autobuzul 4 dupa ce ii crapa perna de aer?
asa-i ca parca ar fi cumva... nu?
algoritmul nu e greu si se poate gasi in orice manual de sters urmele publicat in circuit inchis de catre anumite servicii de ce(-)ai domnule cu mine?
1. indepartezi sectorul economic care oricind poate sa spuna ce nu e de spus.
2. te inconjuri de nulitati care nu pot deosebi un laptop de un bilant contabil.
3. astepti un moment istoric sau cu semnificatie esoterica, care sa dea o semnificatie mistica momentului aici ne descurcam nea pimen, ca doar sintem masoni vechi, nu?
4. se intimpla cu ceasul rau sa sune ca un clopot intr-o dunga si din ceruri sa se pogoare trasnetul asupra pacatosilor bine aghezmuiti cu o zi inainte si iaca pozna, vorba lui Creanga, dar cu parafraza: iaca pozna, c-am scapat...
sau pentru cei care nu au citit cartea sau vizionat filmul Amintiri din copilarie fiind inca atunci pe planseta de proiectare, dam citatul din Morpheus by Matrix:
crezi ca ceea ce respiri este aer? hm?
22.   ... trimis de
( 9 ian 2015, 00:28:25
Semn divin asupra unui lacas prin de progenituri preotesti ?
Unde este harul ?
23.   Comentariu trimis de
( 9 ian 2015, 09:19:38
PTR. MIHAI 89 , si noi astia noii democrati ne-am gindit sa reparam greseala lui CUZA , dindu-le inapoi averile popimi . Nu e rolul lor sa fie agricultori , tapinari , fermieri , indivizi putrezi de bogati , ci calauzitori citre cele sfinte a duhului fiecarui pacatos , asa a spus si aratat HRISTOS in peregrinarile sale in TARA SFINTA . Vedeti de unde au aparut si LUTERANI si PROTESTANTII , daca nu in urma inavutirii si exploatarii credinciosilor de papa , prin diverse metode minciunoase specifice vremurilor . Am vrut in comentariul anterior doar sa scot in evidenta rolul preotimi
24.   Comentariu trimis de
( 9 ian 2015, 09:53:40
incorecte , avantajata si pusa pe capatuiala . Ca si in societatea civila , functie de zona si enoriasi sunt parohii bogate dar si sarace . PARINTELE are comportamentul si averea cum este parohia . Deci pe deplin putem spune ca aplecarea spre cele sfinte si respectarea cuvintului DOMNULUI popa o face in concordanta cu avutia . FRUMOASE SUBTILE IMPLETIRII BAGHEERA , felicitari m-am distrat . Fa si altele .
25.   PENTRU I.S.U SI POMPIERI trimis de
( 9 ian 2015, 13:15:01
-CAPII MAFIEI AR TREBUI SA SPUNA ADEVARUL SI SA-SI INSUSEASCA VINA ! CLADIREA FIIND DIN LEMN SI NEIZOLATA A INGHETAT APA PE CONDUCTE( VEZI IN ARTICOL S-A SPUS CA HIDRANTELE ERAU INGHETATE) SI LA BUCATARIE AVEAU NEVOIE DE APA ! ''DOREL DE ROMANIA'' ADMINISTRATORUL SEMINARULUI A MERS C-O LAMPA CU GAZ LA BUCATARIE SI A INCALZIT TEAVA S-O DEZGHETE ! FIIND TOTUL INCONJURAT DE LEMN , TEAVA S-A INROSIT SI A REZULTAT DEZASTRUL ! CERCETATI ! SI VETI AFLA !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei