Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 31 dec 2014 - Anul XIX, nr. 303 (5812)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acţiune încheiată

Poşta Suceava a terminat de distribuit cardurile de sănătate către asiguraţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procesul de distribuire, prin poştă, a celor 387.200 de carduri naţionale de asigurări sociale de sănătate către persoanele asigurate din judeţul Suceava s-a încheiat, a anunţat ieri purtătorul de cuvânt al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava, Anda Sălăgean.

Potrivit responsabilului de relaţiile cu presa, în urma procesului de distribuire,  19.990 de carduri naţionale au fost returnate la CAS, neputând fi înmânate beneficiarilor. Dintre acestea, 1.860 carduri au fost returnate deoarece destinatarul este decedat, nu are discernământ sau se află în arest. În aceste condiţii, rata de distribuire a cardurilor naţionale de asigurări de sănătate a fost la nivelul judeţului Suceava de 95%.

„Vom informa asiguraţii care nu au intrat în posesia cardului naţional data la care va demara activitatea de distribuire a acestui document, prin instituţia noastră”, a spus Anda Sălăgean.

Ea a adăugat că după ce întreg procesul de distribuire se va încheia, va urma o perioadă de testare a cardului naţional de sănătate, în care cele două sisteme vor merge în paralel. În această perioadă vor fi identificate şi rezolvate eventualele probleme în funcţionalitatea cardului.

După perioada de testare, când cardul naţional de sănătate va deveni obligatoriu prin lege, serviciile medicale vor fi validate şi decontate doar prin intermediul lui. Cardul naţional va putea fi activat pe măsura prezentării persoanei asigurate la consultaţii la medicul de familie, medicul specialist din ambulatoriu sau spital.

La această dată, cea mai mare parte a furnizorilor de servicii medicale în contract cu CAS Suceava au comandat cititoarele de carduri, iar o parte dintre aceştia le-au şi primit, a mai anunţat purtătorul de cuvânt al CAS Suceava.

Pentru persoanele care vor împlini ulterior vârsta de 18 ani şi pentru cei care vor dobândi calitatea de asigurat se va continua procesul de tipărire şi distribuire a cardului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poşta Suceava a terminat de distribuit cardurile de sănătate către asiguraţi.
 Vizualizări articol: 4770 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.8 din 5 voturi
Poşta Suceava a terminat de distribuit cardurile de sănătate către asiguraţi1.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bla bla bla trimis de
(31 dec 2014, 15:47:25
exact ca pe vremea raposatului:raportari aiurea,noi suntem 3 adulti in familie si nu am primit nici un card nici nu mi s`a lasat nici o invitatie la posta in caz ca nu a`si fi fost acasa cand a venit postasul.asa ca d-na salagean nu mai face`ti declaratii ca sa da`ti bine in presa si in ochii sefilor de la partid!
2.   Comentariu trimis de
(31 dec 2014, 17:58:50
Asa este. Nici eu nu am primit. Numai minciuni peste tot
3.   ... trimis de
( 1 ian 2015, 14:31:43
Nici noi nu am primit carduri de sanatate (eu si sotia).
Culmea e ca mama mea a primit.
Mama este pensionara, iar noi lucram amandoi.
4.   Minciuni trimis de
( 3 ian 2015, 08:41:50
Nu a disparut comunistul din voi, rapotati ca ati distribuit 125% din carduri si atunci o sa va credem. Nici un vecin de pe scara, nu a primit cardul. Chiar toti nu am fost acasa? Am mai zis-o si cu alta ocazie, RUSINE POSTA ROMANA, va meritati soarta, la faliment cu voi.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei