Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 31 dec 2014 - Anul XIX, nr. 303 (5812)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   11 imagini |   ø fişiere video

Luni noapte

Au ajutat un copil să ajungă acasă şi au rămas blocaţi în nămeţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Noaptea de luni spre marţi s-a dovedit una de coşmar pentru mai mulţi oameni care au rămas cu maşinile înzăpezite şi au cerut disperaţi ajutor. Un prim caz de acest gen s-a înregistrat în jurul orei 20.30, când dispeceratul pompierilor militari suceveni a fost anunţat că două persoane care se deplasau cu un autoturism au rămas înzăpezite pe drumul comunal ce leagă localităţile Bălăceana şi Vâlcele.

Un tânăr în vârstă de 28 de ani, domiciliat în Vaslui, şi soţia sa, o tânără de 25 de ani, au rămas înzăpeziţi într-o zonă de câmp deschis, unde vântul a viscolit zăpada. Nu au mai putut înainta cu maşina şi au urmat momente de panică.

 

“Am auzit câinii lătrând, am ieşit afară şi am găsit o fată zgribulită, cu o pătură în spate, care aproape plângea...”

Spre norocul lor, cei doi au zărit în depărtare o construcţie. Era o fermă de animale, unde se aflau mai multe persoane.

Vlad, tânărul care se afla la volanul maşinii înzăpezite, a declarat: „Am luat la ocazie un bărbat care era cu un copil mic, în vârstă de 6 ani. Am vrut să facem un bine şi să ducem copilul până acasă. La plecare, bărbatul ne-a indicat un drum spre municipiul Suceava, însă am rămas înzăpeziţi”.

Cătălina Răcar, una dintre persoanele care se aflau la fermă, a relatat: “Am auzit câinii lătrând, am ieşit afară şi am găsit o fată zgribulită, cu o pătură în spate, care aproape plângea... i-am chemat înăuntru pe amândoi şi i-am liniştit. Au venit pe jos cam un kilometru şi două sute de metri, a fost foarte greu pentru ei, au spus că le-a fost foarte frică de câinii pe care îi auzeau”.

 

Nămeţii le-au dat mari bătăi de cap şi pompierilor

Cu ajutorul unui utilaj local drumul a fost deblocat, iar maşina a fost scoasă din zona înzăpezită. La faţa locului a ajuns şi o autospecială a pompierilor, care a tractat o autoşenilată. Nu a mai fost nevoie însă de intervenţia autoşenilatei, pentru că cei doi fuseseră deja salvaţi. Inclusiv autospeciala pompierilor a rămas la un moment dat blocată în nămeţi, în timpul unei manevre de întoarcere. Cu ajutorul mai multor localnici autospeciala a putut fi scoasă din zăpadă.

„Pompierii militari suceveni i-au transportat pe cei doi tineri în siguranţă până în municipiul Suceava, la domiciliul acestora. Din fericire, starea de sănătate a persoanelor înzăpezite nu a fost afectată şi astfel nu au necesitat îngrijiri medicale”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava.

 

Încă patru intervenţii la maşini înzăpezite

Pentru pompierii militari au urmat şi alte intervenţii pentru salvarea unor persoane înzăpezite.

În jurul orei 22:00, militarii de la Detaşamentul de pompieri Rădăuţi au intervenit pe DN17A, pe raza comunei Dorneşti, unde patru persoane aflate în două autoturisme au cerut ajutor. De asemenea, alte două echipaje, cu două autospeciale, inclusiv o autoşenilată, s-au deplasat pe drumul comunal ce leagă localităţile Grăniceşti şi Gura Solcii, unde era înzăpezit un autoturism în care se aflau patru persoane. În ambele cazuri, persoanele au fost salvate de autorităţile locale, cu utilaje ale Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Grăniceşti şi ale Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Dorneşti.

Înainte de miezul nopţii, un echipaj de poliţie şi un utilaj al Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Ilişeşti au deszăpezit o autoutilitară la volanul căreia se afla o femeie, pe DJ 178, între localităţile Ciprian Porumbescu şi Ilişeşti.

O altă intervenţie a fost în jurul orei 2.30, la un autoturism înzăpezit pe DJ 209C, între Lucăceşti şi Moara.

 

Oamenii străzii au refuzat un pat cald 

Tot luni noapte, în urma ordinului președintelui Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prefectul Florin Sinescu, echipaje de pompieri militari s-au deplasat în zonele în care se adună persoane fără adăpost. S-a acţionat în acest sens la Suceava, Fălticeni, Rădăuţi, Vatra Dornei şi Câmpulung Moldovenesc.

Cei mai mulţi oameni fără adăpost, 13, au fost identificaţi în zona Gării Burdujeni. Nici unul nu a vrut însă un pat cald.

„Persoanele au fost evaluate din punct de vedere medical şi au fost invitate să meargă împreună cu pompierii militari la adăpostul <Lumină Lină> de la Biserica Sfânta Vineri, însă toate au refuzat acest lucru”, a declarat plutonierul adjutant Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Au ajutat un copil să ajungă acasă şi au rămas blocaţi în nămeţi.
 Vizualizări articol: 3340 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Au ajutat un copil să ajungă acasă şi au rămas blocaţi în nămeţi4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei