Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 31 dec 2014 - Anul XIX, nr. 303 (5812)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Momente festive

Cupluri de aur şi o elevă de excepţie, premiate la Fântânele

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comuna Fântânele a îmbrăcat haine de sărbătoare în a doua zi de Crăciun, când mai multe cupluri de aur, dar şi o elevă de excepţie au fost premiate de autorităţile locale.

Evenimentul, ajuns la cea de-a VI-a ediţie, a început cu o slujbă religioasă oficiată la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din satul Stamate de preotul paroh Mihai Leucă.

După încheierea slujbei, cele 11 cupluri care au împlinit 50 de ani de căsnicie, împreună cu rudele, prietenii şi alţi săteni, s-au deplasat la Căminul Cultural Stamate. Aici sărbătoriţilor li s-au oferit, din partea organizatorilor, flori, premii în bani, şampanie, o masă festivă, dar şi un frumos spectacol ce a constat în tradiţii şi obiceiuri de Anul Nou caracteristice zonei, cum ar fi: jocul căiuţilor, jocul caprei, jocul măştilor, colinde, un moment de muzică populară susţinut de fanfara din Stamate, condusă de Vasile Leontică, avându-i ca invitaţi pe interpreţii de muzică populară Liliana Savin, Iulian Aghiniţăi sau Cosmina Mandiuc.

La începutul manifestărilor a fost premiată Monica Crihan, singura elevă din mediul rural participantă la faza naţională a Olimpiadei de Biologie. Primarul comunei Fântânele, Gheorghe Cornea, a apreciat strădaniile profesorilor şi ale elevilor din comună, menţionând că, an de an, calitatea învăţământului din comună creşte. De asemenea, a arătat că, în 2015, cel puţin zece elevi merituoşi ai şcolii vor beneficia de o tabără gratuită la mare.

Emoţionată, Monica Crihan a mulţumit profesoarei Simona Saldinger, directorului şcolii, Silviu Mihai, precum şi celorlalte cadre didactice pentru sprijinul oferit.

Nunta de aur a fost un prilej pentru cele 11 cupluri de a-şi reconfirma dragostea care i-a unit, prin căsătorie, în 1964. Pentru Elena şi Petru Cozma, împlinirea a 50 de ani de căsnicie a fost un moment emoţionant. Au pregătit din vreme evenimentul, cumpărând două verighete şi invitând acasă prieteni şi rude. Au crescut împreună doi copii, iar acum au şi opt nepoţi pe care îi aşteaptă cu uratul de Anul Nou.

Primarul Gheorghe Cornea a precizat că „este un moment unic din viaţa lor, un exemplu de urmat pentru noi toţi. Anii 1964-2014, sunt 50 de ani care au dăinuit în viaţa lor cu bune şi cu rele, au fost momente de bucurii, dar şi de tristeţe, suişuri şi coborâşuri, de aceea menţionez că este un motiv de mulţumire pentru noi, dar şi pentru cetăţenii care participă cu interes la această sărbătoare. Îmi doresc ca în anii ce vor urma acest eveniment să fie păstrat, să devină o tradiţie”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cupluri de aur şi o elevă de excepţie, premiate la Fântânele.
 Vizualizări articol: 2970 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cupluri de aur şi o elevă de excepţie, premiate la Fântânele0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei