Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 dec 2014 - Anul XIX, nr. 302 (5811)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Obiectiv

Nechifor plănuiește revoluţionarea zootehniei la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, intenţionează ca instituţia pe care o conduce să pună bazele unei structuri asociative în domeniul zootehnic, prin care să fie susţinută dezvoltarea zootehniei la nivel regional, în zona de nord a ţării. Preşedintele Nechifor a anunţat, ieri, în conferinţă de presă, că modelul după care se va ghida este cel austriac, pe care l-a analizat în cadrul unei vizite pe care a efectuat-o în Bergland, Austria, la invitaţia Asociaţiei Fermelor de Vaci Noe, din această ţară. „România se află mult în urmă, dar vrem să facem acest sistem funcţional şi la Suceava. Agricultura nu se mai poate face numai cu ceea ce am învăţat de la părinţi şi de la bunici. Dacă nu mergem pe baze ştiinţifice nu avem nici o şansă pe o piaţă concurenţială”, a spus Nechifor.

 

CJ Suceava va invita în proiect şi fermieri din  Cluj, Maramureş, Bistriţa-Năsăud şi Mureş

Primul pas va fi crearea unei forme asociative din care să facă parte Consiliul Judeţean Suceava, Direcţia Agricolă, Camera Agricolă, primăriile din zona de munte - Dorna Candrenilor, Coşna, Dorna Areni, Poiana Stampei, Vatra Dornei, fermele agricole şi producătorii individuali, care să aibă atât o componentă strict economică - licitaţii de animale şi produse agricole, cât şi una care să se ocupe de învăţământ, cercetare şi agroturism, pentru instruirea celor care lucrează în acest domeniu şi pentru organizarea de evenimente de profil.

Nechifor a mai spus că va invita să participe la acest proiect şi administraţii locale şi fermieri din Cluj, Maramureş, Bistriţa-Năsăud şi Mureş, pentru a-l extinde la nivel regional.

Preşedintele CJ Suceava şi consilierii judeţeni Ioan Piticari, Bogdan Paul Boncheş, Gheorghe Niţă şi Mihai Voloşeniuc au fost într- o vizită de lucru la Bergland şi Viena, în perioada 9-10 decembrie a.c..

Programul a inclus vizitarea unor spaţii de comercializare a produselor agricole şi a unor ferme, participarea la o masă rotundă cu experţi din domeniul industriei laptelui şi din cel al comercializării cărnii de vită, precum şi o întâlnire cu reprezentanţi ai Ministerului Federal pentru Agricultură şi Silvicultură. Asociaţia la invitaţia căreia a fost efectuată această vizită include aproximativ 5.000 de fermieri austrieci. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor plănuiește revoluţionarea zootehniei la Suceava.
 Vizualizări articol: 1489 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nechifor plănuiește revoluţionarea zootehniei la Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei