Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 dec 2014 - Anul XIX, nr. 302 (5811)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Situaţie limită

Foştii angajaţi ai Oficiului de Pedologie au declanşat procedura de executare silită a instituţiei pentru salarii neplătite de 200.000 de lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nouă dintre foştii angajaţi ai Oficiului Judeţean de Studii Pedologice şi Agrochimice Suceava, care şi-au dat demisia după aproape un an de zile în care nu au văzut nici un leu din salarii, au câştigat definitiv procesul în care au dat în judecată instituţia la care au lucrat, pentru că nu li s-au plătit lefurile. Procesul s-a finalizat pe 10 decembrie, la Curtea de Apel Suceava, foştii angajaţi demarând deja procedura de executare silită a instituţiei. Curtea de Apel a menţinut în mare decizia primei instanţe, Tribunalul Suceava, însă a stabilit că singura instituţie care trebuie să plătească salariile restante este Oficiul Judeţean de Studii Pedologice şi Agrochimice Suceava. În cazul Direcţiei Agricole Suceava şi al Ministerului Agriculturii, chemate de asemenea în judecată, magistraţii au constatat lipsa calităţii procesuale pasive. 

 

Foştii angajaţi au de primit sume importante

Cei nouă foşti angajaţi, în frunte cu fostul contabil-şef, Dorel Guliciuc, au de primit în total în jur de 200.000 de lei. Şapte persoane au de primit salariile din perioada martie-noiembrie 2013, în timp ce două, care şi-au dat demisiile mai târziu, au de recuperat salariile din martie 2013 şi până în ianuarie, respectiv martie 2014 inclusiv.

Cea mai mare sumă o are de încasat Dorel Guliciuc. Este vorba de 43.501 lei, reprezentând salariul său brut din perioada martie-noiembrie 2013, la care se adaugă 1.521 de lei, reprezentând tichetele de masă din perioada respectivă.

Sume importante au de încasat şi Cătălina Rotaru, aproximativ 39.000 de lei, şi Adrian Curaleţ, în jur de 36.000 de lei, ultimii doi fiind cei care au rămas şi în primele luni ale lui 2014 la Oficiul de Pedologie Suceava.

 

Termen de şase luni de zile pentru rezolvarea amiabilă a litigiului

Dorel Guliciuc a declarat că s-a apelat la un executor judecătoresc imediat după ce decizia instanţei a rămas definitivă. Asta în condiţiile în care prima decizie de la Tribunalul Suceava, prin care s-au stabilit sumele pe care le au de recuperat foştii angajaţi, a fost executorie, deci trebuia pusă în aplicare înainte de judecarea recursului.

„Am solicitat achitarea salariilor restante în scris, în baza deciziei judecătoreşti, însă am primit un răspuns în care nu ni s-a spus nimic concret. În aceste condiţii, am încheiat un contract cu un executor judecătoresc pentru punerea în aplicare a deciziei instanţei de judecată. Din ce mi s-a explicat, în cazul instituţiilor publice, procedura de executare silită prevede un termen de şase luni de zile pentru rezolvarea amiabilă a  litigiului, iar abia apoi se poate trece la executarea efectivă. În aceste condiţii, deşi procedura a fost declanşată, trebuie să mai aşteptăm încă şase luni de zile”, a declarat Dorel Guliciuc.

Direcţia Agricolă Suceava, care are în subordine Oficiul de Pedologie, a anunţat acum câteva luni relansarea instituţiei, într-o formulă restrânsă, cu doar doi oameni. Director fusese numit un inginer agronom în vârstă de 27 de ani, care însă între timp a demisionat. Practic, instituţia există în momentul de faţă doar pe hârtie. Pe de altă parte, Oficiul de Studii Pedologice şi Agrochimice Suceava are în gestiune aparatură valoroasă, care ar putea fi valorificată dacă nu se găsesc alte soluţii. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Foştii angajaţi ai Oficiului de Pedologie au declanşat procedura de executare silită a instituţiei pentru salarii neplătite de 200.000 de lei.
 Vizualizări articol: 1473 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Foştii angajaţi ai Oficiului de Pedologie au declanşat procedura de executare silită a instituţiei pentru salarii neplătite de 200.000 de lei4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei