Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 dec 2014 - Anul XIX, nr. 302 (5811)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


2015, anul lui Ianis?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La sfârşit de an se fac bilanţuri şi clasamente. Neavând însă mare lucru de scris despre fotbalul nostru aflat în criză profundă sub toate aspectele, renunţ la clasificări şi încerc să mă orientez spre viitor. Un viitor care, paradoxal, ne oferă ceva speranţe, deşi nimic nu pare a le susţine, cu excepţia câtorva entuziaşti sau nebuni, primul dintre ei fiind Gheorghe Hagi. De aproape un sfert de secol, de când fotbalul românesc a încăput pe mâna mafiilor numite FRF şi LPF, cel puţin cât timp acestea au fost dirijate de Naşu' şi de Corleone, la nivelul copiilor şi juniorilor nu s-a făcut nimic, ba dimpotrivă: au dispărut până şi centrele de copii care produceau fotbalişti adevăraţi, în locul lor izvorând ceva "pepiniere" private, mai toate intrând însă într-un pe deplin previzibil faliment. De ani buni, primenirea loturilor divizionarelor A se face prin racolarea unor semifotbalisti din diviziile inferioare, unii cu ceva talent, dar ajunşi la maturitate fără să cunoască de fapt abecedarul fotbalului organizat. În acest context, cu atât mai remarcabile sunt eforturile lui Hagi de a-şi promova talentele descoperite şi "lucrate" de el la propria-i şcoală de fotbal, ajunsă chiar în prima ligă. Iar de când Gică face şi pe antrenorul, au apărut şi rezultate remarcabile ale acesteia. Din câte am citit şi din puţinul văzut, cel mai bun produs al acesteia se numeşte tot Hagi: Ianis, cel ajuns la 16 ani şi promovat în prima echipă, ba şi lider incontestabil al generaţiei sale la nivelul Naţionalei ale cărei rezultate sunt remarcabile. M-ar bucura enorm să-l văd pe Ianis depăşindu-şi tatăl. Ar fi, cred, primul copil al unei celebrităţi care reuşeşte asta. Băieţi au avut şi Pele, şi Cruyff, şi mulţi alţii, dar care n-au depăşit nivelul mediocrităţii. În 2015, Ianis împlineşte 17 ani. Îl aştept să explodeze, cum au făcut-o, la aceeaşi vârstă, şi Maradona, şi Messi, şi Hagi celălalt. Doamne ajută! La mulţi ani tuturor cititorilor ziarului!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 2015, anul lui Ianis?.
 Vizualizări articol: 1257 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
2015, anul lui Ianis?3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei