Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 dec 2014 - Anul XIX, nr. 302 (5811)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Câteva mii de persoane au participat la festivalul de obiceiuri de iarnă organizat în comuna Sadova

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Câteva mii de persoane, turişti şi suceveni din localităţile din zona de munte a judeţului Suceava, au participat în a doua zi de Crăciun, pe 26 decembrie, la a treia ediţie a Festivalului de tradiţii şi obiceiuri „Sărbători de Iarnă”, organizat în comuna Sadova. Devenit deja o tradiţie pentru această comună, festivalul a adus în faţa publicului colindători de la toate bisericile din Sadova, grupuri de colindători şi urători, dar şi interpreţi din Câmpulung Moldovenesc, Pojorâta şi din alte comune din zona de munte a judeţului.

Printre cei care au fost prezenţi la acest festival s-au numărat şi copreşedintele PNL Suceava Gheorghe Flutur, dar şi primarii din Câmpulung Moldovenesc, Fundu Moldovei şi Breaza.

Festivalul de datini şi obiceiuri „Sărbători de Iarnă” din Sadova a fost organizat pentru prima dată în anul 2012, la iniţiativa actualului primar al acestei comune, Mihai Constantinescu. De precizat că la ediţia de anul acesta, pe scenă au urcat şi doi invitaţi speciali, Viorica Macovei şi Raoul, care i-au încântat pe cei prezenţi cu un concert care a inclus şi numeroase colinde de Crăciun.

„An de an acest festival a crescut atât ca număr de participanţi, cât şi ca număr al spectatorilor. Iar anul acesta la festivalul de obiceiuri din Sadova au venit spectatori atât din comună, cât şi din toate localităţile învecinate. Şi vreau să precizez că la noi în comună se păstrează aceste obiceiuri, pentru că dacă nu le-am păstra nu ajungem nicăieri, iar cei care au venit la festival au putut să vadă <caprele>, <urşi>, <moşii şi babele>, gospodarii şi cetele de urători”, a spus Mihai Constantinescu.

Evenimentele organizate în Sadova în a doua zi de Crăciun s-au terminat cu un frumos foc de artificii, iar în cursul serii aproape 1.000 de persoane au fost prezente la „Balul Crăciunului”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Câteva mii de persoane au participat la festivalul de obiceiuri de iarnă organizat în comuna Sadova.
 Vizualizări articol: 1739 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Câteva mii de persoane au participat la festivalul de obiceiuri de iarnă organizat în comuna Sadova5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei