Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 dec 2014 - Anul XIX, nr. 288 (5797)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Sesizare

Plângere penală împotriva unui afacerist din Rădăuţi, care a sfidat administraţia locală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un afacerist din Rădăuţi care a ignorat avizele eliberate de primărie s-a ales cu o plângere penală. Cel vizat este Vasile Romulus Pascariu, patronul SC Tower Bild SRL, care construieşte un bloc în inima municipiului Rădăuţi.

În septembrie 2014, Pascariu a primit din partea Primăriei Rădăuţi o autorizaţie de construcţie pentru un bloc cu şapte etaje pe strada Dimitrie Onciul. Numai că patronul SC Tower Bild SRL a trecut cu vederea peste angajamentul stipulat în autorizaţie şi a continuat să construiască fără nici un aviz.

„La data de 21 noiembrie 2014 s-a constatat că beneficiarul nu a respectat prevederile autorizației de construire, executând stâlpi din beton armat și cofrând grinzile de la etajul 8. Din acest motiv SC Tower Bild SRL a fost sancţionată contravenţional cu amendă de 10.000 de lei”, a arătat Tiberiu Maerean, viceprimarul cu atribuţii de primar al municipiului Rădăuţi.

Nici această sancţiune nu a avut darul de a-l linişti pe Vasile Romulus Pascariu, care şi-a văzut în continuare de lucru ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Pe 3 decembrie Primăria Rădăuţi a amendat din nou firma Tower Bild cu 10.000 de lei, suplimentar dispunând şi sistarea imediată a lucrărilor și intrarea în legalitate, respectiv obținerea avizului pentru executarea lucrărilor edilitare (apă, canal, energie electrică, gaz etc.).

Cu acelaşi prilej s-a mai constatat că omul de afaceri rădăuţean nu a respectat prevederile autorizației de construire, executând zidăria exterioară de pe latura de est la etajul 2 pe conturul parapet balcon (balcoanele nu există în documentația tehnică vizată spre neschimbare), dar şi săpături pentru canalizare, fără aviz de începere a lucrărilor edilitare. Şi în acest caz SC Tower Bild SRL a fost sancţionată contravenţional cu amendă de 10.000 de lei.

Chiar şi aşa, lucrările au continuat, motiv pentru care în cursul zilei de ieri Primăria Rădăuţi a decis să sesizeze procuratura pentru a derula o anchetă în ceea ce-l priveşte pe Vasile Romulus Pascariu.

„Acesta este un avertisment pentru toţi cei care încalcă legislaţia în Rădăuţi. Vremea haiducilor a trecut şi trebuie să revenim la normalitate, iar atâta vreme cât voi conduce Primăria Rădăuţi nu voi face rabat de la aplicarea legilor în vigoare”, a menţionat Tiberiu Maerean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Plângere penală împotriva unui afacerist din Rădăuţi, care a sfidat administraţia locală.
 Vizualizări articol: 5551 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Plângere penală împotriva unui afacerist din Rădăuţi, care a sfidat administraţia locală5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comunistul trimis de
(10 dec 2014, 12:59:51
Acest comunist ce cauta in primarie? Vrea primar???? O sa iese la pulivara:)))))))
2.   Comunistulll trimis de
(10 dec 2014, 13:01:43
De firma lui praful s-a ales.... Acum vrea sa conduca orasul???

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei