Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 dec 2014 - Anul XIX, nr. 288 (5797)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Consecinţe

Blocurile cu datorii mari la ACET vor fi debranşate de la apă rece

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mii de suceveni care şi-au montat centrale termice de apartament riscă să rămână în frig, fără apă caldă şi fără apă rece în plină iarnă, din cauza datoriilor neplătite către furnizorul de apă potabilă, ACET.

Directorul economic al ACET, Bogdan Cristache, a anunţat ieri, la şedinţa lunară cu asociaţiile de proprietari, că după data de 1 ianuarie 2015, furnizorul de servicii de apă potabilă şi canalizare va începe să debranşeze blocurile de locuinţe unde se înregistrează consumuri mari de apă neplătite.

„Imediat după terminarea sărbătorilor de iarnă, cel puţin la blocurile care nu mai beneficiază de serviciile Termica dar înregistrează debite însemnate la serviciile de apă rece şi canalizare, vom acţiona prin debranşări”, a atenţionat reprezentantul ACET.

Practic, locuitorii blocurilor respective vor rămâne dintr-odată fără trei servicii de utilităţi importante - căldură, apă caldă şi apă rece, pentru că centralele termice de apartament utilizează apa rece la producerea căldurii şi apei calde.

Conducerea operatorului regional de servicii de apă potabilă şi canalizare a spus că este nevoită să aplice astfel de măsuri radicale, ca urmare a neplăţii acestor servicii de către o parte a populaţiei, care, după ce s-a debranşat de la sistemul centralizat de termoficare, nu a mai plătit nici consumurile de apă rece.

Aşa se face că datoriile populaţiei au crescut la un nivel record anul acesta, depăşind un milion de euro, una din cele mai mari creşteri fiind înregistrată în luna octombrie, când debitul restant s-a mărit cu peste 700.000 de lei într-o singură lună, datoria totală   fiind de peste 4,6 milioane de lei (46 de miliarde de lei vechi).

„De-a lungul anilor am constatat că debranşarea rău-platnicilor este singura măsură viabilă pentru recuperarea debitelor restante. Dar debranşările nu reprezintă decât o soluţie temporară, eficientă mai ales în perioadele când au nevoie maximă de aceste servicii – de exemplu vara, când este caniculă. Ele sunt doar un imbold care-i determină pe unii să vină să mai plătească”, a adăugat reprezentantul ACET, Bogdan Cristache, care a spus că este nevoie de o regândire a întregului sistem de prestare a acestor servicii către populaţie, astfel încât să poată fi luate şi alte măsuri, mai eficiente şi care să-i afecteze doar pe cei rău-platnici, nu şi pe vecinii lor, care sunt cu plata la zi.

Pe aceeaşi idee a mers şi primarul Sucevei, Ion Lungu, care a spus: „Trebuie să găsim soluţii ca şi rău-platnicii de la apă să plătească. Soluţia ar fi contractele individuale şi vreau ca atâta vreme cât mai sunt primar să mă zbat să le introduc atât la Termica, cât şi la ACET”.

Creşterea datoriilor neîncasate de operatorul regional de servicii de apă şi canalizare poate duce la pierderea finanţărilor europene accesate pe diferite proiecte, ACET fiind obligat prin contractele încheiate cu mecanismele de finanţare europeană să funcţioneze pe profit. În aceste condiţii, există toate şansele ca furnizorul de apă şi canalizare să treacă la debranşarea rău-platnicilor, pentru a recupera cât mai mult din debitele restante care afectează balanţa financiară a societăţii, în joc fiind finanţări de zeci de milioane de euro, bani investiţi în extinderea şi modernizarea reţelelor de apă şi canalizare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Blocurile cu datorii mari la ACET vor fi debranşate de la apă rece.
 Vizualizări articol: 2905 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Blocurile cu datorii mari la ACET vor fi debranşate de la apă rece5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   La anul si la multi ani trimis de
(10 dec 2014, 11:48:15
S-o debranseze pe ma.sa. De ce nu blindeaza conducta celor care nu platesc? Ne-au gasit pe noi, bunii platnici de fraieri. Sa o faca, si sa vada care va fi consecinta! Daca un singur locatar este bun platnic, si nu are datorii, acesta TREBUIE SA BENEFICIEZE DE SERVICIUL PLATIT!
2.   Mooie trimis de
(10 dec 2014, 13:03:35
Debransati pe cei cu datorii idiotilor si nu intreg blocul! Ce vina au cei ce platesc lunar? Sunteti niste incompetenti si niste lepere! O sa va dea lumea la mansarda cit de curind!
3.   Si ce rezolva ? trimis de
(10 dec 2014, 18:59:40
Pai paguba va fi mult mai mare pentru ambele parti (termica +locatari). Apa nemaicirculand prin tevi, ingheata bocna si crapa toate tevile. Iar la primavara...vai de voi.
3.1  RE: Si ce rezolva ? trimis de
(10 dec 2014, 21:05:05
Sa le debranseze sa-si confirme iar aroganta de liderii "liberali si sociali si martieni din tata in fiu" si care culmea toti au TUPEU DE BORFAS si majoritatea lucreaza la la stat degeaba si belit prostimea, cum e cu economia de piata. DA, deabea astept experimentu sa inchida caldura si apa calda sa vad prostimea cum se supune si tace ca proasta exact ca in vremea taierilor de salarii si altele cand boc cel mic facea prapad . Baieti "dastepti" aveti sange in instalatie sa taiati ? Hai ca prostimea o sa taca iar .
3.2  RE: Si ce rezolva ? trimis de
(10 dec 2014, 22:17:24
Si vor sari iar cei cu "buzite" moi si catifelate , cei care posteaza de pe "cartele internationale" sa apere cu "pepturile dezvelite" pe borfasii noii drepte liberale , si sa urle ca dementii ca pe vremea lu boc cel mic nu erau asa probleme. Sa plateasca fraierii asta e deviza BORFASILOR ce au jefuit si furat in stil mafiot si barbar. Nu sant ei specialistii in smenuri si hotii la nivel mare care ii pregatesc pe " tinerii frumosi si liberi" sa fie "generatia viitorului" care deja si-a luat tara inapoi ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei