Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 dec 2014 - Anul XIX, nr. 288 (5797)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anchetă în derulare

Zeci de percheziţii şi persoane săltate pentru audieri într-un amplu dosar de contrabandă cu ţigări

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurori, poliţişti şi jandarmi au descins ieri în mai multe locaţii din judeţul Suceava la domiciliile unor indivizi suspectaţi de trafic cu ţigări.

Percheziţiile au avut loc în nu mai puţin de nouă judeţe ale ţării, la Suceava fiind înregistrate 24 de astfel de descinderi, în special la Siret, Vicovu de Sus, Vicovu de Jos şi Satu Mare.

Toţi suspecţii au fost ridicaţi şi duşi la Iaşi, la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT), unde aseară urmau să fie audiaţi.

Ancheta este una foarte amplă şi a presupus ieri dimineaţă 245 de percheziţii pentru destructurarea a trei grupări ce se ocupau de contrabanda cu ţigări.

„În perioada 2013-2014, membrii acestor grupuri infracționale au introdus pe teritoriul României, pe raza județelor Brașov, Covasna, Maramureș, Bacău, Neamț, Suceava, Vaslui, Iași și Buzău, țigarete de diferite mărci (Viceroy, Plugarul, Monte Carlo, Doina), provenind din Republica Moldova și Ucraina, distribuite ulterior pe piața neagră în sistem angro sau en-detail, prin sustragere de la controalele vamale și fără achitarea sumelor datorate bugetului consolidat al statului cu titlu de accize sau TVA. Membrii acestor grupuri au creat veritabile rețele de colectare, preluare, transport și depozitare a țigaretelor provenite din contrabandă, acestea fiind structurate pe paliere în funcție de rolurile îndeplinite în cadrul grupului infracțional”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Potrivit anchetatorilor, contrabandiştii au introdus în țară și au comercializat peste 2 milioane de pachete de țigări.

În total, la audieri au fost aduse ieri 110 persoane, iar în funcţie de probele de la dosar o parte dintre suspecţi au primit ordonanţe de reţinere.

La acţiunea de ieri au participat procurori ai Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Brașov, Serviciul Teritorial Bacău, Serviciul Teritorial Iași, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate (DCCO) şi Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Brașov, BCCO Iași, BCCO Bacău, Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) Maramureș, BCCO Galați, SCCO Brăila, BCCO Suceava, SCCO Vaslui şi SCCO Neamț.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de percheziţii şi persoane săltate pentru audieri într-un amplu dosar de contrabandă cu ţigări.
 Vizualizări articol: 4474 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Zeci de percheziţii şi persoane săltate pentru audieri într-un amplu dosar de contrabandă cu ţigări3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei