Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 dec 2014 - Anul XIX, nr. 288 (5797)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

„Pachet” pentru judecătoriile

16 persoane, trimise în judecată într-o singură zi, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au anunțat ieri finalizarea cercetărilor în nu mai puțin de 14 dosare preluate de la parchetele din județ și trimiterea în judecată a 16 persoane, cele mai multe pentru infracțiuni la regimul rutier (conducerea unui autovehicul pe drumurile publice cu o alcoolemie peste limita legală şi refuz de recoltare probe biologice).

Există însă şi inculpați dați pe mâna judecătorilor pentru săvârşirea unor infracţiuni de furt, loviri sau alte violenţe, distrugere ori infracţiuni silvice.

 

Şi-a renovat locuinţa şi s-a distrat prin restaurante cu valuta furată

Pe lista celor 16  inculpaţi se numără şi un anume Alin Dănuţ Gheorghiu, acuzat că în perioada iunie-august 2012 a furat în mai multe rânduri dintr-un imobil din Vatra Dornei suma de 7.500 de euro, 690 de dolari americani şi un telefon mobil.

Respectivul a intrat în imobil cu o cheie pe care a sustras-o din interior, de fiecare dată urmărind când proprietarul şi familia acestuia pleacă de acasă.

 „Cu banii sustraşi, inculpatul şi-a cumpărat mai multe electronice şi electrocasnice, şi-a renovat locuinţa, iar diferenţa a cheltuit-o la diferite magazine şi restaurante din localitate”, se arată în comunicatul remis de anchetatori.

 

Trei furturi, cu prejudiciu de peste 10.000 de lei

Un alt inculpat trimis acum două zile în judecată se numeşte Bogdan Brad, acesta fiind acuzat de nu mai puţin de opt furturi.

În perioada 20-25 august, arată anchetatorii, respectivul a furat în mai multe rânduri, pe timp de noapte, bani dintr-un birou din municipiul Vatra Dornei, prejudiciul ridicându-se la 1.050 de lei. Câteva zile mai târziu, acelaşi individ ar fi intrat prin efracţie într-o locuinţă de unde a furat aproape 47 de grame de bijuterii din aur, în valoare de aproximativ 9.000 de lei, prejudiciul nefiind nerecuperat.

În martie 2013, a spart o altă locuinţă şi a sustras un navigator auto marca Blaupunkt, o mapă din material plastic, un calculator de birou, un ceas de cameră şi un cuţit tip fluture, cauzând un prejudiciu total de 360 lei.

 

A distrus patru maşini cu pietre şi o bâtă

În faţa judecătorilor va ajunge şi Claudiu Crinuţ Agapi, din Vatra Dornei, acuzat de infracţiuni de distrugere.

În noaptea de 4/5 noiembrie 2012, respectivul,  se arată în actele înaintate instanței de judecată, a distrus un Audi A 6 cu o bâtă şi pietre, dar şi alte trei autoturisme (două marca Mercedes Benz şi un Audi 90).

Adrian Tescu va fi judecat pentru că în noaptea de 3/4 mai 2013 a furat zeci de litri de vin şi borcane cu zarzavaturi şi legume din două boxe de la subsolul unor blocuri. De asemenea, inculpatul va răspunde şi pentru un furt comis în noaptea de 21/22 decembrie 2013, când, susţin procurorii, a furat un telefon dintr-o discotecă din Vatra Dornei.

 

A tăiat ilegal zeci de copaci

Printre cele 14 rechizitorii înaintate instanței de judecată se numără şi unul cu doi inculpaţi, Ionuţ Maxim, acuzat de tăiere ilegală de arbori şi furt de arbori, şi Gheorghe Morariu, pentru instigare la tăiere ilegală de arbori.

„În fapt,  inculpatul Morariu Gheorghe l-a determinat pe inculpatul Maxim Ionuţ Cătălin să doboare 35 de arbori cu un volum de 49,208 mc şi o valoare a prejudiciului de 97.656,69 lei din pădurea tatălui său şi a mătușii sale şi să sustragă materialul lemnos”, explică anchetatorii.

Tot doi inculpați sunt şi într-un dosar în care s-au făcut cercetări pentru lovire sau alte violenţe: Tănase Chiriluş şi Gavril Chiriluş. „La data de 06.04.2014 au lovit-o pe partea vătămată, M.V., cu pumnii şi picioarele, precum şi cu o bucată de lemn peste picior, cauzându-i leziuni ce au necesitat un număr de 45-50 zile îngrijiri medicale”, explică anchetatorii.

În „pachetul” cu dosare trimis la instanţe se numărul şi rechizitoriul prin care a fost dat pe mâna judecătorilor Neculai Timu, care, potrivit anchetatorilor, în noaptea de 17/18 ianuarie a.c., a forţat capacul unui automat de cafea din faţa unui magazin şi apoi a sustras caseta de bani din interior. În casetă se aflau doar 86 de lei, în bancnote de câte un leu, însă prejudiciul creat prin distrugerea aparatului este de aproximativ 3.400 de lei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 16 persoane, trimise în judecată într-o singură zi, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.
 Vizualizări articol: 2955 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
16 persoane, trimise în judecată într-o singură zi, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei