Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 dec 2014 - Anul XIX, nr. 287 (5796)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Sandrinio NEAGU

Sandrinio NEAGU


Insomnii de iarnă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Termica devine pe zi ce trece un bulgăre tot mai fierbinte, iar finalul nu se anunţă deloc fericit pentru cei care au fost implicaţi în falimentul acestei societăţi.

Teoretic, Termica se află în insolvenţă, dar îmi permit să vorbesc deja de faliment pentru că nici un om cu capul pe umeri nu mai poate crede că societatea de termoficare va mai putea fi salvată şi readusă pe linia de plutire.

Începând de ieri, la muribunda Termica a poposit o echipă de control de la Direcţia Regională a Finanţelor Publice Iaşi. De fapt, este o continuare a unui control întrerupt inexplicabil în aprilie 2013 şi care începuse deja să scoată la iveală un şir întreg de nereguli. Este foarte probabil ca această pauză de un an şi jumătate să fi fost provocată de cineva care nu dorea să se afle adevăratele afaceri derulate de societatea de termoficare, unele dintre ele cu mult pe lângă lege.

Tot ieri a ieşit la iveală că marele transfer, al angajaţilor Termica în curtea Primăriei Suceava, pentru a forma un departament de termoficare, nu se poate realiza legal.

Aşa că cei aproximativ 150 de salariaţi pot să-şi caute deja de lucru deoarece nimeni şi nimic nu va mai scăpa Termica de la faliment.

Până să se ajungă aici, sucevenilor li s-a spus ani în şir că Termica este viitorul Sucevei, iar cetăţenii au fost rugaţi să nu se debranşeze şi să aibă încredere într-un sistem care scârţia din toate încheieturile. Ulterior, societatea de termoficare a fost trimisă în insolvenţă, locul ei a fost luat de o societate privată, iar toate promisiunile s-au transformat în praf şi pulbere.

Cineva trebuie să răspundă pentru ce s-a petrecut cu Termica, pentru că, nu-i aşa, societatea nu a ajuns din greşeală în actuala situaţie. De-a lungul vremii s-au comis erori, s-au tras ţepe, s-au făcut achiziţii la preţuri supraevaluate şi s-a profitat la maxim de lacunele existente.

Toate acestea au fost posibile prin implicarea nemijlocită a unor persoane, a unor oameni care au avut cuţitul şi pâinea în mână şi care acum tremură la gândul că potlogăriile lor vor ieşi la iveală.

Au toate motivele să nu doarmă liniştiţi, pentru că frauda de la Termica este de multe sute de milioane de euro, iar când iureşul va veni DNA pe mulţi va priponi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Insomnii de iarnă.
 Vizualizări articol: 3160 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.38/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 8 voturi
Insomnii de iarnă4.458

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ceva trebuie de facut cu Sistemul centralizat! trimis de
(10 dec 2014, 13:13:13
Este un haos voit lăsat așa, fiecare face ce vrea…

Nu trebuie mult sa te gindesti ca Termica, prin totalul si permanentul dezinteres, materializat printr-o marire perpetua a pretului, numai rau ne-a facut in tot acesti ani.
Sistemul Centralizat cuprinde mii de oameni, cu posibilitatile lor, de obicei reduse.

Aproape totul este distrus din motive bine stiute, dar bineînțeles nu se gasesc vinovatii! Oricit de multe ar fi supararile din partea unora, este absolut necesar ca sistemul sa fie modernizat, asa cum este la E-On gaz. Modul de organizare al lor este functional si eficient. Ar fi de dorit sa fie luat ca exemplu. Probleme sunt destule, dar cu masuri eficiente orice se poate rezolva.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei