Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 dec 2014 - Anul XIX, nr. 283 (5792)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Manifestare

„Sărbătoarea de suflet a românilor”, la Colegiul de Informatică „Spiru Haret”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cu prilejul sărbătoririi Unirii Bucovinei cu Regatul României şi a Zilei Naţionale, la finele săptămânii trecute, elevii Colegiului Naţional de Informatică ”Spiru Haret” Suceava au marcat cele două evenimente istorice printr-o suită de activităţi reunite sub genericul „Sărbătoarea de suflet a românilor”.

Într-un cadru deosebit, menit să îi sensibilizeze pe toţi cei care ”mai simt româneşte”, activitatea organizată de catedra de istorie şi geografie a colegiului, în parteneriat cu biblioteca şcolii, a constat în prezentarea semnificaţiei Zilei Naţionale şi în reliefarea specificului local.

Elevi, dar şi cadre didactice au urmărit cu interes introducerea în atmosfera anului 1918 – an de referinţă pentru toţi românii - realizată de prof. Liliana Iftode.

Totodată, sub coordonarea prof. Tatiana Matei, elevii clasei a XI-a B au realizat o prezentare PowerPoint cu tema „Etapele Marii Uniri”. Activitatea a continuat cu expuneri de materiale video, eseuri şi prezentarea expoziţiei de imagini intitulate „Suceava, în spiritul istoriei”.

Nu a lipsit nici momentul dedicat tradiţiilor locale din Bucovina, sub îndrumarea prof. Florentina Atomei: elevele Loredana Tun Corduneanu şi Andreea Frunză (clasa a XI-a E) au expus obiceiuri şi tradiţii din Bucovina, vizând atât portul popular, cât şi preparatele culinare având ca argument mâncărurile specifice regiunii noastre, iar eleva Domnica Bîrgăuan a însufleţit atmosfera cu melodii populare româneşti.

Spre final, directorul instituţiei, prof. Virginel Iordache, a adresat tuturor câteva gânduri legate de evenimentele omagiate, subliniind importanţa propagării valorilor de unitate, de dragoste şi de credinţă. Totodată, acesta a conchis prin evidenţierea rolului tinerilor în viitorul României.

În încheierea activităţii, atât cadrele didactice, cât şi elevii invitaţi la realizarea acestei activităţi tematice au gustat din bucatele specifice oferite de colegii lor.

„Deosebit de impresionant a fost că, în majoritate, elevii şi cadrele didactice au optat să marcheze evenimentul prin adoptarea stilului vestimentar tradiţional românesc.

Întreaga activitate a avut un impact puternic în rândul participanţilor, care au înţeles că semnificaţia Zilei Naţionale este una istorică, de retrezire a ceea ce este mai sfânt în noi, a sentimentului de apartenenţă la neam”, a transmis prof. Florentina Atomei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Sărbătoarea de suflet a românilor”, la Colegiul de Informatică „Spiru Haret”.
 Vizualizări articol: 1611 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
„Sărbătoarea de suflet a românilor”, la Colegiul de Informatică „Spiru Haret”2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei